Yksisilmäiset otukset ulkoavaruudesta

…eli kuinka Papukin yritti tehdä unikkokynnet.

Unikkokynnet olen nähnyt muutamissa eri blogeissa, nyt viimeksi Sonnelassa. Teen aika harvoin mitään tämänkaltaisia koristeluja, mutta ehkä juuri siksi kiinnostuin minäkin unikkoteemasta. Toisinaan on hyvä poistua omalta mukavuusalueeltaan, ja viime aikoina olen tehnyt paljon todella yksinkertaisia lakkauksia, joten nyt oli mukavaa kokeilla jotain edes vähän haastavampaa (niin, joku toinen ehkä sanoisi pilkkutikulla* tehtyjä kukkia tosi helpoksi ja nopeaksi koristeluksi, mutta sillä toisella ei olekaan minun viha-rakkaus-suhdettani pilkkutikkuun).

Hieman nolona tunnustan myös, että näin unikkokynnet myös oivallisena tilaisuutena käyttää neljää eri mustassa laatikossa majailevaa Flormarin lakkaa yksiin kynsiin. Mikäs sen hienompaa! Poistuin mukavuusalueeltani myös toisella tavalla, nimittäin värien yhdistelyssä. Näihin kynsiin valitsin pääväreiksi kaksi väriä, joita ei ehkä tyypillisesti käytetä yhdessä. Valitsen liian usein kauhean turvallisia yhdistelmiä (kuten esim. vaaleanpunaista ja violettia), joten oli ihan tervetullutta kokeilla jotain toisenlaista.

Ja tällaiset sain aikaan:

unikko

 • Aluslakka: O.P.I. Natural Nails Base Coat
 • Värilakka: Flormar 445 (x2)
 • Kukat: Flormar 429 (sininen), Flormar 310 (valkea), Flormar 313 (musta)
 • Päällyslakka: Seche Vite

Kukkien tekeminen ei ollut vaikeaa, mutta jos nyt tekisin uudet unikkokynnet, tekisin enemmän kukkia – siis tiheämpään, joka kynteen vähintään kolme. Lisäksi tekisin keskustan mustat pisteet pienemmällä tikulla. Mustia varsia en edes yrittäisi tehdä koristelulakalla (kuten kahteen ensimmäiseen sormeen tällä kertaa) vaan tarttuisin suoraan pilkkutikkuun. Ehkäpä kokeilen piakkoin uudestaan eri väreillä? :)

Lopuksi myös vähän kommentteja noista Flormarin lakoista. Tuo pohjalla käyttämäni violetti 445 oli lähestulkoon samaa sarjaa kovasti kehumani Flormar 125:n kanssa. Se levittyi hyvin ja vaivattomasti, tasoittui hyvin itsekseen ja peitti jo yhdellä huolellisella kerroksella melkein riittävän hyvin. Hinta-laatu-suhteeltaan se on siis erinomainen lakka ja saa Papun Virallisen Hyväksynnän.

Kolmea muuta lakkaa käytin ainoastaan pilkkutikulla, joten niiden laadusta on vaikea sanoa yhtään mitään. Tein kuitenkin sen havainnon, että kukissa käyttämäni hieman turkoosihko sininen (429) on O.P.I. Flyn lähes 100 % dupe:

opiflormar

Fly on ehkä ihan mikroskooppisen verran vihreämpi, mutta normaalissa huonevalaistuksessa eroa ei luultavasti huomaisi. Normaalisti myisin tällaisessa tapauksessa toisen lakoista eteenpäin, mutta tuo Flormar saa jäädä kokoelmaani jo siksikin, että se toimii myös vesimarmoroinnissa, mihin en mielelläni käytä kalliita lakkoja, jos halvempiakin toimivia on tarjolla.

Ja hei! Kuvat olen ottanut vastikään kyhäämässäni kuvauslaatikossa! Se tuntuu toimivan sen verran hyvin, että tykkään sen avulla otetuista kynsikuvista ehkäpä jopa enemmän kuin ulkona otetuista :)

* Pilkkutikku-termin lanseerasi Wasting Lifestyle -blogin Emma (aka Agentti 006,5 XD), ja koska äidinkieleni on minulle rakas, yritän itsekin luopua termihirviön ’dotting tool’ käytöstä.

11 thoughts on “Yksisilmäiset otukset ulkoavaruudesta

 1. Upeaa, pilkkutikku leviää kuin kulovalkea :D Nuo kynnet on ihan tolkuttoman hienot! Oon nyt pitänyt Unikkokuosista kaks kertaa elämässäni, sun ja Sonnen kynsillä :) Vinkki pilkkutikun käyttöön: sellaiset lakkarihmat saa estettyä siten, että kun nostaa tikun kynneltä, kieputtaa sitä sillai spiraalin muodossa. Eli ei nosta suoraan ylöspäin tai sivulle. Pyörittämällä tikkua venyvä lakka humpsahtaa pilkun keskelle ja tasaantuu siitä itsekseen :) Tuosta mun selityksestä tuskin tajusi mitään, mutta piti yrittää.

  • Kiitos! Itsekään en muutes välitä yhtään siitä Unikko-kuosista, mutta kynsillä se on tietysti aika pirtsakka. Tai olisi, jos saisi tehtyä enemmän sitä muistuttavat! Otan tämän itselleni haasteeksi – teen jossain vaiheessa vielä toiset ja katson, tuleeko niistä enemmän mallinsa näköiset. :)

   Ja hei, tosi hyvä vinkki tuo kiepautus! En ole tullut ajatelleeksikaan tuota. Yleensä siinä vaiheessa kun on alkanut tulla rihmoja, olen laittanut tuoretta lakkaa alustalle. Hyvin tajusin, kiitos! :D

 2. Pilkkutikku on hieno sana! Oon miettinykin, että dotting toolille pitäisi olla joku paremmin suomen kieleen (varsinkin puhuttaessa!!) taipuva :)

 3. Hienot unikot! =)
  Tuli kiittämään hyvistä ohjeista, mitkä olit jättänyt mainitun Emman blogiin koskien päivänvalolamppua. Antamillasi ohjeilla löysin kyseisen lampun hyvinkin helposti Prisman loppumattomalta lamppuosastolta. Siispä KIITOS !!!
  Mielestäni noissa turkooseissa on huomattava ero, että vaikka Flormarille ei ois marmorointi-käyttötarkoitusta, ne kannattaisi silti kumpikin säästää itellä. ;D
  PS. Tilaamani kynsitikut saapui perille vajaassa kahdessa viikossa, oli tosi nopea toimitus. Ensi viikko lomaa, joten ei tartte miettiä, mitä oikein tekisin… ;DDD

  • Kiitos! Ja ole hyvä vaan :) Mutta et kyllä ole tosissasi: huomattava ero? :DD No ei kyllä ole, se on normaalivalossa katsottuna vielä pienempi kuin tuossa kuvassa ja mun on vaikea kuvitella, että kukaan oikeasti tarvitsisi molempia :)

   • Nimenomaan: huomattava ero. Toinenhan on ihan selkeesti vihreempi ja toinen vaaleempi. Eikö kukaan huomaa… anyone ??? … Nooh, mut mä näänkin värit erilailla ku muut… ;D
    Jos noi olis liloja, ni tarvisin ehdottomasti molempia. =)

 4. Päivitysilmoitus: marimekkoa mun tyyliin « Kynsille

 5. Päivitysilmoitus: Unikkokynnet, osa 2. | Jos edes kynnet

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s