Kaunis manikyyri

Lueskelin tässä männä päivänä lukuisia suomalaisia kynsiblogeja etsien uusia seurattavia. Kuvia katsellessani aloin väkisinkin pohtia, miten syntyy kaunis manikyyri: mitkä ovat sen vaiheet ja mikä sen tekemisessä on kaikkein keskeisintä.

Aikani pohdiskeltuani tulin siihen tulokseen, että kauniit kynnet vaativat ainakin nämä kolme eri vaihetta:

1) Pohjatyöt. Pohjatöihin kuuluu yleinen käsienhoito, eli käsien säännöllinen rasvaaminen, kynsinauhojen öljyäminen, kynsien viilaaminen jne.

2) Lakkaaminen ja mahdollinen lakkauksen koristelu.

3) Viimeistely. Viimeistely on pääasiassa siis ylimenneiden lakkojen puhdistus, käsien pesu ja rasvaus, kynsinauhojen öljyäminen.

Tämä on toki useimmille ihan itsestäänselvää peruskauraa. Mutta entäs, kun kysyn, mikä noista kolmesta vaiheesta on kauniin manikyyrin kannalta kaikkein tärkein kohta? Moni näkemäni blogi saa minut arvelemaan, että aika moni pitää tärkeimpänä kohtaa 2 eli sitä, että kynsissä on upea lakkaus ja koristelut.

Täti on nyt jyrkästi eri mieltä.

Jos vaiheet 1 ja 3 on kunnossa, kynsillä saa olla ihan tuikitavallinen yksivärinen peruslakkaus, ja silti kädet ovat todella kauniin ja huolitellun näköiset. See what I mean?

Jos vaihe 3 on laiminlyöty, kynsillä saa olla vaikka mestarillisen taidokkaasti toteutettu versio Gallen-Kallelan Aino-triptyykistä, mutta ainakaan minä en näe muuta kuin ne järkyttävän sotkuiset kynsinauhat. En tiedä mitään pahempaa tapaa pilata kauniit lakkaukset kuin jättää kynsinauhat siivoamatta. Ja kynsibloggaaja minussa ei voi ymmärtää, että jotkut bloggaajat julkaisevat toistuvasti kynsikuvia, joissa lakat ovat pitkin kynsinauhoja. Kynsiblogeissa jos jossain pitäisi olla esillä nimenomaan kauniita käsiä ja kynsiä, eikö? Jo vanupuikolla ja kynsilakanpoistoaineella pääsee melko pitkälle, mutta parhaimman tuloksen saa asetonilla ja siveltimellä. Jos näkee niin paljon vaivaa, että pitää kynsiblogia ja ylipäänsä kuvaa kyntensä, pitäisi minusta jaksaa myös nähdä se vaiva, että siivoaa kynsinauhansa.

Vaiheen 1 laiminlyöminen on tietysti myös melko surullista, koska pureskellut / kuivat / punottavat / haavaiset kynsinauhat ovat suoraan sanottuna myös hyvin lohdutonta katsottavaa. Niille ei kuitenkaan voi tehdä mitään nopeasti, toisin kuin kynsilakan töhrimille kynsinauhoille. Ja pienet kynsinauhaongelmat voi korjata valokuvista muutamalla nopealla kuvankäsittelytempulla, toisin kuin ne kynsilakkasotkut.

Kuvankäsittely voi jakaa mielipiteitä. Itse olen sillä kannalla, että pienet virheet ja puutteet on ehdottomasti sallittua korjata kuvista jälkikäteen, kunhan itse kynsien lakkaus ja koristelu on esitetty rehellisesti. Jos yhden kynnen lakkaan on ennen kuvaamista ehtinyt tulla pieni ruttu tai kolo, minä käsittelen sen kyllä ihan ilman tunnontuskia pois. Haluan esitellä kynteni kauneimmillaan eli sellaisena millaiset ne olivat, ennen kuin kloppasin sormeni kaapinreunaan tms.

Mutta nämä ovat toki vain minun mielipiteitäni :)

Muokkaus: Lisään nyt selvyyden vuoksi – kun tämä merkintä jo käsitettiin vähän väärin, koska en ilmaissut itseäni oikein :( – että ajoin siis takaa sitä, että ainakin itse lukijana haluaisin nähdä sellaisia kuvia, joissa on pyritty parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen. Jos esim. kynsinauhat ovat kroonisesti kuivat niin eihän sille voi mitään, mutta jos puolet sormenpäistä on kynsilakassa, niin sille kyllä voi tehdä jotain. Ja totta kai välillä tulee tehtyä niitä nopeita kuvauksia lakkauksista, joita ei aio pitää pitempään kynsillään ja siksi ei ole kauheasti järkeä tuhannen tarkkaan niitä kynsiä viimeistelläkään, mutta se on varmaan useimmilla kuitenkin poikkeus eikä sääntö, eikös? :) Piis änd laav, toivoo Papu.

Lopuksi vielä muutamia joka suhteessa kauniita manikyyreja:

Pimp My Nailz
My Simple Little Pleasures
Emerald Sparkled

– Papu –

Mainokset

21 thoughts on “Kaunis manikyyri

 1. Hei tuo sivellinjuttu oli mainio tieto minulle. Millaista sivellintä käytät tähän? Inhoan kun vanupuikolla ei saa tarpeeksi siistiä.

  • Se oli osa sellaista varmaan 15 siveltimen Nail art -sivellinsettiä jonka ostin eBaysta. Leikkasin itse harjakset vähän lyhyemmäksi, että ne saivat jämäkkyyttä eivätkä ole liian hennot. Periaatteessa mikä tahansa sopivan jämäkkä ja tiheä sivellin varmaan käy, kunhan on suht siro. Se mun siveltimeni on vinokärkinen (tosin taisin itse leikata siihen vinon kärjen, se oli varmaan suora alun perin) ja ehkä 5-6 mm leveä. Yritän muistaa ottaa siitä kuvan tässä piakkoin :)

 2. tosi hyvä postaus! itekkin oon sitä mieltä, että käsien- ja kynsienhoito + kynsinauhojen siistiminen on sitä lakkausta tärkeämpiä. en siedä ylimenneitä lakkoja kynsinauhoissa sitten olleskaan. hyh hyh!

  • Mietin koko asiaa vähän tarkemmin ja tajusin, että on jotenkin eri asia, jos tekstissä erikseen mainitaan, että kuva on otettu kiireessä ja pahoitellaan niitä kynsinauhoja… eikä niin että ne on aina sotkuiset eikä kirjoittaja tunnu kiinnittävän koko asiaan mitään huomiota O_O Jälkimmäinen on se, mitä en siis yhtään tajua.

 3. Kiitos tästä tiedosta. Huomaan postailleeni omaan blogiini kuvia surkeista kynsinauhoista, kuivuneesta ihosta ja vinoista kynsistä. Olen pahoillani, syynä taisi olla alkuinnostus näissä koristeluissa ja uusien lakkojen kokeilemisessa.
  Vaikka huoltaisin käsiäni kuinka paljon ja juuri esittämiesi sääntöjen mukaan, en saa niitä kauniimmiksi. Paitsi ikä, myös joku toistaiseksi löytämätön sairaus aiheuttaa kroonisesti kuivan ihon.
  Blogini sulkeutuu lähiaikoina.

 4. Vastailen nyt pikaisesti vain Helmisudelle ja myöhemmin muille, koska tuosta kommentista tajuan, että ilmaisin itseäni nyt huonosti.

  Tarkoitus oli lähinnä tuoda esiin se viimeistelyn tärkeys. Ymmärrän ihan täysin sellaisen, että välillä tulee sellaisia ”näytän nyt vain pikaisesti tämän lakan, en viitsinyt putsata kynsinauhoja koska aioin poistaa lakkaukset joka tapauksessa” -merkintöjä ja kuvia, ja samaa olen tehnyt itsekin. Mutta siis ihmettelen sellaisia blogeja, joissa ei edes millään tavalla kiinnitetä huomiota siihen, että kerran toisensa jälkeen lakat ovat pitkin kynsinauhoja. Eli siis näyttää ainakin lukijasta siltä, että kirjoittaja ei edes aio siivota niitä?

  Ja voi pojat, tiedän kyllä että kynsinauhat voi olla kroonisesti kuivat vaikka tekisi mitä. Ajoin siis takaa sitä, että kun esitellään kauneuteen liittyvää asiaa, niin eikö silloin haluta esitellä se paras mahdollinen tulos?

  Helmisusi, sinun blogissasi on esillä todella kauniita lakkauksia ja kauniit kädet, enkä todellakaan, TODELLAKAAN tarkoittanut sinun blogisi kaltaisia blogeja. :(

 5. Mää en osaa käsitellä kuvia, joten olkoot :D Yleensä kuvaan kynnet mieluiten luonnonvalossa, joten pääsääntöisesti se on lakkaamista seuraavana päivänä, koska lakkailen illalla. Eli siihen mennessä käsiä on tullut pestyä yms, jolloin kädetkin on nätimmät. Kun vaikka topsin kanssa saa ylimenneitä pois, ei ne aina kaikki lähde heti…

  Ja joo, mua vähän häiritsee, jos on kovin rumasti ylimenneet lakat. Tai ettei oo ees mainittu, et kuva on otettu kiireessä ja lopulta poistettu ne sotkut… Ei niinkään saisi olla usein, mua vaan häiritsee ;)

  • Joo siis jos edes mainitsee, että kuvasi kiireellä niin se on parempi kuin että niihin sotkuihin ei ole kiinnitetty mitään huomiota. Ollaan vaan että ”Mulla on tänään tämmöiset kynnet, tuli aika kivat”… Ja lukija miettii, että ”whaattt….?” :)

   Mutta joo, itekin INHOSIN topsilla putsausta, kun ne on niin paksuja ja ärsyttäviä. En luovu siveltimestäni ikinä ♥

 6. Mä oonkin aina ihmetellyt, että miten hemmetissä ne ylimenneet lakat saa kynsinauhoista siistittyä, sillä vanupuilkolla ei saa muuta kuin haittaa aikaiseksi :D Ja mä järsin usein kynsinauhojani, onneks en oo kynsibloggari XD

  • Hanna, minäkin järsin.. :$ Tosin vaan lähinnä silloin, kun siellä törröttää joku kuiva ihonkappale eikä kynsinauhaleikkureita ole lähimailla. Noloa tunnustaa :D

   Ennen kuin sain tuon mun siveltimen (ja asetonia), siistin niitä kynsinauhoja usein niin, että tein pumpulista sellaisen ihan pikkuruisen tiiviin pallon, siis ehkä 2mm halkaisijaltaan, ja putsasin sillä pitäen siitä pinseteillä kiinni. Toimi paremmin kuin topsi :)

 7. Ymmärrän täysin mistä kirjoitat. Olen samaa asiaa itsekin aina toisinaan pohdiskellut. Itse olen yleensä ylikriittinen omien käsieni ja kynsieni suhteen enkä juurikaan kestä epäsiistejä lakkauksia itselläni. Kynsinauhani valitettavasti ovat melko kroonisesti kuivat, kuten kätenikin ja se usein nolottaa vaikka tiedänkin, että käsien huoltamisessa ei ole vikaa eikä siinä ettenkö viitsisi niitä huoltaa.

  Itse ajattelen tuota asiaa vähän niinkin, että jos bloggaa kynsistä ja esittelee niitä kuvissa niin on _kohteliasta ja huomaavaista_ lukijoita kohtaan huomioida, että työn jälki on siistiä.Kokonaisuudessaan.

  Itse käytän joskus kuvankäsittelyä apuna jos ja kun kynsinauhat ovat todella kuivat ja pahan näköiset. Aina en ehdi. Yritän myös muistaa rasvata kädet ennen kuvaamista koska sekin voi auttaa hetkellisesti. Joskus huomaan vasta kuvista, että voi ei, onpas epäsiistin näköistä ja myös silloin käytän kuvankäsittelyä jos ehdin.

  Mitään syytä ei aiheesta ole mielestäni kenenkään vetää herneitä nenuun tai loukkaantua jos tietää tekevänsä parhaansa. Se voi olla myös oma valinta jättää ne mahdolliset sotkut tai olla huoltamatta käsiään sen kummemmin mutta silloin ei mielestäni myöskään pidä hermostua jos joku ilmaisee mielipiteenään, että hänestä se näyttää epäsiistiltä Jos taas kyse on ajattelemattomuudesta tms. niin ainahan voi oppia ja kasvaa. :-) Juu ja jos asia on yksi hailee niin sittenhän ei ole mitään ongelmaa! Paitsi sillä katselijalla/lukijalla… ;-)

  • Mulla on kans tapana aina rasvata kädet kunnolla vähän ennen kuvaamista, kun ne kynsinauhat on täälläkin usein niin surkean kuivat. Kahden pienen lapsen kanssa kädet on niin kovilla, että ei tahdo mikään rasvaus riittää. Niistä onneksi saa pahimmat virheet piiloon kuvaa käsittelemällä :) Veikkaan että asetonikin on osaltaan syynä kynsinauhojen kuivuuteen, mutta sillä saa niin hirmuisen hyvin putsattua ne ylimenneet lakat, että valitsen mieluummin jatkuvan rasvalla läträämisen kuin luovun siitä.

 8. Naulan kantaan Papu. Tästä aiheesta löytyisi juttua hiekkalaatikon reunalle asti :P.

  Sivellinvinkki oli aivan loistava, kiitos siitä :)!

  • Ollos hyvä :) Amerikkalaiset kynsibloggaajat käyttää tuota sivellinmetodia, siitä on YouTube-tutorialejakin jos haluaa nähdä tarkemmin miten se käy. Ainoa huono puoli siinä on tietysti se, että asetoni on sen verran tiukkaa kamaa, että sen kanssa on syytä olla varovainen. Tai voi pilata pöytäpintoja, vaatteita jne. Ja heti kun on ne kynsinauhat putsannut, niin kädet pitää pestä ja rasvata kunnolla, sillä asetoni vie mukanaan kaiken ihon oman rasvan ja sen vaikutuksen näkee ihan saman tien.

 9. Minä en niin tarkka ole kynsinauhojen kosteustasosta, koska itselläni kynsinauhat vaan ovat kuivat ympäri vuoden rasvoista ja öljyistä riippumatta.
  Sen sijaan olen erittäin tarkka tuosta kolmos kohdasta, omien ja muiden kynsien kanssa. Jos blogissa kaikki kuvat ovat sotkuisilla kynsinauhoilla, ei minusta tule blogin seuraajaa :( Ja harmittaa joissakin lakkauskilpailuissa, jos joku on tehnyt hienon koristelun, eikä sitten ole nähnyt yhtään vaivaa kynsinauhojen siistimiseen… kyllä se lopputulosta häiritsee kovasti ja ihmetyttää, että lakkauksen viimeistelyyn ei sitten ole kuitenkaan viitsitty panostaa sitä muutamaa minuuttia, vaikka itse lakkaus varmasti on vienyt hyvinkin paljon aikaa ja vaivaa.

  • Jep, sama juttu, hylkäsin ihan suoraan sellaiset blogit, joissa oli kaikki sotkut kynsinauhoilta siivoamatta. Kilpailussa kyllä ihan tosissaan ihmettelen jos ei kynsiä ole viimeistelty… miksi käyttää useampi tunti upean lakkauksen tekemiseen, jos ei tosiaan viitsi käyttää viittä minuuttia kynsinauhojen putsaamiseen? :O Tai no, kyllä mulla monesti menee varttikin siihen kynsinauhojen siistimiseen, mutta osasyynä on sekin, että olen vielä suht kokematon lakkaaja ja siksi en saa aikaan suoraan niin siistiä jälkeä kuin monet muut :D

 10. Kiitos tästä! ;) Oon niin samaa mieltä, harmittaa nähdä kauniita koristeluja mutta töhryisiä reunoja… Itsellä tahtoo kynsinauhojen viimeistely valitettavan usein jäädä, mutta ei niitä silti tarvitse lakalla peittää :D

  • Joo, kuivat kynsinauhat ei ole läheskään yhtä karu näky kuin lakan peittämät :D

 11. Hmm. Ymmärrän kyllä mitä ajat takaa ja itsekin olen pohtinut tätä. Tuntuu, että suomalaisissa kynsiblogeissa on usein tärkeintä hienot koristelut ja leimailut. Ja onhan ne toki hienoja, mutta kyllä sillä itse lakkauksellakin on väliä. Myönnän, etten aina siisti kynsiäni lakkauksen jälkeen. Nimittäin silloin kun kynsilakka sattuu olemaan totaalisen fail ja lakat menee kynnen ylikin vaikka mitä tekisi. Silloin realismin takia saatan jättää kynnet sensuroimatta. Mua ärsyttää ulkomaisissa blogeissa se, että kynsilakkaa sanotaan vaikeaksi levittää yms. ja sitten esitellään täysin nätti manikyyri. Silloin vaan tekee mieli ostaa lakka joka tapauksessa kun ajattelee että ”saahan tällä lakalla nätin manikyyrin”.

  Ja joo, omistan ongelmalliset kynsinauhat itsekin. Mutta vakuutan, etten todellakaan julkaise kaikkia hyviäkään lakkauksia jos kynsinauhat on törkeän näköiset. Täydellisiä en niistä valitettavasti saa, mutta sensuroin pahimmat. Muun muassa siksi talvisin postaan niin vähän (talvi tuhoaa kynsinauhani aika tehokkaasti).

  • Heh, joo, olet oikeassa: jotkut lakat on ihan sikamaisen vaikeat saada levittymään kauniisti, ja siihen loppusiivoukseen kuluu kauheasti aikaa. Mutta kun en itse ehdi enkä viitsi uusia lakkoja joka päivä – tai edes joka toinen – niin on pakko siivota että viitsii katsella sitä lopputulosta sen kolme-neljä vuorokautta :D

   Olisi varmaan varsinkin talviaikaan armollisempaa meille kaikille kynsibloggaajille, jos alkaisimme yhteisestä sopimuksesta ottaa kuvat vähän kauempaa eikä niitä mielettömän tarkkoja makrokuvia, jotka paljastaa kaikki virheet :) Eihän kukaan oikeastikaan katso kynsiä viiden sentin päästä! ;)

 12. Tää aihe nousee aina välillä esiin ja siitä tietää, että nää on kyllä monelle aika tärkeitä juttuja:) Itseänikin häiritsee suunnattomasti sotkuisten lakkausten esittely, mutta en oo kyllä koskaan siitä vielä aukaissut suutani, mutta olen parin blogin lukemisen lopettanut tästä syystä, vaikka muuten kiva blogi olisikin:( On vain niin paljon muitakin kivoja blogeja, joita on sitten kivempi lukea:) …Ja Helmisusi älä missään nimessä lopeta blogiasi! Sinulla on niin kauniit kädet ja kauniita lakkauksia, että se olisi ihan tuhlausta:(

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s