Ja minähän en Flormarei… hei!

Niin. Flormaritkaan eivät kiinnostaneet minua. Yhtään. Olin kuullut, että ne kuivuvat sikamaisen hitaasti ja sen lisäksi pullot ovat susirumia. Minulla ei myöskään ole ollut erityisen hyviä kokemuksia halpislakoista, vaikka tiedostankin kuulostavani snobilta näin sanoessani. Ostan mieluiten tuttuja, laadukkaiksi havaitsemiani merkkejä kuin otan riskin halpislakkojen kanssa.

Ja sitten Sonne otti ja julkaisi blogissaan nämä Flormareilla tehdyt vesimarmoroinnit. Totesin, että noin hienosti vesimarmoroinnissa toimivat lakat totisesti ovat testaamisen arvoisia, ja lähetin agentin etsimään itselleni noita nimenomaisia Flormareja (pinkki 32, valkoinen 310 ja 424 mintunvihreä). Valitettavasti agentti ei onnistunut löytämään niitä, byääh, mutta hankki minulle tilalle neljä muuta.

Ne neljä muuta Flormaria eivät kuitenkaan toimineet vedessä kovin hyvin ja minua harmitti. Eiväthän ne lakat kalliita olleet, kaksi ja puoli euroa tsibale, mutta ärsytti silti, kun nimenomaan marmorointiin niitä olin ajatellut. Onneksi kuitenkin tajusin vielä kokeilla, olisiko ohentimesta apua. Lisäsin jokaiseen pulloon 3-4 tippaa ohenninta ja kas – jo alkoi Lyyti kirjoittaa (ja lisää tähän sopivaksi katsomasi jatko: ”…kun osoitteen sai” tai tornionjokilaaksolaisittain: ”…kun löysi pennan”).

Sitten ei muuta kun etsimään sopiva väriyhdistelmä ja kuviointi ja pitkästä aikaa marmoroimaan! Kaikki sujui tosi mukavasti ja alle kahdessa tunnissa kynnet olivat kokonaan valmiit jälkisiivousta myöten – jee! Lisäksi kuviointi onnistui melkein kaikissa sormissa yli odotusten – toinen jee! Yksi kynsi meni pilalle (oma moka, lakanrippeitä keräillessäni nostin huomaamattani vedessä ollutta sormea sen verran, että kynnen tyveen päätyi niitä lakanjämiä…) ja pariin muuhun tuli muutama kupla (sekin oma moka), mutta kaiken kaikkiaan olen todella tyytyväinen.

Tässäpä iiiiso kuvapläjäys, seassa myös se epäonnistunut kynsi, rehellisyyden nimissä. Värit eivät kuvissa toistu ihan oikein, sillä toinen Flormareista on todellisuudessa selvästi violetimpi ja toinen petrolinsininen.

Flormar / China Glaze / Sally Hansen water marble

Flormar / China Glaze / Sally Hansen water marble

Flormar / China Glaze / Sally Hansen water marble

Flormar / China Glaze / Sally Hansen water marble

Flormar / China Glaze / Sally Hansen water marble

Flormar / China Glaze / Sally Hansen water marble

Flormar / China Glaze / Sally Hansen water marble

Flormar / China Glaze / Sally Hansen water marble

Flormar / China Glaze / Sally Hansen water marble

Flormar / China Glaze / Sally Hansen water marble

 • Aluslakka: Essie Grow Stronger
 • Värilakka: Essie Blanc x2
 • Marmorointi: Sally Hansen White On (valkea), China Glaze Awaken (tummanharmaa), Flormar 438 (petroli) ja Flormar 446 (violetinsininen)
 • Päällyslakka: Seche Vite
Mainokset

27 thoughts on “Ja minähän en Flormarei… hei!

 1. Älyttömän hienot! Osaisitko neuvoo kun jokakerta kun vesimarmorointia väännän niin lakkojen ”rajat” menevät sekaisin eikä marmoriefekti munmielestä oo niin hieno. Liekkö lakoissa vika vai tekijässä?

  • Kiitos! Tuosta värien sekoittumisesta rajakohdissa joku esitti sellaisen teorian, että sitä tapahtuisi silloin, kun lakkaa ei ole ”ankkuroitu” mukin reunoihin, vaan se kelluva lakkalautta pääsee vielä leviämään silloin kun dippaat kynnen sinne mukiin. En ole varma pitääkö tuo paikkansa, mutta mulla peukalossa (neljäs kuva ylhäältä) on muutama paljon pehmeämpi värien raja kuin muissa sormissa, ja sitä tehdessä kävi just niin että se lakka ei ollut reunoihin asti eli se tukisi kyllä tuota ajatusta. :)

 2. Uijui, hiton hienosti onnistunu marmorointi! Meitimandoliini ei noista sinisistä normisti niin välitä, mutta nää sävyt toimii. :)

  • Kiitti! :D Joo, siniset lakat ei ole oikein munkaan juttu – noiden käyttämieni Flormarien lisäksi koko mun varastossani taitaa olla peräti kolme tai neljä sinistä? – mutta aina joskus pitää kokeilla jotain vähän tavallisuudesta poikkeavaa :)

 3. Minä olen ollut flormareihin ihan tyytyväinen, ei valittamista. Marmorointiin en ole niitä kokeillut (öh, olen tainnut marmorointia kokeilla ylipäätään vain kerran). Noh, kivat marmoroinnit sait kuitenkin aikaan, näyttää oikein kivalta!

  • Kiitos :) Luulenpa että minusta ja Flormareista tulee kans vielä kaverit. Tilasin *köh* ihan ”pari” lisää maailmalta… :D

 4. Agentti :D mulla olis pitäny olla mystinen trenssi sekä radiopuhelin. ” *kkkhhhrrrsst* The Eagle has landed. Over. *kkkhhhrrsstt* ”. Noh, ehkä ensi kerralla…ja siis miten sulla muka on joku petroolinvärinen siellä ko nimeommaan jätin sen petroolin laariin! :o

  • Petrolit käsittelimmä jo toisaalla, mutta pakko todeta, että seuraavaa agenttikeikkaa varten meidän kyllä tarttee saada sulle se trenssi ja radiopuhelin. Ja hattu ja arskat! Vähänkö oisit siisti näky ;)

 5. :D
  Just tuo ”pullon rumuus” on mun mielestä yksi hauskimmista syistä olla käyttämättä (ja useimmiten edes testaamatta) jotain lakkaa. Mavala on yksi niistä, joita monikaan ei voi käyttää, koska ”korkki on ruma”. Mut se on heidän häviönsä. Mä tykkään et se korkki on ”retroa”; pysynyt muuttumattomana 60-luvulta lähtien ja edustaa pitkää kokemusta kynsilakkojen valmistamisessa.

  • Joo, onhan sitä tosiaan ihmisillä mitä omituisimpia syitä olla ostamatta jotain lakkaa :) Mulla on Mavalasta muistaakseni neljän lakan verran kokemusta, enkä tykännyt niistä yhtään, joten korkilla ei niiden kanssa kyllä ole merkitystä :D En ole muutes muidenkaan kuullut moittivan sen korkin ulkonäköä sinänsä vaan sitä että se jumii kiinni ja se on pakko vääntää pihdeillä auki :O

 6. Tosi hyvin kyllä onnistuneet noi marmoroinnit! Näistä tulee sellainen fiilis, että pitäisi itsekin taas harrastaa vähän marmorointia. :D

 7. Noi on niin makeet, mä en kestä! Mä niin kadehdin sun marmorointeja. Ihan pelottaa itse kokeilla.

  • Kiitti! :) Ja höpsis, rohkeasti testaamaan vain :) Etukäteen etsit sellaisen lakkayhdistelmän joka toimii hyvin vedessä, niin ei tartte sitten repiä hiuksia päästä siinä vaiheessa, kun sormet on jo valmiiksi teipattu jne :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s