Harmaa-pinkki vesimarmorointi

Niin työlästä kuin vesimarmorointi onkin, päätin taas ryhtyä toimeen. Otin kaksi China Glazen Romantique-lakkaa, koska ne ovat vesimarmoroinnissa minun näillä-et-voi-epäonnistua-lakkojani. Tummanharmaa Awaken sai parikseen hennon vaaleanpunaisen Admiren. Kuviointiin otin mallin tästä tutorialista, joskin huomaan nyt kuvia katsoessani dipanneeni sormet 90 asteen kulmassa Coletten kynsiin verrattuna. :)

admire-awaken-marble01

admire-awaken-marble02

Kun objektiivisesti katson noita kynsiä, niin ne onnistuivat tosi hyvin. Kuviointi on hieno eikä lakkaan tullut kuplia. Värit toimivat hyvin yhdessä. Mutta mutta… en itsekään ihan tajua miksi, mutta nämä kynnet eivät sytyttäneet. ”Onhan nämä kai ihan kivat mutta… äh..” ajattelin katsellessani kynsiäni. En ymmärrä, mikä kynsissä mielestäni muka oli vikana.

Tällä kertaa tein marmoroinnin teippaamatta sormia. Kokeilin ensin sellaista kikkaa, että laitoin sormenpäihin ja kynsien ympärille vaseliinia, jolloin ylimenneet lakat sai helposti kaavittua sormista pois. Seitsemän vai kahdeksan kynnen jälkeen tuli kuitenkin tenkkapoo, kun lakka ei enää levinnyt veden pinnalle, eikä myöskään suostunut jähmettymään. Lieneekö vaseliini jotenkin huonontanut sitten sitä vettä, en tiedä. Loput kynnet tein sitten ihan noin vain ilman teippiä tai vaseliinia, ja olihan se sotkuista!

En pidä sormien teippaamisesta, koska se teippaus rajoittaa niin paljon sormien liikkuvuutta ja koska usein on käynyt niin, että dippauksen jälkeen teippi onkin jotenkin löystynyt ja siirtynyt sotkien märkää lakkausta. Lisäksi ne teipit on vaikea irrottaa turmelematta niitä marmorointeja. Pakko on kuitenkin myöntää, että ilman teippejä tehdyn marmoroinnin jälkeen oli järki lähteä, kun siivosin sormiani varmaan tunnin. >_<

Kuplia ei enää näytä tulevan näihin marmorointeihin, joten ilmeisesti olen vihdoinkin oppinut oikean tekniikan. Aiemmin dippasin kynnen suht nopeasti suunnilleen vaakasuorassa lakkaan, mutta nyt olen alkanut tehdä sen selvästi hitaammin ja noin 45 asteen kulmassa. Toimii! Samaten nostan kynnen suht hitaasti pois vedestä, ja tällä tavalla näyttäisi marmorointi onnistuvan ihan nappiin :)

Oikeastaan ainoa ongelma vesimarmoroinnissa on enää se, miten paljon se vie aikaa. Kaipa harjoitus tekisi mestarin siinäkin, kun vain jaksaisi treenata. No, pian taas uudet marmoroinnit!

– Papu –

Mainokset

20 thoughts on “Harmaa-pinkki vesimarmorointi

  • Kiitos :) Näissä onnistui kyllä tosi kivasti tuo kuviointi. Livenä mua häiritsi vähän ehkä kontrastin puute, oisin toivonut että värit ois erottuneet toisistaan vielä voimakkaammin.

  • Kiitos! :) Ja kannattaa kyllä, vesimarmoroinnilla saa aivan ihania kynsiä aikaiseksi silloin kun se onnistuu… ;D

 1. Hei kiitti noista pikkuvinkeistä sormien kastamiseen liittyen :) Mulla on nimittäin siinä lakkaushaasteessa marmorointi vuorossa ja jos sitä tänään kokeilisi. Ois kiva, ettei ihan kauheena menis hermot siihen, kun en oo hetkeen tehnyt marmorointia.

  • Ole hyvä vaan :) Musta tuntuu että vesimarmorointia pelätään ihan turhaan :D

 2. Mä en ymmärtänyt sitä kohtaa missä teippi häiritsee sormien liikkuvuutta. Mä tein niin, että teippasin sormen, tein marmoroinnin, otin teipin pois ja siirryin teippaamaan seuraavaa sormea jne. Mua ei ainakaan häirinnyt, ettei se nimenomainen sormi ollut ”käytettävissä”. Teipit poistin kuten Collette leikkaamalla saksilla ja sitten varovasti irroittamalla yhtenä kappaleena. Ei ongelmaa tässäkään. Aloittelijan tuuria? Ajatuskin siitä, että olis siivonnut sotkuja pois jälkikäteen saa ihan :O -ilmeen.

  • No mulla on siis tapana teipata koko käden sormet kerralla ja sen jälkeen lakata ne (aluslakka ja värilakka).. ja niitä sormia on tosi karua lakata kun ne teipit on jäykistäneet ne tiettyyn asentoon :D Ja siinä sormea kastaessakin on jotenkin hankalaa kun sitä ei voi taivuttaa tai oikaista niin kuin haluaisi :) Mutta uusimmissa kynsissä käytin Coleten teippausohjeita ja kyllä kannatti!

   • No mietinkin sitten, että teippaatko monta sormea kerralla kun on niin vaikeeta :D Mä totesin jo toisen sormen kohdalla, että eiku ei näin. Yksi kerrallaan hyvä tulee. Mä lakkasin kyllä pohjat ilman teippejä, mutta sitten kuivarin laitoin heti kun olin teipin poistanut; kynsi kerrallaan. Sen ekan yritelmän jälkeen tajusin, että teippaus kannattaa tehdä tosi huolellisesti. Lakka ensinkin varmasti tarttuu joka puolelle kynttä kun ei ole vahingossa peittänyt osaa teipillä :D ja putsaaminen on niin paljon helpompaa. Mutta siltikin.. ”kieli keskellä suuta”
    -puuhaa tämä on.

 3. Uuh, nää onnistuneet marmoroinnit kyllä inspirois itseäkin kokeilemaan tota, muttakun se on niin kamalan vaivanloisen oloista! :D

  • Onhan siinä oma vaivansa ja se vie aikaa, mutta toisaalta kyllä lakkaus + leimailu + strassien lisääminen (tai miten sitten koristeleekin…) vie aikaa myös :) Ja vesimarmorointiin (kuten kaikkeen muuhunkin) tulee sitä parempi rutiini mitä useammin sitä tekee :)

 4. Hei vaan! Sallitko lainata yhtä kuvaa kynsistäni blogissani?
  Teen postausta päätään nostaneesta kynsi-innostuksestani ja liittäisin siihen löytämiäni inspiroivia kynsiä (omia tuotoksia kun löytyy toistaiseksi kovin vähän). Kuvan käytön yhteydessä mainitsisin blogisi ja että kuva on sieltä kotoisin. :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s