Papun eBay-kauppakumppanit

Tuittu ehdotti, että kirjoittaisin eBayn kynsilakkamyyjistä, koska vaikka monet ostavatkin koristejuttuja eBaysta, tuntuu kynsilakkojen ostamisessa olevan usein vähän korkeampi kynnys. Parin vuoden aikana olen ostanut todella paljon kynsilakkoja eBaysta – itse asiassa teen suurimman osan ostoksistani siellä -, joten mielelläni esittelen muutamia vakio-ostospaikkojani.

1. Top Nail Shop (myyjän eBay-tunnus beautyzone2007)

Tämä on se eBay-myyjä, jolle olen kahden vuoden aikana kantanut kaikkein eniten rahaa.
China Glaze -lakat $1.99 – $3.99 /kpl
O.P.I.-lakat $5.99
Color Clubit $1.99 – $3.25

Top Nail Shopista ostan myös useimmat muut tuotteet kuten alus- ja päällyslakat, kynsiliiman, kynsinauhaöljyn jne. Postikulut ovat kynsilakoilla $4.50 ensimmäinen tuote ja seuraavat $2.50 (korjattu, olin laittanut vahingossa $3.00), eli ihan inhimilliset – ne ovat hieman enemmän kuin esimerkiksi TransDesignilla, mutta vastaavasti useimmat lakat taitavat olla vähän halvempia, mikä tasoittaa eroa. Mikäli tilaa pienikokoisia tuotteita kuten esimerkiksi Art Club -koristelulakat, ovat postikulut pienemmät.

Toimitusaika on yleensä noin kymmenen vuorokautta. Kertaakaan ei kahden vuoden aikana ole ollut yhtään ongelmaa tämän myyjän kanssa ja olen hyvin tyytyväinen asiakas :)

2. Misssaigon98

Muokkaus 28.1.2013: Täällä ovat postikulut nousseet pahasti ja ovat nyt ensimmäiseltä tuotteelta $9 ja seuraavilta $6, joten on ilmeisesti aika etsiä uusia suosikkimyyjiä. :(

Tältä myyjältä olen ostanut esimerkiksi Orlya, jota tuolta Top Nail Shopista ei juuri saa. Orlyt maksavat $5.49 – $6.25 ja postikulut ovat ensimmäiseltä lakalta $5.00 ja seuraavilta $3.50. Halvemmallakin Orlyja löytää, mutta mm. Flash Glam FX -lakkoja tuntui olevan tosi huonosti eBayssa, mutta tältä myyjältä löysin haluamani. Vastikään tilasin täältä myös esimerkiksi muutaman OPI Nicki Minaj -lakan (ks. kuva). Ei ole ollut mitään ongelmia, jokainen tilaus on tullut ajallaan (edellinen 8 vrk:ssa) ja hyvin pakattuna. :)

3010-opi

3. MetontheInternet

Metontheinternet myy vähän vanhempiakin OPI-lakkoja, joten täältä olen ostanut harvinaisempia lakkoja, en kovin montaa kertaa mutta kuitenkin. Ja tällä myyjällä on edelleen myynnissä monta sellaista OPI:a, jotka ostaisin, jos olisi enemmän löysää rahaa :) Lakat ovat vähän kalliimpia kuin OPIt muualla ($8.90 ->), mutta hei.. näitä ei löydä joka paikasta! Postikulut $3.50 ensimmäisestä lakasta, $1.50 seuraavista. Ei mitään ongelmia tämänkään myyjän kanssa, aina on sujunut kaupat hyvin.

4. Cassiecosmetics

Yksi niistä harvoista myyjistä, joilla on vanhoja Sally Hansen -duochromeja, Opal-sarjaa ja Nail Prisms -sarjaa. Hinnat vaihtelevat ja postikulut ovat aika kovat ($9.00 ensimmäisestä lakasta ja $2.50 seuraavista), mutta hampaita kiristellen olen nuo postikulut muutaman kerran maksanut saadakseni niitä duochromeja. Luotettava myyjä tämäkin.

5. Enchanted Beauty Spot (enchantedbeautyspot)

Vielä jokin aika sitten tämä olisi esitelty heti kakkosena kehujen kera, mutta nyt on vähän toiset tunnelmat. Enchanted Beauty Spotista (myyjän tunnus enchantedbeautyspot) olen ostanut toiseksi eniten, kahden vuoden aikana yksitoista kertaa – dollareissa varmaan ainakin $250:n edestä (tarkistin: $317.53). Kymmenen kertaa kaikki sujui hyvin, yhdennellätoista kerralla paketti katosi matkalla. Tein tilauksen heinäkuussa ja tilasin ainoastaan yhden lakan. Tilaus ei siis ollut iso eikä kallis.

Odotin muistaakseni neljä vai viisi viikkoa ennen kuin otin yhteyttä myyjään. Myyjä tuumasi, että pahasti nyt vaikuttaa siltä, että posti on kadottanut lähetyksen, ja palautti minulle rahani, yhteensä $9.95. Olin tyytyväinen myyjän toimintaan vaikka tietysti harmitti, etten lopultakaan saanut tilaamaani lakkaa.

MUTTA. Muutama viikko sitten olin aikeissa tilata Enchanted Beauty Spotista muutaman Orlyn Flash Glam FX -lakan. Napsautettuani osta-nappia ruutuun ilmestyi kuitenkin ikävä teksti: ”Seller not accepting your bid.” Ostoani ei hyväksytty. Yritin kahta muutakin lakkaa, sama juttu. Pari viikkoa myöhemmin yritin uudestaan, mutta edelleenkään ei onnistunut. Ei Orlyt, ei China Glaze, ei mikään.

Lähetin myyjälle lopulta viestin ja kysyin, onko kyse kenties jostain virheestä vai onko minut kenties lisätty jonkinlaiselle mustalle listalle vain siksi, että joko USPS tai Suomen posti tupeksi ja kadotti yhden lähetyksen, ja minulle palautettiin rahat yhdestä ainoasta lakasta. Tuosta on yli kuusi vuorokautta, mutta en ole saanut myyjältä mitään vastausta. Zip, zero, zilch. Ilmeisesti postilaitoksen virheen vuoksi minä olen huono ja ei-toivottu asiakas. Myyjällä on toki oikeus valita asiakkaansa, mutta mielestäni minua kohdellaan tässä nyt kyllä väärin ja törkeästi, enkä ajatellut olla asiasta vaiti.

Minulle ehdotettiin, että voisin tehdä toisen eBay-tunnuksen ja ostaa sillä tuolta eBay-myyjältä. Niin, niin voisin… JOS HALUAISIN ANTAA EDES SENTIN RAHOJANI MYYJÄLLE, JOKA KOHTELEE MINUA NÄIN. Ja arvatkaa, haluanko?

En suosittele tuota myyjää kenellekään. Jos haluat auttaa minua levittämään sanaa paikan ”palveluhenkisyydestä”, linkitä blogistasi tähän tekstiin, jolloin se nousee hakukonetuloksissa ylöspäin.

***

In this post I’ve listed some eBay stores that I’ve visited on a regular basis – my favourite sellers. Number five, Enchanted Beauty Spot, would’ve been right there at the top if it wasn’t for something nasty that happened. I’ve been their loyal customer for about two years now and I’ve placed 11 orders in their store. I must’ve spent at least $250 in their store, if not more (I checked, the amount was actually $317.53). Ten times everything went smoothly with no problems whatsoever, but order number eleven never arrived. It was only one bottle of polish, no biggie, and I waited patiently for about five weeks before contacting Enchanted Beauty Spot to let them know I hadn’t received my item.

The seller agreed that it did, indeed, seem like my order had been lost in the mail and they gave me my money back. A whopping $9.95. I was satisfied with how they handled everything and would’ve continued being a happy customer.. EXCEPT… apparently I’m not welcome in their store anymore. Some weeks back I tried to purchase a couple of Orly polishes and got a pop-up saying ”Seller not accepting your bid”. Tried some other polishes, same thing. A different brand, same thing. Seller not accepting your bid. Finally I sent them a message asking if this was some kind of an error or if I had been placed on some kind of blacklist because of one small refund (that was, in no way, my fault!).

It’s been over six day and I haven’t received a reply. Nothing. And to me this silence speaks volumes. After being a good customer for two years, one mistake by USPS (or the Finnish post office, there’s no way to know) and I’m not even worth an email anymore. I have a feedback score of 190, 100 % positive, and this is the only time I’ve ever received a refund for anything. And this happens. Wow.

Someone suggested that I could try making a new eBay account and using that to buy stuff from Enchanted Beauty Spot. Yes, I suppose I could – if I wanted to give one DIME to a business that’s treating me like crap, which I sure as hell don’t.

So no, I won’t recommend Enchanted Beauty Spot to anyone anymore.

Mainokset

28 thoughts on “Papun eBay-kauppakumppanit

 1. Johan on! Olen itsekin useasti tilannut enchantedbeautyspotilta ja ollut tyytyväinen, mutta onhan tuollainen nyt tosi törkeää. Voisi edes vastata tms. Tai no toisaalta, menisihän siinäkin varmaan maine jos vastaisi että et saa enää tilata koska näin oli käynyt. Typerää joka tapauksessa!

  • No niinpä! Törmäsin netissä sellaiseenkin kokemukseen kyseisestä myyjästä, että ostaja oli lähettänyt viestin kysyäkseen, voisiko myyjä lähettää lakat Flat Rate -laatikossa, ja myyjä oli pistänyt sen asiakkaan mustalle listalle, koska se oli ”hankala asiakas” O_O

 2. Nyt tekee mieli kokeilla saanko ostettua kys. myyjältä, kun mun viime tilauksessa meni Orlyn Preamp rikki! Täytyykin kokeilla heti.

   • No sitä minäkin ihmettelen! Kun ei mulla ole sen kanssa ollut mitään skismaa tai mitään ongelmia, aina olen maksanut ostokset välittömästi invoicen saatuani jne. Mutta no can do.

 3. Kiitos hyvästä postauksesta, nyt voi sitten ruveta miettimään kynsilakkatilauksen tekemistä ebaysta. Kerrotko kuitenkin tyhmälle, miten samalta myyjältä voi ostaa useamman tuotteen? Kokemusta on vaan yhden tuotteen ostamisesta..

  • Ihan kaikilta myyjiltä ei ensimmäisellä kerralla voi ostaa montaa, vaan yhden ostoksen jälkeen tulee ilmoitus, että myyjä haluaa maksun välittömästi. Mulle ei ole näin käynyt kuin yhden myyjän kanssa tosin.

   Normaalisti ostetaan kaikki mitä halutaan ja sen jälkeen My eBay -sivulta etsitään ostettujen tuotteiden listasta jonkun ostoksen nimen perästä linkki ”Request total” ja pyydetään sitä kautta myyjältä kokonaislasku ostoksista :)

 4. Misssaigonilta taas paketti tulossa, 10 lakkaa ja postarit flat rate envelopilla 21$. Me like! Tuo enchanted ei ole koskaan vastannut mun viesteihin, kerran olen tilannut yhden lakan.

  • Katos, en ole huomannutkaan, että Misssaigonilla on Flat Rate -vaihtoehtokin. Pitääpäs tutustua, kiitos vinkistä! :)

 5. Onpa todella tökeröä käytöstä kyseiseltä myyjältä!

  Itsekin olen paljon tilannut Top Nail Shopista ja aina ovat tilaukset tulleet perille nopeasti. Yhden kerran on pullo hajonnut pakettiin ja ilman mitään mutinoita sain uuden tilalle. Itseasiassa ”Shipping confirmation” maili saapui vajaan parin tunnin kuluttua omasta sähköpostistani ja korvaava pullo saapui alle viikossa.

  • Jep, olen tosi pettynyt tuohon myyjään. Onneksi on muita hyviä myyjiä, kuten juurikin tuo Top Nail Shop! :)

 6. Ihanaa, kiitos kovasti tästä postauksesta! Varmasti se on muillekin kuin minulle avuksi!

  Kammottavaa asiakaspalvelua! Yleensä Ebaymyyjät tekevät kaikkensa miellyttääkseen.

  • Sanos muuta :O Ja on syytäkin tehdä kaikkensa, se kuuluu hyvään asiakaspalveluun. Lähetin Enchanted Beauty Spotille aika tulikivenkatkuisen viestin ja ilmoitin, että aion kyllä pitää huolta siitä, että mahdollisimman moni kynsilakkahullu kuulee heidän tavastaan kohdella asiakkaita. Mur.

 7. Facessakin jo ihmettelin, et aika pienestä. Ymmärtäisin, jos ois joku isompikin kiista ja ostaja kiukkuillut jotain, mutta tuohan on ihan asiallinen tilanne. huuto.netissä on paljon hankalampia juttuja välillä :/

  Tuo beautyzone on ehkä mun suosikki, juurikin alus- ja päällyslakkojen kanssa. Ja yleensä tulee selattua ko kauppa aina läpi, josko jotain muuta voisi siihen lisätä ;) Muuten ostelen värilakkoja vähän mistä sattuu. Nyt kyllä tuo enchantedbeautyspot menee omallekin mustalle listalle, koska vähän tuntuu ikävältä, jos pienet ongelmat tuottaa tuollaista käytöstä.

  • Niinpä, jos olisin oikeasti ollut jotenkin hankala asiakas niin ymmärtäisin, mutta kun koskaan ei ole ollut mitään ongelmia muuta kuin tuo yksi ainoa kadonnut kynsilakkapullo :O Tosi omituista. Beautyzonesta on kyllä vain hyvää sanottavaa, se on ihan huippu ostospaikka :)

 8. Itse olen tilannut varmaan sata kertaa, hieman enemmän Top shopista ja olen saanut ehkä noin 5kertaa rikkoontuneet lähetykset. Myyjä kyllä korvasi ne heti. Mutta tuon enchantedin kanssa olen myös asioinut sujuvasti.Aina on vastattu lisäkysymyksiin ja muutaman kerran sieltäkin tuhoutunut paketti on korvattu heti. Kerran lähettivät myös ylimääräisen lakan kaupanpäälle. Minulla on palautteita noin 400 ebayssa ja jokainen on positiivista, en tiedä johtuuko se sitten siitä,mutta parhaimmillaan tein juuri Top shoppiin tilauksen ja jos vielä jaksan valvoa niin sitten taas tuonne enchantediin:) Voi,ikävää että tuollaista on sattunut,olisiko ollut vain huono tuuri:( mulla on enemmän huonona tuurina se, että saan säännöllisesti ebayn paketeista vuotanutta, hajonnutta, tai muuten huonosti pakattua tavaraa. Tilaan kyllä paljon muutakin kuin kynsitarvikkeita.

  • Mun on kyllä vaikea uskoa, että kyse olisi tuurista – jos se mustalle listalle päätyminen olisi ollut virhe, niin olisihan myyjä vastannut viestiini ja korjannut asian? No, sellaista on elämä, kyllä minä saan kynsilakkani muualtakin onneksi.

 9. Ja ainiin,postauksesi luettuani menin tarkistamaan ovatko lisäpostit nousseet hinnaltaan top shopissa. Siellä edelleen maksaa ensimmäinen tuote sen 4.50 ja seuraavat ovat sen 2.50, eli ei onneksi ihan tuota 3$

  • Ohoh, olipas tosiaan päässyt lipsahtamaan virhe tekstiin, kiva kun huomautit! :) Olen nyt korjannut sen tuonne tekstiinkin :)

 10. Olen pari kuukautta sitten tilannut uv-uunin ja geelipurkkeja, molemmat eri myyjiltä, enkä ole saanut paketteja vieläkään. Otin yhteyttä myyjiin ja he lupasivat myös lähettää uudet. Postauksen luettuani tuli mieleen, että olen varmaan myös seuraavalla kerralla heidän mustalla listallaan! Se jääpi nähtäväksi..

 11. Heippa! Mitenkäs nuo postarit käytännössä menee tuolla Top Nail Shopissa? Meinasin nimittäin tilata tossa joku päivä muutaman lakan, mutta sitten kun olin lisännyt ne ostoskoriin, niin jokaisen kohdalla oli postareita se 4,5 dollaria… Tuossa jossain aikaisemmassa kommentissasi oli maininta jostain ”Request total”-linkistä.. Pitäskö semmosen löytyä myös tuolta ostoskorin puolelta?

  • Ei löydy ostoskorin puolelta, vaan kun on ostanut mitä aikoo ostaa, pitää mennä sinne My eBay -sivulle, jossa näkyy yhteenveto ostoksista, ja sieltä sitten jonkun tilaamansa tuotteen nimen perästä valitaan se Request total -linkki ja lähetetään myyjälle viesti :)

 12. Misssaigonilla on näköjään postarit nousseet aika paljon :/ Menee kyllä jo turhan kalliiksi.

 13. Härreguud miten paljon halvemmalla OPIa löytyykään eBaysta verrattuna Suomen hintoihin! Taidanpa tilata lakat netistä tästä lähtien. Vaihtoehtojakin löytyy runsaammin. Kiitos paljon näistä linkeistä. Arvostan sitä kovasti että kerrot rehellisen mielipiteen myös näistä myyjistä. Vaikka melkein asun eBayssa, ei tullut mieleeni etsiä sieltä kynsilakkoja.

  • Ehdottomasti kannattaa ostaa eBaysta, jos tykkkää OPIsta :) Postikulut ovat sittemmin nousseet, joten tämä kirjoitus ei enää ihan täysin ajan tasalla ole, mutta kyllä ne lakat edelleen merkittävästi halvemmat ovat eBayssa kuin Suomen kaupoissa :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s