Täydellinen lakkaus

Aina silloin tällöin törmään kysymykseen: ”Miten osaat lakata kyntesi noin täydellisesti?” Jos tekee Google-haun ”how to apply nail polish”, saa tulokseksi aivan hervottoman määrän linkkejä ohjeisiin. Osa ohjeista on videoita, osassa apuna on kuvasarjoja. Yksi kaikkein perinteisimmistä metodeista lienee tämä Lacquerized-blogissa esitelty: aloita keskeltä kynttä kynsinauhan läheltä, työnnä sivellintä hieman kohti kynsinauhaa ja sitten vedä suora veto kynnen kärkeen asti. Sen jälkeen tee kaarevat siveltimenvedot kummallekin puolelle kuvien osoittamalla tavalla. Helppoa kuin heinänteko, eikö vain?

Joopa joo. Olen yrittänyt tuolla metodilla, ja joidenkin lakkojen kanssa se jopa onnistuukin, mutta karu totuus on kuitenkin se, että se riippuu hirmuisesti lakasta ja kyseisen lakkamerkin siveltimestä. Leveällä ja hyvällä siveltimellä (lue: Essiellä ja OPI-lakoilla) tuolla tavalla saa yleensä ihan hyvää jälkeä, mutta kapealla siveltimellä tuloksena on ärräpäitä.

Pitkään kuvittelin, että kynnet on tärkeää osata lakata tuolla yllä esitellyllä tavalla. Että vasta sitten oikeasti osaan lakata kynteni, kun hallitsen homman noilla hallituilla kolmella siveltimenvedolla. Ja siinäpä sitten tuherrat, kun kynsilakkapullossa on niin kapea suti, että lapion levyiset kyntesi vaativat viisi tai kuusikin rinnakkaista siveltimenvetoa ennen kuin kynsi on peitossa.

Tartofraises-blogin nail art -videoita katsoessani koin viimein valaistumisen. Videoissa kynsilakkaa ei todellakaan levitetä kynnelle kolmella huolellisella vedolla, vaan huolettomammin, useampia vetoja käyttäen. Silti lopputulokset ovat tyrmistyttävän upeita. Lakkaustyylillä ei siis ole oikeastaan mitään väliä, kunhan sillä saa aikaan ainakin omasta mielestään siistin lakkapinnan. Ja minun tapauksessani isompi merkitys on joka tapauksessa siveltimellä ja asetonilla tehtävällä viimeistelyllä, jossa lakkaus saa lopullisen, huolellisen ilmeensä.

Mutta ihan vain esimerkin vuoksi näytän kaksi kuvaa, joista näette, miten yleensä kynteni lakkaan. Siveltimenvedot on kuvattu väreillä valkeasta mustaan niin, että valkea näyttää ensimmäisen vedon ja musta viimeisen.

Ensimmäinen tapa, jota käytän yleensä kapeilla siveltimillä lakatessani:

paintingnails01

Toinen tapa, jota käytän yleensä esimeriksi OPI-lakkojen kanssa:

paintingnails02

Jos aloitan keskeltä, vedän yleensä myös viimeisen vedon keskelle, koska reunoja lakatessa keskelle jää helposti paksummat raidat, jotka tarvitsevat tasoittamista. Yhteistä molemmille tavoille on se, että aloitan aina kärjestä. Aina. Tuo kärjen lakkaus ensin tehdään jokaisella lakalla (aluslakalla, värilakalla, päällyslakalla) ja kaikilla kerroksilla. Se tuo lakkaukselle paremman keston ja estää Seche Viteä kutistamasta lakkaa kynsien kärjissä.

Näin Papu, mites muut?

Mainokset

15 thoughts on “Täydellinen lakkaus

 1. Kapeammilla kynsillä (kuten pikkurilli) lakkaus on alakuvan mukainen. Peukalo ja keskisormi vaativat useamman vedon keskelle niin, että ensin keskelle, sitten reunat ja vielä pari keskelle. Kärkivetoa en ole koskaan tehnyt. Ei ole tullut pieneen mieleenikään. Ensi kerralla koitan laittaa myös sen ja katson onko eroa kestävyydessä. Kiitos vinkistä. Tällä hetkellä vaan ihmettelen Chanelin lakkani uskomatonta kestävyyttä. Aluslakka, kaksi värikerrosta ja kerros Secheä päällä ja kynnet ovat kestäneet postin pläräämisen työpaikalla useamman päivän, käsintiskausta, pyykkäystä, palloaskartelua eikä pienintäkään kulumaa kärjissä. Kyllä laaduilla on eroa!

  • Ooo, sulla on aito Chanel? En varmaan ikinä raskisi ostaa niitä :D Kyllä laaduissa tosiaan on eroja, mutta vaihtelua lakkojen kestossa on yllättävän paljon ihan merkkien sisälläkin.

   • Se Peridot oli ostettava vaikka dupeja on niin paljon.. tai ehkä juuri siksi. Istanbulin kentältä sen löysin enkä sitten edes jäänyt harkitsemaan kun matkakassaa oli vielä jäljellä. Ne rahathan oli budjetoitu reissuun, ei sen jälkeiseen elämään :D Viikon se lakka oli kynsillä eikä pienintäkään kärkikulumaa. Muutamassa kynnessö oli hiukan ongelmaa kynsinauhan puolella viimeisenä päivänä. Suurin syy putsaamiseen oli, että teepussipaikka hajosi.
    Merkkien välisissä eroissa harmittavin huomaamani juttu on CG:n Strawberry Fields. Lakka on aivan ihana, mutta kestää kaksi päivää parilla päälilakkakerroksella. Voin laittaa sitä jos tarvitsen tiettyyn päivän sen värisen, mutta seuraavana päivänä saa jo vaihtaa lakan tai ainakin korjata, niin menee kolmannenkin päivän.

 2. Itsellä ei oikeastaan ole muuta yhteistä tekijää kynsien lakkauksessa muuta kuin se, että viimeisen vedon vedän kynnen vasempaan laitaan. :) Samaa mieltä siitä, että riippuu ihan lakan koostumuksesta ja siveltimestä miten sitä lakkaa sitten lopulta tulee levitettyä. Viimeistely on mullakin tärkeämpää kuin itse lakkailu. :)

  • Jep, täälläkin enimmäkseen viimeinen veto tulee vasempaan laitaan, ellen sitten keskeltä joudu vähän tasoittelemaan :) Viimeistely on tosiaan kaiken a ja o!

 3. Itsekkin oon huomannu että ei noilla vetojen määrällä oo väliä, vaan jos lakkaa on sopiva määrä, niin siistiä jälkeä saa useammallakin vedolla. Oikeastaan sitä kynsilakkaahan voi sutia niin kauan kunnes se alkaa kuivua :D

  • Jep jep, välillä tulee sudittua oikein urakalla, kun aina on muka jossain kohdassa jotain tasoiteltavaa, mutta niin kauanhan sitä voi tosiaan tehdä kun lakka on tarpeeksi märkää :D

 4. Minä kun aloitin kynsiä lakkailemaan, niin minä vaan aloitin. En todellakaan etsinyt mitään ohjeita, että miten se _oikeasti_ kuuluu tehdä. Vasta sitten, kun olin jo hetken lakkaillut ja lueskellut joitakin kynsiblogeja jne., aloin pohdiskelemaan, että onkohan muuten olemassa joku _oikea_ tapa lakata kynnet. Aloin selvittää asiaa ja törmäsin aika pian juurikin tuohon Lacquerized-blogin ohjeeseen ja tuumasin, että nonni, mähän olen koko ajan lakannut aika lailla justiinsa noin ja lopetin koko asian pohtimisen suht alkuunsa. ;-D Olen vähän sitä mieltä, että jos homma toimii jollain tapaa niin sehän on sitten vallan hyvä tapa. =)

  Minä olen hirveän laiska siistimään kynsinauhoja ja yritänkin siksi lakata aina kynteni niin huolella, että siistittävää ei tulisi. Melko usein se onnistuukin aika hyvin. Lakkaan joskus kärjetkin, mutta oikeastaan vain kynnen pään ja senkin teen vasta viimeiseksi. Se ei kylläkään ole minulla juurikaan estänyt Seche Viteä kutistamasta lakkauksia. Pitäisi varmaan kokeilla vähän roisimpaa kynnen päiden ja kärkien lakkaamista….

  Lakoissa on toki eroja ja joskus tuntuu, että on ihan sama miten aloittaa ja kuinka monta/harvaa vetoa tekee, ei vaan meinaa onnistua. Harjakin tietty vaikuttaa, joskus on harmittanut ihan vietävästi, kun on ostanut jonkun ennestään itselle tuntemattoman lakkamerkin iiiiiihanan kynsilakkavärin ja sivellin on sitten niin susi, että sillä ei tee enää mieli lakata kertakokeilun jälkeen ollenkaan. Olenkin laittanut hyviä alus- ja päällyslakkapulloja talteen niiden tyhjennyttyä, että voin tarvittaessa siirtää jonkun tosi kivan värisen, mutta huonosiveltimisen lakan toiseen pulloon.

  • Joo, sehän olisi aivan ihanteellista, että ne kynnet saisi lakattua kerralla niin siististi, ettei tarvitsisi jälkikäteen siivota. Suomesta ostetuissa Essien lakoissa on niin ihana se leveä pyöristetty sivellin, että sillä saan yleensä niin siistin lakkauksen, ettei siivottavaa juuri jää.

   Ihan vastikään ostin Zoyan Jacyn, jossa oli aivan KARSEA sivellin: tosi tosi tosi kapea ja surkea. Voi sitä riemua, kun eilen löysin kaapista lähes tyhjän OPI:n aluslakkapullon – liotin sen asetonilla puhtaaksi ja kippasin sen Zoyan lakan tilalle, joten ensi kerralla saan levittää sitä OPI:n ihanalla ProWide-siveltimellä ♥

 5. Kiitos tästä! En vaan osaa lakata siististi ainakaan Lacquerizedin ohjeilla ja olen yrittänyt etsiä sitä itselleni sopivaa tapaa. Täytyy kokeilla tuota kärjen lakkausta, kutistuminen on ollut ongelma Seche Viten kanssa.

  • Tuo kärjen lakkaaminen on ihan must, jos käyttää Secheä. Mulla ei ikinä kutistu lakat kärjistä tuolla tavalla lakatessa, mutta tuo tosiaan edellyttää, että jokainen kerros vedetään myös kärkeen. Tässä taannoin lakkasin muut kerrokset myös kärkeen mutta flakielakan vain kynnen päälle, joten Seche sitten kutisti sitä flakiekerrosta kärjestä tosi hassun näköisesti, aargh!

 6. En kyllä oo huomannu mitään kaavaa lakkaamisen suhteen. Kyllä se mahtaa olla lakasta ja siveltimestä kiinni, samoin se, mistä tulee omia suosikkeja. Ei kai sitä väkisin hankalasti halua lakata ;)

  Tärkein on se viimeinen kerros ja ite kyllä saan aina putsailla kynsinauhoja lakkailun jälkeen. Ei oo mulle ongelma.

  • Jeps, parhaan tuloksen saa varmasti aikaan silloin, kun lakkaa niin kuin itse helpoimmaksi kokee! :D Muakaan ei sinänsä haittaa se kynsinauhojen siivous, itse asiassa jollain kieroutuneella tavalla tykkään siitä, kun siinä näkee välittömästi työnsä tulokset ja manikyyristä tulee huoliteltu :)

 7. Kärkilakkauksen ilosanoma :D

  Mun kynnet on just sen verran kapeat, että hyvällä siveltimellä (opi ainakin) mulle riittää tuo kolme vetoa + kärki. Vähän lakan levittyvyydestä riippuen saatan tarvita yhden tai kaksi lisävetoa. Mutta esim. ChG:n sivellin on niin ohut, että käytän ihan varmasti jokakynteen ainakin tuon viisi vetoa.
  Itse aloitan keskeltä (just silleen että työnnän sivellintä varovasti kohti kynsinauhaa), seuraavaksi oikea sivu ja sitten vasen. Kärjen lakkaan viimeiseksi. Täytyisi kyllä oppia laittamaan se ensimmäiseksi, mutta jotenkin se tuntuu mulle sujuvammalta näin:)

  • Mulla jää kärkiin semmoinen ”valli” jos vedän kärjen viimeiseksi, siksi lakkaan ne aina ensimmäiseksi – silloin seuraavat vedot tasoittavat sen lakan myös siitä kärjestä siistiksi :) China Glazella on tosiaan aika tuskaisan ohut sivellin, mutta sekään ei onneksi ole läheskään niin paha kuin se mun yhden vanhan Zoyani suti… *brrrr* Sillä sai vetää SEITSEMÄN vetoa vierekkäin, että sai peukalonkynnen peittoon. The horror!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s