Photoshop, yay or nay?

Kynsiblogeissa ja Facebookissa on pyörinyt nyt (ilmeisesti Sonnelasta alun perin liikkeelle lähteneenä haasteena?) kuvia lakkaamattomista kynsistä – ns. alaston totuus, etteivät ihmiset kuvittelisi, että kaikilla on täydelliset ja virheettömät kynnet. Sonne pohti, monestiko se täydellinen kuva kertoo puoltakaan totuutta oikeista kynsistä. Amoena lähti katsomaan aihetta toiselta kannalta ja esitteli, millä tavoin hän itse blogissa julkaisemiaan kuvia käsittelee.

Omat nakukynteni olen täällä blogissa jo kerran esitellyt, enkä erityisemmin innostunut lähtemään tähän haasteeseen mukaan. Kyse ei ole siitä, että häpeäisin kynsiäni. Ne ovat toki värjääntyneet kuten useimmilla kynsibloggaajilla, mutta ei niissä mielestäni silti ole mitään vikaa. Mutta olettaisin useimpien lukijoiden ymmärtävän, että haluan esittää kynteni mahdollisimman kauniina ja valitsen kuvakulmat, valaistuksen, käsien asennot ynnä muut sen mukaisesti. Niin itsekin oletan muiden kynsibloggaajien tekevän, sillä kynsiblogit ovat kauneusblogeja ja ainakin minä luen kynsiblogeja nimenomaan nähdäkseni kauniita kynsiä. Tiedostan hyvin, että niiden upeiden lakkausten alla on todennäköisesti kaikkea muuta kuin täydelliset kynnet, mutta minua kiinnostaakin eniten se, millaisena se kynsien omistaja minun haluaa ne kynnet näkevän :)

Ajattelinkin lähestyä tätä teemaa samalta kannalta kuin Amoena, eli kuvankäsittelyn näkökulmasta. Kyllä, minä käsittelen oikeastaan kaikkia kynsikuviani. Rajaan kuvan, säädän värisävyt, kirkkauden ja kontrastin kohdalleen, mutta myös teen kuvasta muutenkin huolitellun ja kauniin. Tämä tarkoittaa sitä, että myös kynsinauhat käsittelen jälkikäteen kauniimmiksi, mikäli ne hoidosta ja ennen kuvaamista tekemästäni öljyämisestä huolimatta eivät näytä kuvassa minun mielestäni riittävän hyvältä.

Kahden pienen lapsen äitinä joudun tekemään käsilläni paljon sellaista, mikä rasittaa kynsiä ja kynsinauhoja. Pesen käsiäni jatkuvasti, joten vaikka käyttäisin päivässä litran käsivoidetta, saattavat kynsinauhat silti näyttää kuivilta tai kärsineiltä. Blogissamme pääosaa näyttelevät kynnet ja kynsien koristelu, eivät kynsinauhat, joten en tunne mitään tunnontuskia siitä, että kuvankäsittely hoitaa toisinaan kynsinauhojani paremmin kuin voiteet.

Entä itse lakkaus sitten? Mihin vedetään raja siinä, mikä on liiallista kuvankäsittelyä ja – paremman sanan puutteessa – fuskaamista? Minä en koskaan korjaa kuvista lakkausta taitojeni osalta. Haluan, että kuvat antavat rehellisen käsityksen taidoistani kynsien koristelussa. Jos ranskalaisen manikyyrin valkea kärki on sen näköinen, että sairastan Parkinsonin tautia, niin se tutiseva raja näkyy kuvassakin, enkä sitä lähde silottelemaan kuvankäsittelyohjelmalla. Kuvia olen käsitellyt enemmän tai vähemmän yli kaksitoista vuotta, toisinaan jopa osana leipätyötäni, joten jos haluaisin, saisin kyllä ranskalaisiin manikyyreihin korjattua jälkikäteen täydelliset valkeat kärjet ja kynsiin muutenkin virheettömät koristelut, mutta se ei antaisi rehellistä kuvaa taidoistani, joten en tee sitä.

Sen sijaan korjaan kuvista kyllä ihan taatusti kaiken sellaisen, mikä rumentaa lakkausta, mutta ei ole puutteellisten taitojeni syytä: pölyhituset, roskat, karvat, oikuttelevan päällyslakan tekemät satunnaiset kuplat. Amoena esitti minusta asian hienosti: kuvankäsittelyllä voi antaa kynsistä sellaisen kuvan, kuin mitä niistä luonnossa välittyisi. Makrokuva paljastaa todella armottomasti kaikki virheet, joten jos päällyslakka on levittänyt koristelusta vähän lakkaa, mutta sitä ei normaalisti kynsiä katsoessaan edes huomaa, voin ihan hyvin siistiä sitä myös kuvasta, mikäli se siinä näkyy korostetun selvästi. Silloin kuva mielestäni kertoo kynsistä jopa paremman totuuden kuin se virheitä korostava makrokuva. Huijaamista? Ei minusta. Ette te sitä pientä levinnyttä kohtaa näkisi silloinkaan, jos tapaisimme vaikkapa kahvilassa ja esittelisin kynsiäni.

Seuraavaksi käsittelemätön kuva ja sen lopullinen versio. Tämä on hyvin tyypillinen esimerkki siitä, minkä verran kuvat muuttuvat jälkikäsittelyn aikana ennen kuin julkaisen ne:

Essie Sag Harbor
Essie Sag Harbor

En ole erityisen hyvä pilkkutikun käyttäjä, ja siksi osa täplistä on kaikkea muuta kuin kauniin pyöreitä ja tasakokoisia. Nekin osaisin korjata jälkikäteen jos haluaisin, mutta se menisi mielestäni liian pitkälle ja vääristelisi taitojani.

Toisinaan joudun käsittelemään kuvaa hieman reippaammalla otteella, jotta saan siitä mielestäni kelvollisen näköisen. Tässä tulee siis esimerkki myös enemmän käsitellystä kuvasta, joka on vanhempi lakkaus jostain viime kesältä. Silloin kynsinauhat olivat selvästi normaalia huonommassa kunnossa, enkä todellakaan halunnut niitä sellaisenaan esitellä – en siksi, että häpeäisin vaan siksi, että haluan tarjota lukijoilleni kauniita kuvia. :)

Essie All Tied Up (original, ugh!)
Essie All Tied Up (retouched)

Noin. Nytpähän tiedätte :) Tämä alempi esimerkki on kyllä selkeästi poikkeuksellinen, sillä harvoin joudun noin paljon käsittelemään kynsinauhojani. Tälläkin hetkellä ne voivat varsin hyvin eikä niissä normaalisti katsoen näy mitään moitittavaa. Makrokuvat sen sijaan… :P

Maratonpostauksen lopuksi esittelen vielä paremmin nuo ylemmät pilkkukynnet, jotka ovat siis tämänhetkinen lakkaukseni. Pohjalla on iki-ihana Essien Sag Harbor, josta maksoin itseni kipeäksi mutta joka on kyllä myös sen rahan arvoinen (tai olisi ollut, ellei minulle olisi selvinnyt, että China Glazen Sea Spray on melkein 100% dupe Sag Harborille, aargh). Sag Harborin levittyvyys vaatii tältä mämmikouralta totuttelua, sillä lakka oli minusta vähän hankala saada kauniisti  kynsille, vaikka koostumus olikin hyvä. Olen aika varma siitä, että vika oli minussa ja että ensi kerralla sujuu paremmin :)

Essie Sag Harbor

 • Aluslakka: O.P.I. Natural Nails Base Coat
 • Värilakka: Essie Sag Harbor (x2)
 • Täplät: Essie Blanc & Depend 223
 • Päällyslakka: Seche Vite

18 thoughts on “Photoshop, yay or nay?

 1. Mun mielestä tossa photoshoppailussa ei sinällään ole kyllä mitään väärää jos sen osaa tehdä kunnolla. Ei noista kuvista mikään ole luonnottoman näköinen, eikä hyvää lakkaajaa pysty tekemään pelkällä photoshoppauksella vaan täytyy siinä osata jotain tehdäkin. :D Tosi taitavasti oot muokannut noi kynsinauhat tossa yhdessä kuvassa.

  • Kiva että olet samaa mieltä :) Siinä olisi tosiaan ihan järjetön työ, jos lakkaisi ihan miten sattuu ja pelkällä kuvankäsittelyllä yrittäisi saada aikaan ne kauniit kynnet XD

  • Kiitos! Joo, Photoshopia, mutta ikivanhaa versiota :D Vitsit kun ois varaa hankkia uusin, ne työkalut on kehittyneet ihan järjettömästi vuosien varrella.

 2. Tämä oli mainio juttu, puit hyvin sanoiksi ja kuviksi periaatteiden tapaiset, jotka tuntuvat itsestäkin omimmilta. Mä oon juuri samaa mieltä siitä mikä kuvankäsittelyssä olisi jo fuskausta, mutta mikä kaikki muu menee estetiikan vaalimisen nimiin. Kiitos!

 3. Ite oisin kelpuuttanut nuo ekatkin kuvat. Mutta jos kuvat osaa siistiä ilman, että tuskastuu tietokoneen äärelle, niin mikäpä siinä :) Kun kuitenkin on kyse siistimisestä, ei siitä, että käsittelee kuviin kynsikoristelut. Kokisin tulleeni huijatuksi, jos paljastuisi, että jonkun kynnet olisikin aina piirretty tietokoneella.

  • No joo, mussa on vähän turhankin paljon perfektionistin vikaa ja lisäksi tykkään näpertelystä. Mulla ois itse asiassa ihan piirtopöytäkin, joka on ihan mahtava työkalu kuvankäsittelyssä, mutta yleensä en jaksa hakea sitä ja kytkeä koneeseen vaan hoidan ihan läppärin touchpadilla kaiken :)

 4. Ajattelen juuri samalla tavalla! Olet kyllä tosi taitava, omat muokkaukseni ovat välillä niin järkyttäviä, että jouduin nollaamaan kaiken ja aloittamaan alusta ;D

  • Aww, kiitos :) Harrastin joskus kauan sitten digitaalitaidetta, ja siinä hommassa tuli kuvankäsittely kyllä taatusti tutuksi :)

 5. Siis täh!? EIkö sulla ookaan ihkupihkutäydelliset kynsinauhat ja kynsienvierustat, joita oon sopivasti ihan vähän kateellisena ihastellut? Papu, sinä ketku :P!

  Samaa mieltä olen minäkin, erityisesti Amoenan ajatuksesta esittää kynnet sellaisena, kuin miten ne luonnossa välittyisivät. Kaukaa kauniit -ajatus, eikö :). Itsekin korjailen iPhotolla pahimpia kuivuuksia ja ilmakuplia, photoshoppi kun majailee pöytäkoneella, jonne harvemmin eksyn.
  Kiva lähestymiskulma asialle, rehellisesti sanottuna huomattavasti _kauniimpaa_ katseltavaa kuin alaston totuus ;).

  • Ei ole ihkupihkutäydelliset :D Yleensä suht siistit, joskus jopa tosi nätit mutta joskus myös kuivat ja kaamean näköiset :) Ja kyllä, useimmat kynnet ovat livenä varmasti selvästi kauniimmat kuin makrokuvassa, joka paljastaa armotta kaikki puutteet… joten kuvankäsittely on minusta usein varsin armollista niitä kynsiä kohtaan :D

 6. Sä puit tämän kyllä paljon paremmin sanoiksi kuin minä! Just näin mä olisin kirjoittanut, jos olisin parempi kirjoittaja :D

  Oon kyllä nyt pikkasen kateellinen sun photoshop-taidoista. Itse en olisi edes uskaltanut lähteä tekemään samanlaisia paranteluja, koska lopputulos olisi varmasti ollut kaikkea muuta, kuin luonnollinen. Jotenkin jännä muuten, mitä kaikkea kynsiblogistin pitääkin osata ja opetella… valokuvausta ja photoshoppausta ja kirjoittamista ja ties mitä muuta siihen päälle.

  • Hehee, annoin katsos asian muhia mielessäni monta päivää ;) Kuvankäsittely on varmaan pitkälti tottumiskysymys: mitä enemmän sitä tekee, sitä luontevammin se sujuu. Olen tosiaan jostain vuodesta 1999 saakka tuhertanut kuvien kanssa, joten kamalaahan se olisi, jos ei siinä ajassa olisi mitään oppinut :D

 7. Pakko kommentoida täysin aiheen vierestä, mutta tekstistä huomaa sun saaneen tieteellisen koulutuksen (eikös asia näin ollut..?). Ainakin viittaukset ovat mallikkaat :D Sori tosiaan tämä aiheen vierestä kommentointi, mutta tässä artikkelia valmistelevana aihe on vähän liiankin lähellä… Siksi on kiva välillä rentoutua kauniiden kynsien lomassa :)

  • No on mulla sen verran tieteellistä koulutusta, että olen filosofian maisteri XD Eli pakko on ollut aikoinaan opetella tekemään tutkimustyötä ainakin sen verran, että sen noin 70-sivuisen gradun sai kirjoitettua. Ja aina saapi kommentoida aiheen vierestäkin, jos siltä tuntuu :D Kiva jos olen tarjonnut rentoutumista :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s