Pikakuivattajien vertailu jatkukoon

Viime vuonna tein vertailun useista eri pikakuivattajista niiden kuivatusnopeuden ja sotkevuuden suhteen. Nyt ajattelin jatkaa vertailua tuomalla mukaan kaksi uutta pikakuivattajaa, joita minulla viimeksi ei vielä ollut. Aiemman vertailun lakoista otin mukaan ainoastaan mielestäni selkeimmän voittajan eli Seche Viten.

Tämänkertaiset osallistujat esiin!

topcoattest2-bottles
Color Club 0-60 Speedy Top Coat, CesarShop Rapid Dry Top Coat ja Seche Vite

Vertasin lakkoja samalla tavalla kuin edelliselläkin kerralla. Kiekolla on tällä kertaa kolme kerrosta lakkaa (China Glaze: For Audrey), joten pikakuivattajat joutuvat todella koetukselle. Annoin värilakan kuivua muutaman minuutin ennen päällyslakan levittämistä. Ensimmäisen kerran tökkäsin lakkoja kynnelläni puolentoista minuutin kuluttua pikakuivattajan levittämisestä, sitten viiden, seitsemän, kymmenen, viidentoista, kahdenkymmenen ja kahdenkymmenen viiden minuutin kuluttua.

Ensimmäisen tökkäisyn aikaan lakka oli vielä niin märkää, että syntynyt kolo katosi lähes täydellisesti märän lakan tasoittuessa itsestään. Vähän myöhemmin alkoi sitten kyllä selkeästi erottua, mikä kolmesta lakasta hoitaa hommansa heikoimmin:

topcoattest2-cclub
Color Club

topcoattest2-cshop
CesarShop

topcoattest2-seche
Seche Vite

0-60 Speedy Top Coat ei pärjännyt alkuunkaan kahdelle muulle lakalle. CesarShopin pikakuivattajan ja Seche Viten välillä ei ollut mielestäni kauheasti eroa lakan kuivumisvauhdissa, mutta ainakin kuvien perusteella näyttäisi, että CesarShopin testissä kolot ovat korjanneet itse itseään vähän paremmin. En ihan kauheasti kuitenkaan pistäisi tälle painoarvoa, koska en voi olla sataprosenttisen varma siitä, että tuota turkoosia värilakkaa oli molemmissa tismalleen yhtä paksut kerrokset. Sanoisin siis, että CS ja SV hoitivat homman yhtä hyvin.

Seuraavaksi laitoin For Audreyn päälle viivoja kolmella eri koristelulakalla: Art Club White, Orly Instant Artist Jet Black ja Art Club Perfectly Pastel. Annoin niiden kuivua ehkä viitisen minuuttia ennen päällyslakan levittämistä.

Color Club 0-60 Speedy Top Coat sotki koristelut, tosin vain valkean:

topcoattest2-na-cclub

CesarShopin pikakuivattaja selvisi ongelmitta:

topcoattest2-na-cshop

Seche Vite sotki valkean, mutta huomasin jo ennen lakan levittämistä, että Sechen näytteeseen oli tullut paksumpi lakkaviiva valkeaa kuin muihin. Aiemmassa testissäni Seche Vite ei tuhrinut koristeluja, kun niiden oli ennen päällyslakan laittamista annettu kuivua noin viisitoista minuuttia, joten uskon, että Seche olisi selvinnyt tälläkin kertaa moitteettomasti, jos lakkaa olisi ollut saman verran kuin muissa tai sen olisi vastaavasti annettu kuivua vähän pitempään.

topcoattest2-na-seche

Olin itse asiassa vähän yllättynyt siitä, ettei CesarShopin pikakuivattaja tuhrinut koristeluja, sillä se on pilannut minulta ainakin kaksi manikyyriä sotkemalla koristelut. Oma kokemukseni on siis eri kuin tämän testin tulos.

Kuivattavuuden perusteella on oikeastaan ihan sama, kumman valitsee: Seche Viten vai CesarShopin. Kuitenkin jos huomioin kaikki muutkin ominaisuudet, ainakin minulla vaaka kallistuu selkeästi Sechen puolelle: se on halvempaa, koostumukseltaan pitemmän päälle kivempaa (inhoan CesarShopin pikakuivattajan hyytelöefektiä), ei haise yhtä pahalle ja pullosta näkee paljonko lakkaa on jäljellä.

– Papu –

17 thoughts on “Pikakuivattajien vertailu jatkukoon

 1. Leimausten tai käsinpiirreltyjen koristelujen leviämiseen vaikuttaa minun kokemusteni mukaan myös se, miten paksun kerroksen päällyslakkaa laittaa ja millaisessa asennossa pitää sivellintä. Jos siis lakkakerros on kovin ohut tai sivellin liian pystyssä asennossa, siveltimet karvat pääsevät ”raapimaan” koristeluja mukaansa. Sivellin ei saisi siten koskettaa ollenkaan alempia lakkakerroksia, vaan pitäisi liukua vain pikakuivattajan päällä. Useampi veto sudilla vaikuttaa myös, eli mitä vähemmillä vedoilla lakkaa, sitä paremmin voi onnistua. Komppaatko? :)

  Mulla Cesarsin pikakuivattaja on välillä sotkenut pahastikin ja välillä taas sitten toiminut kuin unelma. Haju siinä on vaan niin järkky, että oksat pois…

  Mut hieno vertailu Papu, näitä lisää :). Täytyykin kurkata se edellinenkin ja muistella, että kuinkas se minun suosikkini Poshe pärjäili.

  • Komppaan ihan ehdottomasti: lakkaustyylillä ja -taidolla on ehdottomasti merkitystä! Paksu kerros lakkaa ja sivellin mahdollisimman kevyesti lappeellaan, niin kuviot säästyvät paljon todennäköisemmin kuin ohuella kerroksella. Huono lakka luultavasti tuhrii siitä huolimatta, hyvän kanssa pärjää vähän vähemmälläkin taiteilulla.

   Yleensä ottaen on tosiaan syytä selvitä mahdollisimman vähillä siveltimenvedoilla. Leimausten päälle levitän Sechen yleensä reunasta reunaan veto kerrallaan, ei päällekkäisiä vetoja, ja otan sutiin lisää lakkaa vähintään kerran, peukkuja lakatessa jopa kaksi kertaa. Olen kuitenkin sitä mieltä, että lakan tulee antaa ainakin vähän anteeksi käyttäjän mokia – korjailevia siveltimenvetoja on joskus ihan pakko tehdä, ja on kurjaa, jos lakka ei kerta kaikkiaan selviä siitä tuhoamatta koristeluja. :)

 2. Joskus tuntuu, että kuun asentokin vaikuttaa:) Secheä käytän itse vaikka joskus tuntuu, että se ikään kuin ”kutistaa” joitakin lakkoja. Lakkaukseen jää tavallaan raja vaikka olen ihan varmasti levittänyt pikakuivattajan koko kynnelle. Vaan parempaakaan ei ole tullut vastaan joten tällä mennään jatkossakin.

  Mielenkiintoinen vertailu, kiitos:)

  • Juuri ihan äsken luin jostain, että Seche on suunniteltu sellaiseksi, että se tulisi levittää vielä kostean lakan päälle, tai muuten se kutistaa alla olevaa lakkausta. Tiedä sitten pitääkö tuo paikkansa, täytyy testailla varmaan sitäkin :)

 3. Kiitos tästä, minua ainakin aina kiinnostavat pikakuivattajavertailut. Oma vastaava on odottanut tekijää jo hyvän tovin. En vain ollut keksinyt miten sen toteuttaisin koska ajattelin koko ajan tekeväni sen normilakkausten yhteydessä mutta tällainen selkeä kunnon kynsi per testattava tuote vaikuttaa hirmu paljon järkevämmältä ja toimivammalta, pitääpä pistää korvan taakse!

  Siis voiko oikeasti joku pikari lakka haista pahemmalta kuin Seche Vite? Oho! Tosin sen haju on mielestäni miedontunut käytön myötä (tai sitten mun nenäni on tottunut siihen).

  • Joo, testailu on mun mielestäni helpompi tehdä kiekolle, kun ne lakat saa sillä tavalla helpommin kaikki rinnakkain ja ”samalle viivalle”.

   Ja kyllä, musta CesarShopin pikakuivattaja haisee vielä pahemmalle kuin Seche. Sechessä on ihan rehellinen kemikaalien haju, pistävä ja tympeä, mutta rehellinen. Sen sijaan CesarShopin lakassa on jotain ällöttävää jäämintulle (tiedätkö ne sellaiset siniset karkit jotka maistuu sekä vähän mintulle että hedelmälle?) haisevaa aromia, joka sekoittuneena siihen kemikaalien hajuun tekee siitä ihan hirveälle löyhkäävää. Sama juttu China Glazen Fast Forwardissa.

   Olen muistaakseni käyttänyt tätä samaa vertausta aiemminkin, mutta mun mielestäni p*skanhajukin on siedettävämpää sellaisenaan kuin silloin, kun siihen on epätoivoisesti sekoitettu jotain kukkaistuoksua epäonnistuneena yrityksenä peittää se haju. Mieluummin rehellinen paha haju kuin huonosti naamioitu :)

   • Mikä mahtaa olla tämä Cesarsin kuivattavassa oleva ainesosa nimeltään, tuo aromi siis? Koitin omasta pullostani katsoa incit, mutten löytänyt mitään lisättyyn aromiin viittaavaa.. :)

   • Jaa, en ole ainesosaluetteloa katsonut! Olen vain siitä hajusta olettanut, että se lakka on keinotekoisesti hajustettua, koska se tuoksu on sellainen selkeän hedelmäinen eikä mikään tyypillinen kemikaalin haju. Pitääpä vilkaista, löytyykö China Glazen Fast Forwardista jotain samaa kuin tuosta CesarShopin lakasta, siis jotain sellaista mitä ei mun muissa pikakuivattajissani ole. En ole nimittäin tuohon samaan jääminttutuoksuun törmännyt muualla kuin noissa kahdessa lakassa, enkä oikein itsekään tiedä miksi se haju tuntuu niin hirveän vastenmieliseltä. Jonkun muun mielestä se saattaisi varmaan olla ihan miellyttäväkin. Voihan se olla, että se ei ole mikään hajuste vaan ihan vain jokin tietty kemikaali, jossa sattuu olemaan hassu tuoksu :)

   • Nonni, mysteeri on selvitetty. Vertailin kaikkia kaapista löytyviä pikakuivattajia, ja sekä ChG Fast Forwardissa että tuossa CesarShopin pikakuivattajassa on pari yhteistä ainesosaa, mitä ei ole muissa. Googlailin niitä, ja toisesta löytyi tällaista: ”Smelling strong with a sweet odor, xylene is a clear, chemical liquid —” Eli ”xylene” on se kemikaali, joka syypää tuohon omituiseen makeaan hajuun :)

   • Suomeksihan tuo on ksyleeni eli dimetyylibentseeni. Ja bentseenit ovat kaikki aromaattisia hiilivetyjä, joille on usein ominaista makeahko tuoksu. Pikakuivattavissaa käytetään usein sekoituksina erilaisia liuottimia, jotka kuivuvat (eli haihtuvat) eri nopeuksilla. Tavoitehan olisi mahdollisimman nopea haihtuminen, mutta silloin muut ominausiidet kärsivät. Siksi sekoitetaan nopeita ja hitaampia, lakkakerrosten kuivumisesta saadaan näin tasaisempaa.

    Mainittakoon nyt esimerkkinä yksi ongelma, jos lakan ja pikakuivattajan liottimet ”riitelee” keskenään; lakan kupliminen johtuu useimmiten siitä, että pinta kuivuu liian nopeasti verrattuna alempiin kerroksiin, jolloin haihtuva liuotin jää kuivuneen kerroksen alle kuplaksi.

  • Mavala ja Sally Hansen ovat vielä testaamatta, ne sitten ehkä vertailun seuraavassa osassa? :)

 4. Oletko kokeillut Sally Hansenin pikakuivattajaa? En löytänyt sitä aikaisempaa testiä, vaikka ahkeraan yritin etsiä. Mä sain viimeksi ensimmäisen kerran ko. lakan sotkemaan koristeet, mutta en antanut niiden kuivua kuin pari minuuttia ennen kuivattajan laittamista.

  • Aiempi vertailu löytyy täältä. Mun oli TIETENKIN tarkoitus linkata se tuohon tekstiin, mutta kun monessa erässä tuon kirjoitin lasten nukkuessa tai leikkiessä isin kanssa, niin jotain sitten tietysti unohtui.

   Kuten tuossa jo edellä kommentoinkin, Sally Hansenin InstaDri ja MavaDry on vielä testaamatta, joten vielä on sitten varmaan asiaa kolmanteenkin vertailuun, jahka jossain vaiheessa saan aikaiseksi hankkia nuo testattavaksi :)

   • Mulla on ollut vain Mavalaa ja Sallya. Mavalassa ongelma on hinta lakan määrään nähden. Se toimi mulla kyllä muuten ihan moitteettomasti, joskin en silloin uskoakseni koristellut kynsiä muilla kuin tarroilla ja strasseilla, joten koristeiden leviämisen suhteen en osaa sanoa mitään. Sallyn kanssa pitää jaksaa odottaa 5-10 minuuttia ennen kuin laittaa koristeltujen kynsien päälle. Muuten koristeet leviää. Pullosta n. 1/4 menee hukkaan, koska lakka liisteröityy ja lopuksi venyy sellaisiksi hiuksiksi joka paikkaan. Liisteröitynyttäkin voi siis toki vielä käyttää, mutta käyttömukavuus ei ole enää täydellinen. Vaikka loppu pullosta menee hukkaan, Mavala on edelleen kalliimpaa (ihan itse arvioituna). Pidän kuitenkin Sallyn jättämästä paksuhkosta kiiltävästä pinnasta ja tuntuu, että varsinkin paksumpien koristelujen (tarrat, strassit) kanssa koristeet kestää paremmin jokapäiväisessä käytössä. Vrt. Mavala, joka on kovin ohutta tavaraa.

 5. Päivitysilmoitus: Lisää pikakuivattajavertailua | Jos edes kynnet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s