”Kun mikään ei tartu…

…miten saan mä lakat kestämäääääään…?”

Olen jo pitemmän aikaa kiroillut sitä, että lakat lohkeavat aina vähintään toisena päivänä lakkauksesta – aina samasta sormesta, aina samasta kohdasta. Facebookin Kynsikoristelut-ryhmässä joku kertoi lakkaustensa kestävän yleensä reilusti toista viikkoa, ennen kuin alkavat lohkeilla. Kun kyselin hänen salaisuuttaan, hän sanoi käyttävänsä todella paljon lakkaa. Hän siis laittaa aina vähintään kolme kerrosta värilakkaa ja pikakuivattajaa myös kerrosten väliin. Paksu lakkakerros kestää sitten hyvin yli viikon.

Päätin sitten minäkin kokeilla käyttää runsaammin kerroksia. Kynsille tuli yhteensä kuusi kerrosta, mikä on kaksi tavallista enemmän, mutta kuten tavallista, alle kaksi vuorokautta lakkauksesta oli etusormesta lohjennut jo pala lakkaa. GRRRRRRRRRRRRR!!!!!

Toissailtana yritin uudestaan. Tällä kertaa laitoin lakkaa seitsemän kerrosta. Lakat ovat yhdeksässä sormessa edelleen ihan priimat, mutta oikea etusormi näyttää tältä:

Gnnnhhhhhhhh!

Lakka ei ole siis vielä edes lohjennut, mutta se on irti kynnestä. Edellinen lakkaus teki ihan samalla tavalla: irtosi ihan noin vain kynnen pinnalta. Mitä hemmettiä? Tuota kuvan kynttä on jo yritetty elvyttää sipaisemalla tuohon rakoon päällyslakkaa ja koko kynnelle uusi lakkakerros, mutta ei se mitään auttanut. Muutamia tunteja myöhemmin tilanne oli taas tuo.

MIKSI noin käy..? MIKSI tuohon saamarin kynteen ei tartu lakka tuon paremmin? Alkaa rehellisesti sanottuna ketuttaa ihan järjettömästi, että koko ajan pitäisi olla väkertämässä kynnet uusiksi vain tuon yhden ainoan kynnen takia. Kyse ei tunnu olevan aluslakasta, sillä tätä on tapahtunut jo ainakin kolmella eri aluslakalla… mutta en käsitä, missä vika on!

Help..? Anyone???

Mainokset

20 thoughts on “”Kun mikään ei tartu…

 1. Mullekin käy välillä tuolla tavalla, en tiedä yhtään mistä johtuu! Yhtenä kertana joku lakka tekee tuolla tavalla ja toisella ei, vaikka tekisin lakkaukset kuinka identtisesti. Mulla lähtee myös aina jonkin ajan kuluttua lakat ”ilmautumaan” tyvestä, niinkuin geelikynnet tekee joskus, vaikka kynnet ovat ihan omat :I

  • Mullakin lähtee joskus lakat ilmautumaan, mutta yleensä kyseessä on ranskislakka, jonka kanssa en ole nähnyt putsata kynsinauhoja riittävän hyvin (kun se lakka erottuu läpikuultavuutensa vuoksi niin huonosti). Se on toooosi ärsyttävää!

 2. Mä oon pohtinut samaa joskus kaverin kanssa. Mulla pysy lakat todella hyvin ja hänellä ei pysynyt. Ainoa ero meidän kynsissä oli se, että hänellä on todella taipuisat kynnet, ja mulla tosi jäykät. Kaverin lakkojen pysyvyyteen auttoi merkittävästi soak off-geelien laitto pohjalle. Nyt pysyy tosi pitkään hyvänä. Tuli tästä siis mieleen, että voiko olla mahdollista, että sulla tuo yksi kynsi on jotenkin joustavampi muihin nähden? Mulla ainakin on etusormien kynnet jonkin verran joustavammat kuin muut, tiedä sitten mistä sekin johtuu…

  • Jaa-a, voipi se kyllä olla, että tuo kynsi on jotenkin muita taipuisampi. Nuo soak off -geelit kuulostais kyllä ihan mielenkiintoiselta vaihtoehdolta, varsinkin jos niitä ei tarvis viilata ja puunata niin kuin normigeelejä. Pitääpä tutustua!

 3. Jotenkin se liittyy kynteen. Blogisiskoni Mimosan äidillä lakka pysyy noin päivän. Sitten se lohkeilee pois about kokonaan. Joka kerta. Eikö olekin käsittämätöntä. Mulla lohkeilee vähän, mutta se yleensä liittyy työntekoon tai huonoon kynsilakkaan.

  • Mulla ei tunnu olevan merkitystä lakalla tai aluslakalla, aina se lakkaus lohkeaa kuitenkin juuri tuosta samasta kohdasta ensimmäiseksi. ÄRSYTTÄVÄÄ! Vaikka tykkään laittaa kynsiäni, en jaksaisi tehdä sitä joka toinen ilta vaan musta ois kivaa jos ne lakat kestäis vaikka neljäkin päivää suht nättinä :-/

 4. Taisin olla minä, joka kehuin lakkojen kestolla. Jos kynnet näyttävät kiiltäviltä edellisten lakkojen poiston jälkeen, karhennan pintaa karkealla kynsiviilalla. En siis viilaa pintaa, vaan kevyesti pyyhin viilalla, että kiilto katoaa, erityisesti kynsien reunoilta. Sitten laitan peräkkäin kaksi kerrosta Trindin kynnenkovettajaa ja vasta sitten pikakuivattajan (Mavala Minute Qick Finish), sitten 2-3 kerrosta värilakkaa ja joka kerroksella pikakuivattaja värin päälle. Sitten, kun värilakkaa on riittävästi, eli peittää hyvin, laitan koristelut ja monta kerrosta pikakuivattajaa. Eikä lohkeile. Kynnet ovat todella pehmeät ja taipuisat, mutta paksu lakkakerros ”jäykistää” ne, eivätkä sitten enää taipuile. Ammatiltani olen rekkakuski, eli kynnet ovat välillä aika kovilla kun ei ole mikään ”siisti sisätyö”. Sen sijaan geelit ja akryylit eivät minulla pysy, vaan ilmautuvat reunoista parissa päivässä. Olen niitäkin kokeillut tippien kanssa ja ilman ja ammattilaisen laittamana. Oikeasti en kahta viikkoa halua pitää samoja lakkoja, vaan uusin vähintään kerran viikossa, mutta joskus vain ei ehdi lakata ja maksimissaan ovat olleet sen kaksi viikkoa.

  • Mun pitää ehkä kokeilla sitten vieläkin paksumpaa lakkausta ja kynnenkovettajaa, tai joudun siirtymään geeleihin – HERMOT menee jatkuvaan lohkeiluun ja lakkaamiseen. Sulla on kyllä ihan mahtava kesto lakkauksilla, kun ottaa huomioon tuon sun työn! :)

   • Onhan se kyllä ihan kiva, ettei välttämättä tarvitse ihan koko ajan olla lakkoja vaihtamassa. Vaikka lomilla ja nyt flunssaa sairastaessa niitä tuleekin vaihdeltua useammin. Minä luotan tuohon Trindiin, muutama viikko sitten jätin sen pois kun muka ei ollut aikaa sitä laittaa, ja lopputulos on se että oikean etusormen kynsi on vieläkin kasvatusvaiheessa :( Katkeileehan nämä toki muutenkin, mutta ei ihan vähästä, kun tuo etusormi vain tökkäsi pienesti johonkin ja raps-poikki!

 5. Mulla on aina omilla kynsillä enintään neljä kerrosta eli aluslakka, 2xvärilakka ja päällyslakka. Aiemmin käytin ilman päällyslakkaakin, kun mitä useampi kerros, sitä herkemmin lohkeaa, eikä ehdi hiipuen kulua. Nyt sopivat merkit löytäneenä olen huomannut, että voin sillä päällyslakkakerroksella lisätä kiiltoa ja parantaa lakkauksen kestoa hyvänä pari päivää, kunnes se murtuu ja lohkeilee sitten nopeammin ja raisummin. Riittävän siistinä kynnet pysyvät viikon, molemmissa versioissa.

  • Voi, onnenpekka! :) Sulla täytyy olla hyvät ja vahvat kynnet ihan luonnostaan, jos lakkausten kesto on noin hyvä. Mulla on aniharvoin lakkaukset kestäneet viikkoa siistinä, kesällä yksi glitter sandwich kesti tosi hienosti noin 10 vrk mikä taitaa olla mun henkilökohtainen ennätykseni.

 6. Etusormesi kynnet ovat taipisammat/enemmän kaarella kuin muut kyntesi, ja oikeaa etusormea käytät enemmän kuin muita. Minulle käy samoin, tosin ei noin nopeasti. Kynnenkovettaja saattaisi auttaa? Ja älä tee kynsiä kun olet tullut siuhkusta/juuri tiskannut tms. kun kynnet on ollut vedessä pitkään. Ne imevät vettä ja ovat vähemmän kaarella, ja sitten kun olet tehnyt kynnet ja kynsi hiljalleen kuivuu se vetäytyy takaisin kaarelle mutta lakka ei seuraa perässä :/ Olen huomannut että usein CG lakat kestää minulla kauemmin ja tuumin että se on se lakkaan sekoitettu kovettaja varmaan.

  • Pitääpä seuraavaksi kokeilla China Glazea vaihteeksi ja katsoa, onko jotain eroa kestossa. Periaatteessa tuo selitys siitä, että käytän oikeaa etusormeani kaikkein eniten, voisi olla toimiva – mutta kun olen vasenkätinen..? Luulisi, että vasen etusormi olisi kaikkein kovimmalla rasituksella eikä oikea :/ Mun pitää varmaan tosiaan etsiä joku hyvä kynnenkovettaja ihan tuota etusormea varten.

 7. Mun etusormen kynnet tekee juuri tuota samaa! Jotkut lakat on tuossa suhteessa parempia kuin toiset, mutta siinä noin kolmannen päivän tienoilla lakka alkaa nousta kokonaisena palana irti kynnestä, eikä sitä oikein pysty pysäyttämään.

  Outoa on, että tätä tekee juuri etusormi, eikä jokin selkeästi kuperammista kynsistä.

  • No on sentään lohdullista, etten ole ainoa, jolla on omituinen etusormi :D Ei muuta kuin kynnenkovettaja kehiin ja testaamaan, olisiko siitä apua…!

 8. Kokeile Opin Original Nail Envy (pullossa vihreät tekstit) aluslakkana ja jos tästä lohkeavasa kynnestä on vähänkään pinta liuskottumassa tai liuskottunut, laita ennen Nail Envy -tuotetta Opin liuskottuvien kynsien ainetta yksi kerros. Voit tilata Transdesignilta minipullot koekäyttöön.

 9. Oli pakko tulla lisäämään vielä edelliseen kommenttiini kuuluva lisäys. Tuo Opin liuskottuvien kynsilakkojen aine on Chip Skip ja sitä saa ostaa Transulta 0,99 dollarin hintaan myös minipulloissa. Samalla kysyisin, mistä ostit Wet n Wildin Shuffle the deck -lakan sekä samassa lomaostospostauksessa olleen toisen Wettiksen glitterin?

  • Kiitos vinkeistä! Mulla ei noista OPI Nail Envy -lakoista olekaan vielä kokemusta, joten ihan mielelläni testaan. Viimeinen vaihtoehtohan on ottaa tuohon geelivahvistus, mutta siihen en lähde ellei ole pakko, joten minäpäs tilailen tuota kynnenkovettajaa ja tuon Chip Skipin myös.

   Wet’n’Wildin glitterit (joita muuten eilisen ja tämän päivän aikana tuli viisi lisää – hups! – ja joista teen varmaan kohta oman postauksensa) ostin eBaysta tältä myyjältä. Postikulut olivat aika harmilliset, sillä jostain syystä tuolla myyjällä oli pakko maksaa tuote heti ostamisen jälkeen, en tajua miksi, ja niistä jäi sitten sen takia combined shipping -etu saamatta. En jaksanut alkaa erikseen kysellä sen perään :/

 10. Itsekkin olisin ehdottanut tuota Chip Skipiä, se tuntuu tosissaan jonkun verran auttavan. Mulla käy itsellä välillä samanlailla, tuntuu olevan jotenkin kausittaista… Oon alkanut miettiä, että oisko siinä jotain tekoo kehon ”kunnolla”, siis kaikki vitamiinitasot, pH-tasot sun muut… Kalkinpuutos tai jotakin? Kun kaikki vaikuttaa mulla ainakin kynsien kasvuun ja liuskoittumiseen, niin miksei periaatteessa tohonkin. Ja en oo kyllä erityisemmin huomannut eroa lakkamerkillä, samanlailla pysyy IsaDorat, Opit, Rimmelit ja ChinaGlazet. Paitsi Diorin lakat, ne pysyy kuin tauti:)

 11. Päivitysilmoitus: Yhdeksän päivän ihme | Jos edes kynnet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s