Vesimarmorointia: Poetic & Joy

Näistä kynsistä on jo varmaan kuukausi aikaa, mutta jostain syystä nämä ovat jääneet bloggaamatta! Tein vesimarmoroinnit China Glazen Romantique-sarjan lakoilla Poetic ja Joy, ja mietin taas kerran, että jos jotain saisin pyytää China Glazelta, niin pyytäisin toista Romantiquen kaltaista kokoelmaa. Mitä kynsilakkoihin tulee, en oikeastaan mitään halua yhtä kovasti kuin lisää Romantique-lakkojen kaltaisia ihanuuksia, jotka paitsi näyttävät upeilta sellaisenaan, myös leimaavat hyvin ja toimivat kuin unelma vesimarmoroinnissa.

Siispä, pssst, China Glaze, saisinko Romantique-tyyppisiä lakkoja esimerkiksi seuraavissa sävyissä:

 • voimakas kylmä punainen
 • voimakas lämmin punainen
 • merenvihreä
 • oliivinvihreä
 • hopea
 • kulta
 • harmaanmusta
 • vaalea siniturkoosi
 • tumma sininen

Kiitos! Tiesin, että teihin voi luottaa.

Mutta takaisin asiaan! Tällä kertaa marmorointi onnistui oikeastaan yhtä kynttä lukuunottamatta ihan nappiin:

Water marble with China Glaze Poetic & Joy

Water marble with China Glaze Poetic & Joy

 • aluslakka: Orly Bonder
 • värilakka: China Glaze Poetic
 • marmorointi: China Glaze Poetic & Joy
 • päällyslakka: Seche Vite dry fast top coat

Se yksi vähän epäonnistunut kynsi oli vasen keskisormi, jossa näette (ylemmässä) kuvassa vasemmalla ylhäällä päällekkäisen kuvion alkuperäisen kuvion päällä. Jotta kenellekään muulle ei kävisi samalla tavalla, here’s how it happened: kun kynsi oli vielä vedessä, näin kynnen reunassa lakkakuplan. Typeryyttäni kuvittelin, että saisin varovasti puhkaistua ja poistettua sen tikun kärjellä nostettuani varovasti kynnen vedestä. VÄÄRIN! Kun kupla nousi veden pinnan tasolle, se puhkesi itsestään ja siinä oleva lakka levisi veden pinnalle tarttuen kynteen, jota olin juuri nostamassa. Siispä jos näette veden alla olevan kynnen reunassa pullean lakkakuplan, se on ehdottomasti saatava pois siitä kynnen ollessa yhä veden alla.

Näitä marmorointeja tehdessäni teippasin taas sormet, mutta tällä kertaa tein sen tismalleen näiden ohjeiden mukaan ja painelin teipit mahdollisimman huolellisesti kiinni sormeen. Huomatkaa, ettei se ensimmäinen teipinpätkä saa mennä koko sormen ympäri ja yhteen – se on tähän asti ollut minun mokani… Nyt ei ollut enää mitään ongelmia teippien siirtymisen kanssa ja niiden irrottaminenkin oli vaivatonta. Eläköön Colette ja hänen tekemänsä videot!

Taas vähän hotsittaisi tehdä marmoroinnit, pitää katsoa löytyisikö sitä varten sopiva hetki jossain vaiheessa :)

Mainokset

16 thoughts on “Vesimarmorointia: Poetic & Joy

 1. Oi, kuinka kivan näköiset!

  Minunkin pitäisi uskaltaa kokeilla miten vesimarmorointi onnistuu, kiitos tuosta linkistä! Nyt osaan sitten teipata oikein ja onnistumismahdollisuudet ovat paremmat :)

  • Kiitos! Kyllä kannattaa kokeilla, musta tuntuu että moni pelkää sitä ihan turhaan :) Tosin etukäteen kannattaa testailla lakkojen toimivuutta vedessä, eikä vasta kynnet valmisteltuaan todeta että valitut lakat ei toimikaan ollenkaan :)

  • Kiitos! Ja kuten tuossa edellä sanoin: kannattaa ihan ehdottomasti kokeilla! Se ei ainakaan minusta ole niin vaikeaa, kuin mitä itse aluksi kuvittelin tai mitä ihmiset yleisesti tuntuvat kuvittelevan. Minua harmittaa siinä ainoastaan se, että se vie enemmän aikaa kuin kynsien lakkaaminen normitavoin :)

 2. Olen kerran kokeillut vesimarmorointia mutta se ei oikein innostanut. Oli kyllä huonosti hommaan sopivat lakatkin, että ei mikään ihmekään että kokeilusta jäi aika plääh olo.

  Nämä näyttää ihanalta! Eikä tuota pikkumokaa edes näe! Minäkin jouduin hakemalla hakemaan sitä vaikka siitä erikseen mainitsit ja jopa opastit paikalle. ;)

  • Kiitos :D Ja kyllä, huonoilla välineillä tapetaan kiinnostus mihin tahansa puuhaan. Mulla oli sikäli onni mukana, että itse alun perin tein ensimmäisen marmorointini juurikin noilla China Glazen Romantique-lakoilla, joten mulle osui heti ekalle kerralle hyvät lakat ja tuli sellainen ”hei, eihän tää olekaan hankalaa” -olo :)

 3. oi ei! aivan ihanasti onnistunut marmorointi! Miten olet noi kuviot tehnyt? kun tuollasta kuviosta ei tule jos vetälee viivoja reunasta reunaan. Ootko vetänyt keskeltä reunoille vai miten?

  • Kiitos :) Tuo on tehty niin, että vedin reunoilta keskelle kahdeksalla viivalla (eli ikään kuin kaikki pää- ja väli-ilmansuunnat) :) Tosin nyt kun katson noita kuvia niin näyttää niin kuin olisinkin vetänyt vain kuusi viivaa? O_o No joka tapauksessa, siihen keskelle muodostuu kukkamainen kuvio kun vetää laidalta keskelle ne viivat :)

 4. Arrrrgh, en kestä katsoa muiden kauniita onnistuneita marmorointeja. ite en saa onnistumaan kuviota kuin ehkä pariin kynteen, muuten se on sekasikiömeininkiä. Onhan se kiva silleenkin, mutta kun kateus!! Pitäs varmaan keskittyä,tässä se mun huseeraus sitten näkyy…

  • Harjoitus ja keskittyminen, ne lienevät avainsanat. :) Ja pitää vain muistaa tehdä ne viivat joka kerta samalla tavalla, jos haluaa samanlaiset kuviot. Tosin eihän noissa munkaan kynsissä kaikissa täysin samanlaiset ole, se lakka kuitenkin aina leviää vähän eri tavalla. Ja toisaalta musta se sekasikiömeininki on kans tosi kivan näköistä – ainakin jos ne kynnet on tarkoituksella abstraktit :D

 5. Vaikka yleensä en pidä monivärisistä kynsistä, tällä kertaa on sanottava, että kyllä nämä ovat hienot. Ei liian räikeätä, vaan metallinhohtoista harmoniaa.

 6. Ihan järjettömän upealta näyttää! Näen jo sieluni silmin, kuinka menetän hermoni lakkaamisessa, sillä en ole kovin harjaantunut siinä. Perus pohjalakkakin päätyy usein kynsinauhoille, väreistä puhumattakaan. Mutta haaveilla toki saa – ja ihastella näitä upeita kuvia! :)

  • Kiitos! Tämä on sellaista puuhaa, missä harjoitus tekee suht nopeasti aika näppäräksi – ei välttämättä mestariksi mutta suht hyväksi sentään :D Ei muuta kuin lakkaa, lakkaa ja lakkaa vielä lisää, kyllä se siitä! :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s