Nätti nakuna?

Yleensä poistan kynsilakat illalla tutkimatta kynsiäni sen kummemmin päivänvalossa. Pari päivää sitten olin juuri poistanut kynsilakat, tavallista aikaisemmin illalla, ja olin hoitanut kynteni, kun tuli jotain asiaa parvekkeelle. Parvekkeella tulin katsoneeksi kynsiäni kunnollisessa päivänvalossa ja olin kuulkaa saada niin sanotun järttaslaagin, sillä Papun kynnet eivät totisesti ole nätit nakuna!

Pyhä lehmä miltä minun kynteni näyttävät! Olen lakannut kynsiäni aktiivisesti nyt melkein kaksi vuotta ja vasta nyt pääsin näkemään tuskallisen selvästi, miltä näyttävät kynsilakan kellastuttamat kynnet. Muistelen lukeneeni kynsikonkarien blogeista, että kynsien värjäytymiseltä ei voi välttyä, jos lakkaa kynsiään aktiivisesti, mutta tämä noin parin vuoden kokemus kyllä on osoittanut muuta: aiemmin kynnet ovat olleet suht siistit eivätkä juurikaan värjäytyneet, mutta nyt ne näyttävät siltä kuin niissä olisi keltaoranssi liukuvärjäys.

Tarjoilen nyt kuvanäytteen, jota ei suositella heikkohermoisille. Se on ihan oikeasti kamalaa katsottavaa. Yhhyh. Murmiskin hieman nikotteli :P

Muista, että varoitin.

Ei ole minun syyni, jos yöllä heräät kylmässä hiessä ja ulvoen.

WAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!

waaaahhhhhhhh!!!!!!!

Nyt kiinnostaisikin kovasti tietää, mikä tämän on aiheuttanut. Onko syypää aluslakka vai olenko käyttänyt jotenkin tujumpia värilakkoja? Olen enimmäkseen käyttänyt O.P.I:n aluslakkaa ja toisinaan Orlyn Bonderia, mutta viime aikoina (ehkä pari kuukautta?) CND:n Stickey-lakkaa. Onko se syyllinen? Onko teillä muilla kokemuksia pahasti värjäytyneistä kynsistä ja jos kyllä, mitä aluslakkaa olette käyttäneet? Oletteko huomanneet kynsien kellastuvan erityisen pahasti jonkun tietyn aluslakan kanssa? Entä te, joilla kynnet eivät ole yhtään värjäytyneet aktiivisesta kynsien lakkaamisesta huolimatta… mitä aluslakkaa te käytätte? Auttakaa Papua, Papulla on nyt ahdistus. :( Ranskiksia ei tehdä näille kynsille pitkiin aikoihin…

Mainokset

43 thoughts on “Nätti nakuna?

 1. Itsellä kynnet ovat vielä värjäytyneemmät kuin nuo (: Eipä sille oikein mitään taida voida, lakkaa vaan päälle :D Aluslakkoja käytän vaihtelevasti, nyt on ollut menossa Dependin Protective base coat. Kyllä huono aluslakka ehdottomasti kellastuttaa kynsiä enemmän, tämän Dependin kanssa taas on kellastuminen tainnut hidastua. En sitten tiedä onko oikeasti noin vai tuntuuko vain siltä kaikkien superhuonojen lakkojen jälkeen (:

  • Onpa helpotus kuulla, että muillakin on sama ongelma :D Musta tuntuu että tilanne on pahentunut nyt ihan lyhyen ajan sisällä, joten en taida ainakaan CND:n Stickeyä ostaa toiste.

 2. Minulla myös värjäytyneet kynnet, mutta bufferoin säännöllisesti kellastumat pois, joten en koe sitä sinänsä suureksi ongelmaksi. Eipä siihen oikein tunnu mikään auttavan, jotkut aluslakat ehkä himpun verran vähemmän kellastuttaa, mutta en tiedä onko se edes siitä aluslakasta vai jostain muusta kiinni, esim. lakkaustiheydestä/värilakoista tms.. :I Mutta siis bufferia vaan rohkeasti käteen!

  • Buffaamisessa vähän pelkään että kynsi ohenee ja pehmenee :( Mutta kyllä nämä kynnet oli niin kamalan näköiset, että tänään nyt sitten otin bufferin käteen ja kävin toimeen. Ärsyttävää kyllä, jotkut kynnet on niin uurteiset että nyt ne on raidalliset kun niissä uurteissa on vielä väriä :P Pitää varmaan kokeilla jatkossa laittaa kaksi kerrosta aluslakkaa ainakin kaikkien voimakkaanväristen lakkojen alle.

 3. Mä oon huomannut, et keltaiset ja oranssit lakat tahtoo jättää kovasti väriä. Muinoin aloitellessani, kun en vielä aluslakkaa käyttänyt, niin oranssi lakka jätti ihan järkyttävät värjäymät. Sama tahtoo tapahtua aluslakankin kanssa. Keltaista ja oranssia laittaessani tuplaan aluslakkakerrosten määrän.

  Sonne suositteli bufferointia. Senkin tein kerran, mutta se oli raiskaus mun helposti liuskottuville kynsille. Liuskottumisen määrä kasvoi eksponentiaalisesti, kun kynnen pintakerros oheni bufferoinnin myötä.

  Niin että suo siellä, vetelä täällä.

  Ransiksissa täytyy käyttää juuri sopivasti väriä sisältävää ”kirkasta” lakkaa, jotta värjäymät ei näy. Niitä kun on meillä kaikilla lakka-addikteilla.

  • No nyt kun mainitsit tuon oranssin, niin onhan mulla tosiaan ollut viime aikoina kynsillä pariakin eri korallinsävyistä lakkaa, jospa ne ovat olleet osaltaan pahentamassa tilannetta! Pitää muistaa jatkossa laittaa tuplasti aluslakkaa sellaisten alle. Bufferoin tänä iltana kynteni, toivottavasti ne eivät nyt sitten ala liuskottua pahasti!

 4. Mä olen lakannut mun kynsiä aktiivisesti nyt muutamaa kuukautta vaille vuoden. Aluslakkana on koko ajan ollut Lumenen base coat. Se kun on tosi usein tarjouksessa ja saa ihan vierestä kun loppuu. Mun kynnet on ehkä aavistuksen kellastuneet, mutta ei todellakaan niin pahasti kuin noissa kuvissa. Ja mun kellastuminen on lähinnä sitä, että valkoiset kärjet on keltaiseen vivahtavat. Muuten kynnet on ihan normaalinnäköiset.

  • Kas, kiitokset kommentista! Tuota Lumenen aluslakkaa voisin hyvinkin kokeilla :)

 5. Aika pahalta näyttää kyllä :/ Itselläkin on tosi keltaiset ja jopa vähän rusehtavat kynnet, ja aluslakkaa on käytetty. Orlyn Nail Armoria, mutta käytänkin laiskuuksissani vain yhden kerroksen suositellun kahden sijaan. Luin juuri Sonnelasta, että hyvänkin aluslakan kanssa kynnet vaan värjääntyy, jos lakkaa kynsiä säännöllisesti, ja esim. tolueeni kellastuttaa kynsiä. Ja luin tänään Tartofraises-blogista eri tapoja valkaista kynnet, eli suuntaan pian hammasproteesiputsariostoksille :D

  Tässä linkki siihen Sonnen juttuun, se oli muutenkin ihan hassu: http://sonnela.blogspot.fi/2011/10/sonnen-faktoja-kynsista-ja.html
  Ja sitten se Tartofraisesin, jos hammasproteesiaine kiinnosti ;) http://www.nail-art.fr/article-astuces-manucure-comment-blanchir-ses-ongles-84501550.html

  Toivottavasti ei häirinnyt maratonikommentti ;)

  • Damn, minä oon miettinyt tuota Nail Armoria kans mutta hmmm… Minä en ymmärrä mitään Tartofraisesista kun en osaa ranskaa (toki seuraan sitä ja katson kuvat!) joten… hammasproteesiputsaria…??? Mistähän sellaista saa ja miten sitä pitäisi käyttää? :D

   • Ihan marketeista pitäis saada, ne on ehkä vain jotenkin aina sivuuttanut jos ei niitä tarvi ;D Tuolla ohjeena luki, että tabletti kipalliseen kuuma vettä ja 20min lillutellaan. Tosin en tiedä kuka jaksaa olla käsi kupissa niin kauan? Aion itse ainakin kokeilla, että yritän sitten raportoida tuloksista :)

 6. Kaksi vuotta tulee täälläkin lakkailuja täyteen. Mulla oli ensin käytössä joku Rimmelin aluslakka, joka pidemmän päälle kyllä kellastutti kynsiä. Vaihdoin käyttöön Orlyn aluslakat ja eipä ole sittemmin ollut pahaa kellastumisongelmaa. Ihan valkoiset kynnet eivät kyllä ole, vaan mullakin kärjet ikään kuin vähän vivahtavat keltaiseen. :b Verrattuna jonkun ei-kynsiään lakkaavan henkilön kynsiin huomaa kyllä, että ei ihan samaan yltä. No, mutta ei se mitään haittaa, kun on aina kuitenkin lakkaa kynsissä. Tsemppiä keltaisuuden nujertamiseen!

  • Kiitos! Mulla on Orlylta Bonderia, ja olen käyttänyt sitä aina välillä.. pitänee kokeilla käyttää sitä vähän säännöllisemmin. TAI! Jospa käyttäisi aina toisessa käydessä OPIa ja toisessa Orlya ja katsoisi, näkyykö vähän ajan päästä eroja :D

 7. Kolme vuotta jatkuvaa lakkailua, ei kellastumista, aluslakkana Opi, värilakkoina Nubar, Nufu, Essie, markettilakkoja… Nyt en voi varmana väittää, mutta uskon vahvasti että kellastumisen estää se mitä teen lakanpoiston jälkeen eli huolellinen kynsien pesu (sitruuna)saippualla.

  • Joo, sitruuna kai tosiaan vaalentaa kynsiä ja poistaa värjäytymiä jonkun verran! Täytyypä kiinnittää aivan erityistä huomiota kynsien putsaukseen jatkossa. Kiitokset kommentistasi :)

 8. Olen lakkaillut kynsiäni aktiivisesti reilun vuoden. Kynnet olivat hieman kellastuneet, mutta eivät häiritsevästi. Käytän aina aluslakkaa (OPI nail envy, poshe tms). Erään kerran lakkasin kynteni China Glazen ihanaisella Sunshine Popilla ja PAM kynteni jäivät hirrveän keltaisiksi. Onneksi uusi lakkakerros peittää, mutta ilman lakkaa en lähde minnekään. Sitruunamehua ja bufferointia kandee kokeilla jos keltaisuutta haluaa pois. Kiitos NAM.

  • Gaaaah! Onpas kurjaa että sullekin kävi noin! Musta tuntuu, että mullakin saattaa syypää olla noi Essien korallinsävyiset lakat joita olen käyttänyt useamman kerran viime aikoina… mulla ei ole aiemmin ollut juuri tapana käyttää oransiin vivahtaviakaan lakkoja, mutta olen nyt tehnyt poikkeuksia jo muutaman kerran! No, ehkä tämä tästä :) Sitruunamehua voisi testailla myös, bufferia jo käytinkin.

 9. Kyllä mulla on värjäytyneet kynnet vaikka miten käytän (Sechen) aluslakkaa. Yleensä tuo ei juuri häiritse, joskus bufferoin varovasti mutta muuta konsteja en ole kokeillut. Keltaiset ja vihreät lakat tuntuvat olevan aika petollisia.

  • Onneksi mulla ei juuri ole kumpiakaan, ei keltaisia eikä vihreitä. Mutta muutama oranssinpunainen kyllä… pitääpä olla jatkossa varovainen niiden kanssa!

 10. Mulla on ollut käytössä OPI Start to Finish (koska ei sisällä formaldehydiä, joka kuivattaa mun kynsiä) ja Poshe, satunnaisesti ranskiksissa ColorClub Milky White. Kellastumaa on tullut kynsien kärkiin vähän, mutta ei tuossa määrin, kun sulla… Poshe on tolueeniton. Minä kyllä lakkailinkin enemmän ranskiksia kun sinä, et eipä mulla kynnet altistuneetkaan niin paljon värilakalle…

  • Haa, tänks! Taidan ostaa kokeeksi tuota Start to Finishiä, se on mulle vielä outo lakka. Ja tolueenittomuus on aina plussaa! Tuota Color Clubin Milky Whitea olen kans ollut aikeissa ostaa, sitä vaan saa aika huonosti. TransDesignilla onneksi on, sinne pitäis tehdä tilaus piakkoin…

 11. Mä taas olen lakkaillut kynsiäni pikkutytöstä saakka. Reilut neljäkymmentä vuotta olen lakannut kynnet kerran viikossa. Jos lakka lohkeilee pahasti, otan pois ja saatan jättää loppuviikoksi ilman lakkaa tai jos lakattomuus häiritsee, vedän vain aluslakan antamaan kiiltoa. Loma-aikoina saatan antaa kynsien ”hengittää” pidempäänkin.

  Nuorena en edes tiennyt sellaisesta kuin aluslakka… Värilakka vedettiin suoraan kynsille. Kynnet eivät ole juurikaan keltaiset. Lakkoina mulla on ollut aina edullisia markettilakkoja L’orealia, Lumenea, Evelinea, Mavalaa (tai Avonia, Yves Rocheria tms.) Nykyisin valitsen värittömäksi lakaksi sellaisen, joka käy sekä alus- että päällyslakaksi. Tällä hetkellä se on Lumenen Natural code. Ongelma on ollut sen sijaan aina kynsien liuskoittuminen ja nyt vanhemmiten myös niiden poimuttuminen. Peukalon kynnessä on keskellä oikein kunnon kohouma pitkittäissuunnassa.

  Aikoinaan pidin kynsiäni kauniina ja huoliteltuina. Nyt ne eivät em. ongelmien vuoksi ole sitä ilman lakkaa eivätkä enää edes lakan kanssa. :(

  • Nonni, jo toinen Lumenea suositteleva :) Pitää varmaan kokeilla Lumenen aluslakkaa :)

   Ja sympatiaa! Tiedän, millaista tuo on – äidillä on ihan sama ongelma. :( Hänelläkin on ollut aina ihanat, kauniit kynnet, mutta nyt vanhemmiten ovat muuttuneet kuoppaisiksi. Hänellä on nyt geelikynnet, joihin hän on tietääkseni pääpiirteittäin tyytyväinen :)

 12. Mä en oo pitkiin aikoihin ehtinyt tai jaksanut lakkailla kynsiä, joten kellastumisongelmaa ei varsinaisesti ole. Huomasin suihkussa jännän jutun, kun pesin hiuksiani ns. hopeashampoolla, jonka tarkoitus on kirkastaa vaalennettuja hiuksia ja poistaa kellastusta. Nimittäin lakkaamattomat kynteni olivat aivan jäätävän kirkkaan näköiset sen jälkeen, kun olin käsitellyt hiukseni tuolla kirkkaan violetilla shampoolla! :D Kokeile hopeashampoota! :D

 13. Mulla on yksi hyvä ehdotus keltasten kynsien varalle. Usealta merkiltähän löytyy niitä optisia kynnen ”valkaisijoita” mutta parhaaksi olen kokenut butter londonin nail foundation -aluslakan. Toimii siis kuten meikkivoide, tasoittaa, peittää ja jättää ”ihonväriseksi”. Kuivuu mattapintaiseksi. Tämän avulla jellyt ja ranskikset ovat päässeet kynsille useammin. Ilmeisesti Isadoralla on vähän samankaltainen lakka. Tämä on kuitenkin paras, minkä tiedän.

  Muuten en ole huomannut mitään yhtäläisyyttä aluslakan kanssa, mutta se perus tummat kynsilakat tietty värjää. Ja dependin valkoinen on tehnyt kaikista pahimmat keltaisuudet mun kynsiin.

  • Ooh, kiitos vinkistä! Pitääpä tutustua tuohon Butter Londonin lakkaan, se vois olla tosi hyödyllinen hankinta. Alanpa googlailla heti kun olen vastannut kommentteihin :D

 14. AIkanaan en käyttänyt aluslakkaa ja kynnet olivat varsinkin tummien punaisten jälkeen juuri tuollaiset. Välillä olin vuosia aivan satunnainen lakkailija ja aluslakka oli vain jotain halpaa väritöntä, toisinaan tuo ongelma muistutti itsestään. Nyt kun olen lakannut jatkuvasti reippaan vuoden, alkuun kynnet kellersivät hiukan, mutta nyt Orly Bonderia puolisen vuotta käyttäneenä tuota ongelmaa ei ole ollut. Värejä olen käyttänyt laidasta laitaan, mutta en muistaakseni aivan keltaista.. oranssia kylläkin. Luulen, että se on joku kynsilakkayksilö.. joku ihan satunnainen, joka pääsee tekemään tuon aluslakalla kuin aluslakalla. Ihan sitten tuurista kiinni osuuko se lakka kohdalle. Minä myös pesen kädet huolellisesti kynsilakkojen poiston jälkeen, mutta saippuana on jotain ihan tavallista mitä kulloinkin veskistä löytyy.

  • Joo, todennäköisesti mulla on ollut joku tietty lakka, joka tämän on tehnyt, koska en muista aiemmin kärsineeni näin pahasta kellastumisesta. Tuossa aiemmin jollekulle kommentoin, että vois olla mielenkiintoista testata aluslakkoja niin että käyttää säännöllisesti yhdessä kädessä yhtä ja toisessa toista ja katsoo muutamien viikkojen päästä että näkyykö eroa :)

 15. Vähän myöhässä tulee tämä vastaus, mutta eilen illalla vaihdoin lakkausta ja katsoin kynsiäni tarkemmin. Ei, eivät ole kellastuneet juurikaan, vaikka kaksi viimeisintä lakkausta oli todella kirkkaita. Ensin Color Clubin You’ve Got Soul-ar neonoranssi, aluslakkana Nubarin ridge filling base coatia yksi kerros. Toinen lakkaus oli Zoya Annie, kirkas korallipunainen, aluslakkana Zoyan oma tasoittava… olikohan nimi nyt Get Even tai jotain. Sitäkin yksi kerros.
  Taannoin tilasin Sechen Clear Base -aluslakkaa, joka väittää olevansa kunnon este värjäytymille. Siitä en vielä tiedä, kun Nubaria on jäljellä. Käytän vajaan pullon ensin loppuun.
  Yleensä olen saanut sinnikkäämätkin värjäytymät pois, kun jätän kynnet muutamaksi päiväksi kokonaan ilman lakkaa ja tiskaan käsipelillä. :)

  • Aijai, käsin tiskaaminen on kyllä melkeinpä liian kova hinta maksaa värjäytymien poistosta ;) Mulla ei ole kokemusta yhdestäkään noista mainitsemistasi aluslakoista, mutta aluslakan kanssa onkin vähän edelleen haku päällä, kun ”sitä oikeaa” ei ole oikein vielä löytynyt.

 16. Minä olen kuullut, että valkaisevalla hammastahnalla lähtisi kellastumat, eli melkein sama kuin tuo hammasproteesiputsari! :D

  Toinen luomukeino valkaisuun on tehdä seos sitruunanmehusta ja ruokasoodasta, mutta kannattaa varautua kuohumiseen tekemällä mömmöt suht isoon kuppiin tai kulhoon! :)

  • Tuota sitruunamehu & ruokasooda -seosta testailin eilen, mutta en kyllä huomannut mitään vaikutusta. Oisko niitä kynsiä pitänyt sitten pitää siinä töhnässä tunti tms? :D

 17. Kun tietäisinkin vastauksen kellastumisongelmaan :/ Ei kai mitään ihmekeinoa olekaan. Mä lillutan käsiä sitruunamehussa. Pitäisi vaan malttaa pitää ne kädet kauemmin siellä kulhossa :) Ja bufferoin kans kerran kuussa (jos muistan…). Huom! Mulla on liuskottuvat kynnet, muttei hellävarainen bufferointi niille pahaa tee, kun en tosiaan usein sitä tee.

  Aluslakalla on jonkun verran väliä, kannattaisi kai valita mahdollisimman myrkytön. Oon lukenut, että tolueeni kellastuttaa kynsiä eli ei se pelkkä aluslakka oo syyllinen vaan itse värilakat myös ja mitä ne sisältää. Esim Models Ownit on jääny paljon vähemmälle käytölle, niissä kun tolueenia tosiaan on.

  • Mulla pitäis lähes kaikkien lakkojen olla 3-free, mutta Seche Viteä toki käytän, ja siinä on tolueenia… mutta se ei toisaalta ole lähelläkään kynnen pintaa kun välissä on monta lakkakerrosta. Yhdessäkään mun säännöllisesti käyttämässäni aluslakassa ei ole tolueenia, joten siitä se sitten tuskin on kiinni. Hmph. Voi kun tosiaan tietäisikin, mistä se kellastuminen milloinkin johtuu! Kaipa tämä on jotain, mitä kynsilakkahullun pitää aina välillä sietää… Liotatko niitä kynsiä ihan 100% sitruunamehussa vai laimennetussa?

   • Jännä juttu. Tokihan niitä kellastuttajia voi olla muitakin kuin nuo kolme. Hmm. Mutta joskus mietin, että jos käyttäisi jotain oikeasti myrkyttömämpää (siis niitä luonnonmukaisempia lakkoja kuten Benecosin) niin auttaisiko se kellastumiseen? Jos löytyisi luonnonmukaisempi aluslakka jostain niin sen ainakin olisin valmis ostamaan kokeiluun. Mutta kun en ole löytänyt :/
    Ihan 100% sitruunamehua juu. Kirvelee kyllä jos on haavoja sormissa…. Laitan tosin vettä aina osan, en siis pelkästään sitruunamehua. Voisi kokeilla pelkkää sitruunamehua sitten jos ei varmasti ole mitään naarmua sormissa.

 18. Olen nyt vähän alle vuoden aktiivisesti lakannut kynsiäni (n. 2-3 kertaa viikossa) ja minulla kynnet eivät ole lähes yhtään värjäytyneet! Aluslakkana käytän Nail Tekin Foundation III, mikä on minusta tooooosi huippu aluslakka! Ja kaiken lisäksi Suomen hirveät hinnat saa kierrettyä Trans Desing tilauksella, mihin ujuttaa tämän kyseisen Nail Tekin mukaan! :) Lisäksi syön Piimax C+Biotiinia päivittäin, mutta en tiedä onko sillä mitään vaikutusta asiaan?
  Toivottavasti pääset kellastumista eroon! Loppujen lopuksi meille himolakkaajillehan on ihan sama miltä kynnet todellisuudessa näyttää, kun aina on kuitenkin lakka päällä… :D Ymmärrän kyllä silti, että ei se ole kiva löytää yhtäkkiä kynsiään keltaisina. :/ Katsotaan mitä minun lakkakerroksieni alta löytyy vuoden päästä…. :D

  • Mullakin on toi sama Piimax C+Biotiini käytössä, mutta en ole ainakaan vielä pistänyt merkille mitään sen aiheuttamia muutoksia. Nyt kun yksi sormista on tulehtuneen kynsivallin takia ollut ilman lakkaa jo monta päivää, on kynsi kirkastunut huomattavasti… eli kyllä ihan jokapäiväiset puuhat näyttävät vähentävän niitä värjäytymiä! Jos raskisi olla muutaman viikon kokonaan ilman kynsilakkoja, saattaisivat kynnet olla taas tosi nätin väriset. Mutta eihän sellaista raski tehdä :D

   Kiitos lakkavinkistä, tuokin lakka on mulla vielä testaamatta :)

 19. Näin parin vuoden aktiivisella lakkauskokemuksella mä sanoisin, että toi cnd:n stickey ainakin mulla pahensi asiaa, ja teki juuri tuollaista vähän punertavaa ja tumma kellastumaa. En tiedä että johtuiko siitä, että siinä on itsessään vähän pigmenttiä vaiko siitä, että se päästi lävitseen helpommin väriä, mutta jonkun puolen pullon käytön jälkeen mun kynnet oli pahemman näköiset kuin ikinä.

  Kyllähän ne on kaikilla aluslakoilla vähän kellastuneet, mutta stickeyllä ihan selkeästi enemmän. Enkä sinä aikana tainnut ottaa mitään uuta värilakkaakaan käyttöön, joten silläkään ei voi selittää.

  • Voin kyllä uskoa tuon, ja mulla jää kyllä loput CND:n Stickeystä käyttämättä! OPI Natural Nail Base Coat on hyväksi havaittu, joten siirryin takaisin siihen. Toivottavasti nämä kynnet tästä vielä vaalenevat :)

 20. Päivitysilmoitus: One base coat to rule them all | Jos edes kynnet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s