Oi ja voi

Papun osalta täällä blogissa on ollut hiljaista kuin teho-osastolla. (Vastoin Teho-osasto-sarjan antamaa käsitystä – mikä tietysti johtuu vain sarjan alkuperäisen nimen virheellisestä käännöksestä – teho-osastolla tosiaan on varsin rauhallista ja hiljaista) Valitettavasti syynä on se, että kyntenikin ovat lähestulkoon teho-osastokunnossa.

Vajaa kaksi viikkoa sitten rakas tyttäreni pyrki melkein-yksivuotiaan tarmolla taas kerran sähköjohtojen kimppuun, ja kun estin häntä näissä pyrkimyksissä, keskisormesta katkesi kynsi ihan noin vain. Naks. Se ei saanut edes mitenkään erityistä iskua tai vääntöä osakseen, enkä edes huomannut, missä vaiheessa kynsi katkesi. Huomasin vain hetkeä myöhemmin, että koko kynsi oli katkennut ihan valkean osan tyvestä.

Ja eikö tämä ole lohduton näky?

ohnoes

Aloin väkisinkin epäillä, että kynsissä on nyt jotain enemmänkin pielessä. Ei hyväkuntoinen kynsi katkea noin vain ilman kunnon tälliä. Lyhensin kaikki kynnet ihan minimiinsä ja hankin tehohoitotarvikkeet:

tehohoito

Melkein kaksi viikkoa kynnet ovat olleet ilman lakkaa (onneksi oli jemmassa tuo Extravagance-lakkaus bloggaamatta…) ja olen hoitanut niitä rasvalla, öljyllä ja Nail Balsamilla. Kynnet ovat tässä ajassa kasvaneet ehkä vajaat pari milliä. Eilen sitten katselin kynsiäni tyytyväisenä siitä, että ne olivat kasvaneet jo hieman siitä kamalasta töpövaiheesta, ja arvatkaapa huviksenne, mitä vähän myöhemmin tapahtui?

Naps. Peukalonkynnestä katkesi se vähäinenkin pituus, mitä olin siihen saanut kasvatettua. Ilmeisesti parin viikon tehohoito ei ole ehtinyt auttaa vielä yhtään, koska kynnet napsuvat tuolla tavalla edelleen :( En oikein tiedä, mitä muutakaan enää voisin yrittää. Ehkäpä alan nyt lakata kynsiäni katkeilusta huolimatta, sillä lakka kuitenkin suojaa kynttä jonkin verran.

Huokaus.

Uusia lakkauksia tuskin tulee kovin rapsakkaa tahtia ihan lähiaikoina, mutta jospa saisin kuvattua tässä välissä suosikkilakkani ja lauantaina saatuja uutuuksia, niin olisi jotain esiteltävää sentään :)

– Papu –

Mainokset

10 thoughts on “Oi ja voi

  • Jep jep, taitaa olla yleinen vaiva :( Ja kun talveen vielä lisätään kaksi vaippaikäistä lasta ja jatkuva käsien peseminen, niin katastrofin ainekset on valmiina…

 1. Minä hankin viime viikolla vihdoin Trindin Nail Balsamin, kun kynnet vaan paukkuu heti kun viileämmät kelit alkaa – ei auta rasvailut eikä öljyt juuri yhtään. Ärsyttää, kun tykkään eniten kulmikkaasta mallista kynsillä, mutta kaikista kynsistä lohkeaa ne kulmat ihan itsestään :(

  Useamman viikon oli jo pahasti revennyt peukun kynsi paikattuna, ja nyt kun se alkoi lähentyä sellaista vaihetta, että repeämäpaikan saisi pian pois niin mokoma repesi toisesta reunasta taas ihan nysäksi.. ja nyt sattuu, kun kynnen alunen on hieman auki!

  • Gaaaah!! Sielläkin siis samat ongelmat :( Tämä on kyllä niin surkeaa! Toivottavasti toi Nail balsam auttaa sekä siellä että täällä, haluaisin jo niin kovasti päästä tästä töpövaiheesta.

 2. Mulla kävi viime viikolla samalla tavalla liikkatunnilla. En kolauttanut tätä nimettömän kynttä tasan mihikään, mutta se vain päätti ja katkesi ihan ittekseen. :D

 3. Voi ei, sniiiif! Sydän itkee verta. :'( Koita töpökynsi jaksaa jooko.
  Ja tuo ER = Teho-osasto, jepjep. En oo siis ainut, joka sadattelee mokomaa käännöstä :D.

  Minä oon popsinut Piimaxia 2,5kk ja öljynnyt kynsiä 2xpvssä ja on kyllä auttanut, tai ainakin jaksan uskoa niin. Viikonloppuna iski käsiin totaalikuivuus ja sormen päät meni ihan karheaksi :(. Nyt alkaa se napsahtelu sitten kai seuraavaksi. Onneks mulla on geelivippaskonstit…

  • Byääh, sanos muuta! :( Onhan näissä tietysti puolensa – töpöt on arjen askareissa paljon vaivattomammat kuin pitkät kynnet, mutta kun nää on niin surkean näköiset! :-/ Toivottavasti tehohoito tuottaa tuloksia täälläkin, että saan edes vähän pitemmät kynnet.

  • Käytössä on nyt sekä Nail Balsam että Nail Repair… Tuloksia odotellessa! :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s