Glitter sandwich

Törmäsin blogissa Playing with Polish itselleni täysin uuteen käsitteeseen ”glitter sandwich”. Sallan tekemät kynnet olivat todella kauniit ja saivat minut heti innokkaasti googlailemaan aihetta. Näin niin paljon upeita kynsiä, että tiesin haluavani testata tätä tekniikkaa pian.

Tämänkertaisista kynsistä tuli glitter sandwichit ihan vahingossa. Minulla oli tarkoitus tehdä sanomalehtikynnet, mutta niistä ei tullut yhtään mitään – testikynsi onnistui loistavasti, mutta kun oli aika tehdä varsinaista manikyyria, tekniikka ei sitten toiminutkaan ollenkaan. En käsitä miksi, mutta tulos oli täysi fiasko. Siispä putsailin painomusteet varovasti pois ja päätin tehdä glitter sandwichin sen sijaan.

Glitter Sandwich Nails

Glitter sandwichin idea on siis se, että glitter ei normaalista poiketen tulekaan kynnellä päällimmäiseksi, vaan sen päälle laitetaan jotakin suht läpikuultavaa lakkaa. Jellyt toimivat tässä ilmeisesti varsin hyvin, mutta itse halusin kokeilla duochromea.

Glitter Sandwich Nails

Glitterin päälle tuleva lakkakerros himmentää sitä hieman ja tuo lakkaukseen lisää syvyyttä. Valitsin glitteriksi vastikään saamani China Glaze Snow Globen, joka näytti pullossa jotenkin räikeämmältä ja vähemmän pastelliselta kuin mitä olin odottanut ja johon siksi olin ollut aavistuksen pettynyt. Tähän tarkoitukseen se soveltui kuitenkin todella hienosti, sillä sen päälle laittamani Nubarin Paradise pehmensi sen sävyjä juuri sopivasti.

Glitter Sandwich Nails

Kokonaisuudessaan tämän kerrosleivän anatomia on seuraava:
1x Orly Bonder
2x O.P.I. Skull & Glossbones
1x Seche Vite
1x China Glaze Snow Globe
1x Nubar Paradise
1x Seche Vite

Paradisen duochrome-efekti on varsin hento näin yhdellä kerroksella, eikä sitä oikein saanut kuvissa näkyviin. Lakka tuo kuitenkin harmaaseen Skull & Glossbonesiin sekä laventelinsävyä että toisesta kulmasta katsottuna kaunista kullanhohtoa, joten Paradise oli mielestäni aivan loistava valinta tähän lakkaukseen.

Lopuksi vielä makrokuva, jossa näkyy paitsi myös se mainitsemani kultainen hohde, myös se, mitä tarkoitin sanoessani tämän tekniikan tuovan lakkaukseen lisää syvyyttä:

Glitter Sandwich Nails

Ihastuin tähän tekniikkaan, mutta glitter sandwichia ei kannata lähteä tekemään ihan suin päin, sillä valitut lakat eivät välttämättä sovi yhteen. Vasta kolmas kokeilemani duochrome toimi tässä tapauksessa, joten jatkossakin testailen kyllä yhdistelmät ensin kiekolla :)

– Papu –

8 thoughts on “Glitter sandwich

 1. Wow tosi makeet! Törmäsin tähän glitter sandwich juttuun ekaa kertaa nyt. :D Vois kokeilla joskus itekkin, koska tällänen versio vois olla mukavaa vaihtelua tavallisiin glitterlakkoihin. (;

  • Kiitos! Kannattaa kokeilla, musta tällä tavalla tuli tosi kivat kynnet, kun se glitter ei ollut niin hyökkäävä siinä kynnellä :D

 2. Mä olin myös tekemässä eilen sanomalehtikynsiä ja epäonnistuin. Käytin 96% pirtua. Mietin olisko pohjalakassa (jonka päällä pikakuivaaja) ollut sitten se ongelma kun ei tarttunut teksti. Tuli vain sellaista mustaa tuhrua hiukan.

  • Mulla oli kans pohjalakan päällä pikakuivaaja (Seche), oiskohan sitten pitänyt kokeilla suoraan värilakan päälle… :-/ Käytin ihan vaan desinfiointiainetta, kun en pirtua omista.

   • No minäkin työpaikalta sain kerjättyä 5ml koeputkellisen testausta varten. Olin suunnitellut, että laitan arabiankielistä tekstiä (albumiprojektia varten Egyptistä ostettu sanomalehti), jonka päälle vesimarmorointina sydämet niin, että sydämen sisäosio on väritöntä lakkaa ja että se teksti näkyisi sitten siitä läpi. Eilen lakkoja testaillessani huomasin myös, ettei yksikään värittömistä lakoistani toimi vedessä, joten se idea olisi kaatunut sitten siihen joka tapauksessa. Seuraava sanomalehti sitten suoraan värilakan päälle. Informoithan jos onnistut näin ennen mua :)

 3. Onko sulla joku kikka tuohon miten nuo tupla-seche-vitet saa toimimaan? Mulla yleensä ensimmäinen kerros tulee vielä jotenkin nätisti, ei kutistu pahasti mistään ja näyttää hyvältä. Toinen kerros kuitenkin yleensä vetäytyy pois reunoilta vaikka lakkaan ihan samalla lailla ja wrappaan kärjet.

  Jonkun pitäis kirjottaa joku seche vite tutoriaali amatööreille, on se jotenkin sen verran hankalaa mönjää :/

  • Tuolla toisaalla (pikakuivattajatestin kommenteissa) mainitsin lukeneeni jostain, että Seche Vite pitäisi levittää vielä kostealle lakalle, tai muuten värilakka kutistuu. En ole ehtinyt testata väitteen paikkansapitävyyttä tosin.

   Välillä mullakin on lakkaus kutistunut niin, että kärjet paistaa, mutta tuntuis, että se riippuu ihan värilakasta. Enemmän käy sitä, että kynsien tyveen jää semmoiset rumat kutistumajäljet kun Seche jotenkin ”vetäytyy” vähän siitä lakan päältä. En oikein tiedä miten siltä välttyisi – olisi tosiaan hyödyllistä jos joku osaisi paljastaa kaikki tarpeelliset niksit Sechen käytöstä!

   Olethan ohentanut Secheä (Seche Vite Restorella) niin, että koostumus ei ole päässyt pahasti paksuuntumaan?

   • Mun seche viten mukana ainakin tuli ohjelappu, että laitetaan märän lakan päälle, ja niin olen yrittänyt tehdäkin. Tai lakkaan eka molemmat kädet ja annan olla hetkisen (oon lukenut jostain, että seche vite ei oikein pärjäisi paksun märän kerroksen kanssa niin hyvin), sitten lakkaan toisen käden ja seche vite nopeasti päälle ja sama homma toiselle käpälälle. Jos laittaa liian märän lakan päälle se lakka lähtee vaan mukana :D

    Restore mulla on ollut pitkään jo ostoslistalla, tulee hankittua varmasti seuraavalla reissulla Kicksiin. Tosin mun seche vite ei ole vielä lähelläkään puolta väliä joten tuskin se vielä niin pahasti jökkiintynyt :/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s