Konad vs. MagnoNails

aka ”Miksi Papu ei erityisemmin pidä Konadista”. Ei suositella vannoutuneille Konad-faneille.

Kun kynsien leimailu oli minulle vielä aivan uutta ja ihmeellistä, puhuttiin vain Konadista, joka on markkinajohtaja ja joka trendin aloitti. Keksintö oli kiinnostava ja yksinkertaisuudessaan nerokas. Ostin muutamia Konadin laattoja ja perustarvikkeet ja ryhdyin opettelemaan.

Hyvin pian löysin ensimmäisen ison puutteen Konad-kuvalaatoista: koko kynnen kuviot on tehty pienikyntisille, joten jos satut omistamaan isot ja/tai leveät kynnet, saat hyvästellä Konad-laattojen koko kynnen kuviot. Ne nyt eivät vain kerta kaikkiaan toimi. Harmitti aivan hirveästi.

Seuraava Konad-harmituksen aihe olivat onnettomat metallisävyiset erikoislakat, joita eniten olisin tarvinnut: kulta ja hopea. Kumpikin täysin kelvoton, varsinkin tummemmalle lakkapinnalle leimailtaessa. Onneksi sain käsiini paremmin toimivia tavallisia kynsilakkoja, joten Konadin omat jäivät pölyttymään laatikkoon. Konadin päällyslakka aiheutti myös harmaita hiuksia, sillä se tuntui aina kuplivan rumasti, miten tahansa sen levitinkin. Mur!

Unohdin aidot Konad-laatat oikeastaan kokonaan siinä vaiheessa, kun minulle selvisi, että on olemassa muitakin kynsien leimailuun tarkoitettuja kuvalaattoja. Ostin eBaysta fauxnad-setin ja Amazonilta BundleMonsterit, mutta niissäkään ei ollut isoja koko kynnen kuvioita. Chez Delaneylta löysin sitten isokokoisia kuvalaattoja, joissa on myös selvästi Konadeja isommat koko kynnen kuviot, mutta todelliseksi aarrearkuksi osoittautui vasta saksalainen MagnoNails-nettikauppa: toinen toistaan upeampia laattoja, isoja koko kynnen kuvioita, halvemmat hinnat kuin Konadilla… (no okei, karmeat postikulut tasoittavat hintaeroja, mutta silti.)

Pari päivää sitten katselin muutamaa jäljellä olevaa aitoa Konad-laattaani ja tajusin, etten edes erityisemmin pidä niistä. Tuon havainnon tehtyäni surffasin netissä läpi koko Konadin laattavalikoiman sillä ajatuksella, että laskisin, montako laatoista ostaisin, jos koko kynnen kuviot olisivat riittävän isot kynsilleni. Arvatkaapa montako laatoista olisi päätynyt ostoskoriin? Kolme. KOLME laattaa noin yhdeksästäkymmenestä.

Kuva-aiheita oli näennäisesti hirmuinen määrä, mutta laattoja tutkiessa tuli sellainen tunne, että Konadin aihepiiri on 90-prosenttisesti kukkia, perhosia, prinsessahöttöä ja söpöilyä. Which is fine, jos se on sinun juttusi tai jos olet teini-ikäinen, mutta tämmöistä jo lähempänä neljää- kuin kolmeakymppiä olevaa moiset eivät jaksa kauheasti ihastuttaa. Kukat toki ovat kauniita keski-ikäisenkin kynsillä, mutta montako pientä peruskukkaa ihminen kuvalaatoissaan tarvitsee?

Jo yksi MagnoNails-laatan kuva riittää havainnollistamaan, miksi minä pidän niistä paljon enemmän kuin Konadeista:

magno-A59

Isoja, tyylikkäitä abstrakteja kuvioita. Ei pelkästään kulmikkaita koko kynnen peittäviä kuvioita vaan myös sellaisia, joilla voi kauniisti peittää osan kynnestä. Usein nekin kuviot, jotka on tarkoitettu koko kynnelle, on suunniteltu niin, että niistä voi käyttää esimerkiksi toista reunaa pelkän tipin leimaamiseen. Ja huomatkaa se, mitä Konadilla ei ole taidettu vieläkään oikein tajuta: kuvioista on usein myös peilikuvat. Huolimatta siitä, että tuossa kuvan laatassa on jokaiselle kuviolle myös peilikuva, on laatalla peräti kuusi erilaista kuviota. Konadin laatoissa on yleensä seitsemän – ilman peilikuvia. Ja silti ne maksavat enemmän.

Edellisessä MagnoNails-tilauksessa kotiutui tuon edelläolevan laatan lisäksi mm. tällaiset:

magno-A45
magno-A49
magno-A48

Olin vähällä myydä pois China Glazen Millenniumin, koska kyllästyin siihen, ettei sillä leimatessa kuvioita saanut nousemaan kokonaisena XL-stamperiin, vaikka miten yritin. Lakka ei tuntunut millään tarttuvan stamperiin, ja ajattelinkin, että Millennium ei nyt sitten vain jostain syystä toimi XL-stamperin kanssa. Laitettuani sen jo myyntiin tulin kuitenkin kokeilleeksi sitä vielä kerran – nyt MagnoNailsin laatalla aiempien BundleMonster- ja Konad-kokeilujen sijasta. Ja kas: nyt lakka toimi leimauksessa kuin unelma. Kuviot nousivat kauniina ja kokonaisina leimasimeen. Otin lakan kiireesti pois myynnistä.

Ilman MagnoNailsin laattoja ja XL-stamperia tässä blogissa ei ainakaan minun merkinnöissäni taitaisi leimailtuja kynsiä näkyä :) Onko muilla yhtä myönteiset kokemukset MagnoNails-laatoista (siis mikäli olette niitä kokeilleet)?

Mainokset

26 thoughts on “Konad vs. MagnoNails

 1. Oiii tosi hyvä ja hyödyllinen postaus! Kiitos paljon Papu. (: Itsekkin olen vähän kyllästynyt noiden Konadeiden ”yksitoikkoisuuteen” ja olisi kiva löytää juuri tuollaisia kuvioita kun sinä tässä postauksessa näytit. :) Noihan on kerrassaan ihania! Sitä minä vaan juuri olen pohtinut, että mites sitten kun kaikki valittaa ettei feikkilaatoilla onnistu leimaaminen yms. mutta tuli siihenkin kysymykseen nyt vastaus. (: Taitaa Millennium (koska hopea Konad erikoislakka on tosiaankin täysin turha) kotiutua jo seuraavalla tilauksella ja alanpas tutkimaan noita MagnoNailsin laattoja netistä… :) KIITOS!

  • Toisinaan feikkilaatat (esim. eBaysta saatavat halvat aasialaiset) on huonosti etsattuja, eivätkä ne leimaa kovin hyvin, mutta nuo Magnon laatat ovat ainakin oman kokemukseni mukaan todella laadukkaita ja leimaavat hyvin.

   China Glazen Millenniumia ei tahdo saada enää juuri mistään, mutta hyvä hopeinen leimailulakka on esimerkiksi Dependin nr. 223. :)

 2. Oi kiitos ihanasta vinkistä! Itse myös vähän kyllästynyt konadin valikoimaan! Pitääpä laittaa tilausta joskus tuonne. Ja nyt saa molemman käden kynsistä samalla tavalla samanlaiset. Ja jos kuvat on oikeasti isot, niin tosi kiva jos saa kokokynnen kuvatkin nätisti kynnelle. Tosin mun kynnet on kyllä vielä ainakin tosi pienet.. tai siis otin akryylit pois niin mittaa on vielä ihan minimaalisen vähän..

  • Yritän postailla vielä piakkoin noiden kuvioiden mitoista vähän, niin nekin joille nuo Magnon laatat eivät ole vielä tuttuja saavat jotain käsitystä kokoluokasta :) MagnoNailsin postikulut on karmaisevat, mutta se onkin sitten paikan ainoa huono puoli. Sieltä kannattaa tilailla vain useamman kaverin kanssa kimpassa.

 3. Olen ihme kyllä, vaikkakin olen Konadien suurkuluttaja niin ihan samaa mieltä kanssasi tässä postauksessa esiintyvistä asioista. ;D Joskin mä oon just näiden söpöily-kuvioiden fani, enkä myöskään erityisemmin välitä peilikuvaideasta. Oon monesti miettinytkin noitten Magno-laattojen tilausta mutta ne postikulut!! Heräsin vähän liian myöhään silloin siihen teidän kimppatilaus-ideaan enkä oo jaksanut itse ruveta asiaa sen kummemmin miettimään. Toisaalta voisihan sitä itsekin kimppatilauksen järkätä, hmm..

  • Päätellen tämän merkinnän kommenteista MagnoNailsilta haluaisi tilata yksi jos toinenkin, joten luulisin, ettei sullakaan ois vaikeuksia löytää halukkaita kimppatilaajia :) En tiedä miksi, mutta mua usein jotenkin häiritsee se, jos leimaukset on kaikissa sormissa identtiset sen sijaan että ne ois toisessa kädessä peilikuvat. Ja varsinkin silloin, jos ne leimaukset on jotenkin selkeästi toispuoleiset. Mutta taidan olla pikkutarkka nipo :D

   • Ei musta kynsissä voi olla nipo..:D tai juuri se identtisyys itseäniki häiritsee kynsissä. Kun juuri haluisin että kaikki peilautuisi. Ei sitä kaikissa huomaa, mutt kyllä selkeesti toispuoleisissa kuvioissa kyllä huomaa..

 4. Mä oon pysynyt Konadissa tuon tarttumisongelman vuoksi. Hermot ei niin millään riitä kokeilemaan mikä lakka toimii minkäkin laatan ja stamperin kanssa. Ostin puoli-ilmaiseksi pari ei-Konad laattaa kirpparilta ja ne eivät toimineet, joten lensivät roskiin ja päätin pysyttäytyä vain Konadissa, jolloin toimivuutta ei tarvitse arvailla.

  Mutta ymmärrän tuon koko asian. Konadin kuviot riittävät juuri ja juuri mulle, kun tarkkaan asettelee.

  Nuo kiemuroiden taiteellisuudet on taas täysin makuasia :)

  • Hmm, ilmaisin varmaan itseäni epäselvästi! Tuo tarttumisjuttu minkä mainitsin ei siis liittynyt mitenkään laattoihin sinänsä vaan siihen isoon XL-stamperiin, joka on vähän nirsompi leimailussa kuin Konadin normaali stamper. Siihen ei mulla tartu kaikki lakat, ja tuo Millenniumkaan ei tarttunut BundleMonsterin laatoilta eikä Konadin aidoilta, mutta MagnoNailsin laatoilta kyllä.

   Uskaltaisin kyllä väittää, että MagnoNailsin laattojen kanssa ei varmasti ole ongelmia toimivuuden suhteen normaalin Konadin stamperin kanssa. :) Hm, pitäisköhän tehdä vertailun vuoksi testailuja… :)

 5. Kyllä, myönteiset on kokemukset ja samaa mieltä, mitä tulee Konadiin verrattuna Magnoon. Tykkään myös XL-laatoista kovasti. Ääh, miten ihania laattoja, oot valkannut just ne, mitkä minä jätin rahapulassani tilaamatta :/. Tehääks uusi tilaus jo kohta?!? ;)

  • No ihan pian tuskin olen tilaamassa, niin monta laattaa on vielä kokonaan testaamatta :DD Mutta kyllä varmasti vielä jossain vaiheessa tulee tuolta jotain tilattua ;)

 6. Oliko ihan pakko! :D Minäkin haluan nyt MagnoNailsin laattoja, paljon parempia kuvia. Ihania kiekuroita, eikä pelkkiä perhosia, kukkia ja eläinprinttejä :)

  • Oli, sorry ;D Joo, muakin miellyttää nuo kaiken maailman kiemurat kovasti, vaikkei mulla sinänsä mitään ole perhosia ja kukkiakaan vastaan. Ja tuollaiset vähän isommat abstraktit kuviot on musta jotenkin paljon helpommat saada kynsille kauniin näköisesti kuin sellaiset orvot pienet kukkaset tai perhoset.

 7. Nuo MagnoNailsin laatat on niiiiin ihania! Harmi vaan etten tuskin ikinä tule saamaan niitä käsiini korkeiden postikulujen vuoksi. :(

  • Jenni, pitää olla kärppänä paikalla, kun porukka puuhaa kimppatilausta! (Tai järjestää sellainen itse) :) Meilläkin oli Murmiksen kanssa ihan muutamia viikkoja sitten avoin kimppatilaus MagnoNailsille, eikä siihen lopulta edes tullut niin montaa osallistujaa kuin olisin mukaan voinut ottaa. :)

   • Hih, meidän olis varmaan pitänyt tehdä se tilaus vasta tän postauksen jälkeen :D.

 8. Ahaa! Sen takia en siis ole saanut kultaisia kuvioita näkymään. Ostin tietysti ekojen Konadien mukana ensimmäisenä kultaisen Konad-lakan, kun se on mulla varmaan monikäyttöisin väri, mutta sehän ei näy mihinkään. Osaisitko suositella jotain tilalle? Mulla on Hits Hermes, mutta se ei leimoissa näytä kovin kultaiselta, pikemminkin holonudelta. Hopeista Konadia en onneksi koskaan ostanutkaan, kun Millennium löytyi jo varastosta. 2030 olisi varmasti hyvä, mutta sitä ei löydy enää mistään.

  Olen kokeillut noita MagnoNailseja, ja hyvin toimivat Konadin perusstamperin kanssa. Tykkään myös kuvioista. Multa jäi ainakin yksi XL-laatta tilauksesta, kun se ehti kadota kaupasta ennen tilauksen tekemistä, joten täytynee tilata noita joskus lisää.

  • Kultaisia tai suurin piirtein kullansävyisiä leimauslakkoja mulla on itselläni kaksi toimivaa: China Glaze Passion ja Barry M Gold Foil. Ensinmainittua saa vähän joka paikasta, jälkimmäistä ainakin eBaysta. Myös Color Clubin Antiquated leimaa suht kivasti, mutta se on vähän eri sävyinen (vähän sellainen rose gold, ehkä) ja erottuu noita kahta muuta huonommin tummalla pinnalla. :)

  • Orlyn Luxe tuntuisi leimaavan hyvin. Goshin 554 Gold voisi myös olla kokeilemisen arvoinen, ainakin vihreä Goshin metallilakka leimaa mainiosti. Tosin tuota Luxea olen kokeillut vain kerran mustan päälle mutta ainakin siinä se toimi oikein kivasti.

 9. Päivitysilmoitus: Fashion Addict | Jos edes kynnet

 10. Konadeihini olen ollut suht tyytyväinen. Tosin se seikka on ärsyttänyt, että yleensä yhdessä laatassa on se yksi kuvio jonka haluan ja sitten pitää sen takia hankkia se koko laatta… Toinen harmitus on tuo peilikuvien puuttuminen. Muuten ei ole valittamista ollut.

  Konad taitaa tähdätä aika paljon nuorempiin käyttäjiin ja siksi siellä laatoissa on niitä pikkuruisia perhosia ja kukkasia jne. ja kuviot on suht pieniä muutenkin. Tai siis niin oletan. Henk.koht. tykkään eniten justiinkin kiemuroista ja kiekuroista ja sen sellaisista ja niitähän Konadin laatoissa on harmillisen vähän.

  • Joo, olet ihan varmasti oikeassa tuosta kohdeyleisöstä: minä en todellakaan taida olla sitä ikäryhmää, jolle tuote on suunniteltu. Mutta fiksu firma toki ottaisi huomioon myös meidät ikäloput ;D

 11. Olen lukenut blogianne pari viikkoa ja nähtyäni leimailuja olin vakuuttunut, että minunkin pitää kokeilla. (Innostukseni kynsiin pullahti aivan uusiin svääreihin, kun sattumalta löysin bloginne yrittäessäni googlata kynsilakkoja. 8D )
  Miltei hihkuin onnesta, kun luin, että Konadin leimailukuviot ovat kovin pieniä – itselläni on siis erittäin kapeat ja sirot kynnet. Ostin yhden Konadin laatan kokeeksi ja kauhukseni huomasin kuvioiden olevan järkyttävän suuria ! Kyseiset kuvat eivät ole edes tarkoitettu koko kynnen kuvioiksi, mutta minulla menee osa leimasta ihollekin, kun kynnen pinta-ala ei vain ole riittävä. Peukalo taitaa olla ainoa, jolle kuviot istuvat lähes toivotulla tavalla. Tarkoituksena oli siis saada jokin sievä leima kynnen laitamille, eikä peittää puolta sormea jättikokoisella kukkasella. :D Osan etsiessä niitä suuria koko kynnen kuvioita minä vastaavasti etsin jotakin tarpeeksi pientä ja siroa, jonka saisi nätisti kynnen reunalle. :DD
  Pitänee alkaa kikkailemaan sen leimasimen kanssa ja poistaa osa kuviosta siitä tyynyltä, ennenkuin sen painaa kynnelle. Jos sekään onnistuu siististi näyttämättä tökeröltä… Aloittelija kun yhä olen. 8)

  • Ohhoh, en tullut edes ajatelleeksi, että jonkun kynnet voisivat olla niin sirot! Bundle Monstereissa (siis niissä alkuperäisissä, ei kakkossetissä) koko kynnen kuviot ovat vain 14×10 mm, olisikohan niistä iloa? Vähän myöhemmin tänään tulee julkaisuun merkintä, jossa esittelen vähän eri laattojen kuvioiden kokoja :)

 12. En ole päässyt testaamaan MagnoNailsin laattoja kun en ole saanut aikaiseksi järjestää tilausta, mutta juuri tuo kuvioiden toispuoleisuus on se Konadin typerin ominaisuus! Siksi olenkin käyttänyt lähinnä symmetrisiä kuvioita, koko kynnen kuvioita ja kärkikuvioita, mutta minun on kyllä varmasti pakko hankkia seuraavaksi näitä MagnoNailsin laattoja :-)

  Ja kuviot ovat aina väärän kokoisia, omasta mielestäni mullakin on melko pienet kynnet, mutta silti koko kynnen kuviot loppuvat usein kesken, johtuneekohan sitten huonosta asettelusta… :D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s