Ylistyslaulu XL-stamperille

Kenellekään ei varmasti ole jäänyt epäselväksi, että olen kauhea tumpelo, mitä tulee leimauksiin. Varsinkin tippikuvioiden ja koko kynnen kokoisten kuvioiden leimaaminen on minusta ihan hervottoman hankalaa. Vaikka perusperiaate on selvillä, eivät tulokset ole harjoittelusta huolimatta olleet erityisen mairittelevia.

Koska minulla on isot kynnet (varsinkin peukalossa), on kuvion asemoinnin osuttava täydellisesti nappiin, tai osa kynnestä jää ilman kuviota. Vaikka kuinka tihrustan ja tähtään, kuviot eivät tahdo osua oikeaan kohtaan.

Paitsi nyt, kun omistan XL-stamperin.

Kun ensimmäisen kerran hypistelin leimasinta, olin vähintäänkin epäluuloinen. Se on nimittäin ihan erilaista materiaalia kuin Konadin leimasin: todella lötköpehmeää ja jotenkin niljakasta. Sen tahmeaan pintaan tarttuu kaikki mahdollinen pöly ja nöyhtä. Leimasinpää myös irtoaa suhteellisen helposti varrestaan, eikä sitä voi painaa kunnolla kolonsa pohjalle, koska silloin se on liian syvällä eikä sillä voi leimata.

Ensimmäinen leimaustesti ei myöskään vakuuttanut, sillä kuvio ei tarttunut leimasimeen ensinkään. Päätin kokeilla leimasimen karhentamista ja viilasin sitä hieman lasiviilalla, jolloin sain kuviot tarttumaan. Kuvion asemoiminen kynnelle tuntui silti hankalalta, ja leimaaminenkin tuntui jotenkin omituiselta, kun olin jo niin tottunut siihen, miltä Konadin leimasin tuntuu.

Lopullisen ahaa-elämyksen koin keskustellessani blogisiskon kanssa. Aloin pohtia, että leimasimen pehmeys saattaisi mahdollistaa kynnen leimaamisen pyöräyttämisen sijaan painamalla. Piti testata välittömästi – ja se onnistui! Ei pyöräyttämistä, ei epätoivoista tihrustamista, osuuko kuvio edes suurin piirtein kynnelle, vaan kuvio leimasimeen, leimasin kuvapuoli ylöspäin ja kynnen painaminen sopivaan kohtaan kuviota. Ta-dah! Toimi kuin unelma.

Siispä minäkin sain vihdoin aikaiseksi ensimmäiset todella hyvin onnistuneet leimatut kynnet. Pohjalla on China Glazen Awaken ja leimailussa käytin saman kokoelman Devotionia. Kuvio on peräisin Magno Nailsin A31-laatalta.

awaken-devotion01

awaken-devotion02

En muista, milloin viimeksi olisin ollut näin onnellinen manikyyristäni :)

– Papu –

9 thoughts on “Ylistyslaulu XL-stamperille

 1. Hienot kynnet, ja kiva kuvio!
  Hitsit kun toi xl stampperi olis jees, mutta en varmaan koskaan tilaa, jos postarit ei muutu :D tai jollei niitä ala saamaan muualta.
  Mulla on pienet kynnet kyllä, mutta joskus kasvaessaan ei riitä toi normikoko, enkä oikein osaa sihdata kahta paikoilleen..

 2. Nää on kyllä niin hienot. Ja voi hitsi Sonne ja Layra, juuri on meidän kimppatilaus lähtenyt Saksasta Suomea kohti, olisitte te siihen mukaan mahtuneet.

 3. Kiitos!

  Toi Magno Nails on tosiaan niin kallis postikuluiltaan, että kimpan se vaatii – mutta kuten Murmiksen kimpasta voi päätellä, kynsibloggaajista löytyy kyllä suht helposti tilauskavereita :) Ei muuta kun omaan blogiin ilmoitus, kyllä sieltä postikulujen jakajia löytyy :D

  Mulla jostain syystä ei tahdo Konadin omat lakat oikein tarttua tuohon stamperiin, en tiedä onko vika sitten käyttämässäni laatassa (kokeilin vasta yhden fauxnadin kanssa), siinä että viilasin sitä, vai mikä on ongelmana. Pitää jatkaa testailua.

 4. Onpas kauniit ! Kateellisena katselin ja mietin, että riittäisköhän mullakin kärsivällisyys. Molemmat lakat ovat niitä, joita haluaisin tilata seuraavalla kerralla.

  • Kiitos! Kyllä se kärsivällisyys varmaan sullakin riittäisi. Noita China Glazen Romantique-kokoelman lakkoja voin kyllä lämpimästi suositella, käytän niitä varmaan eniten kaikista lakoistani. Ovat kauniita yksinään ja sopivat hyvin leimailuun :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s