Vahinkolakon nopea päätös

Juuri jouluaaton alla heräsin yhtäkkiä tajuamaan, etten ollut koko joulukuun aikana tilannut yhtä ainoaa kynsilakkaa mistään. Yli kolme viikkoa ostolakkoa ihan vahingossa! Luonnollisesti luottokortti alkoi välittömästi suunnilleen kärytä hyppysissäni ja oli pakko käydä tilaamassa ihan jotain pientä.

Olin lähestulkoon tipahtaa sohvalta huomatessani, kiitos Embosnails-blogin, että Harlow & Co oli saanut lisää KBShimmerin Sugar Plum Faerie -lakkaa. Tilasin siltä istumalta omani, vaikka paikan postikulut kirpaisivatkin. Ja kyllä kannatti! Sugar Plum Faerie on aivan uskomattoman kaunis lakka, jonka ihan lähitulevaisuudessa näette myös kynsillä :) Tässä kuitenkin ensin pullokuva:

KBShimmer Sugar Plum Faerie

Eikö ole ihana kaunotar? :)

Vuosi 2012 oli ehdottomasti magneettilakkojen vuosi, samalla tavalla kuin edeltäjänsä oli cracklelakkojen vuosi. En jaksanut kauheasti magneettilakoista innostua, mutta kun lopulta O.P.I. julkaisi omansa, oli hankittava yksi kolmesta. Tämä on Is That Silva?:

O.P.I. Is That Silva?

O.P.I. Is That Silva?

Jos olet jo kyllästynyt siihen, miten aina kehun O.P.I.-tuotteita, hyppää tämä kappale yli, sillä aion sanoa saman, minkä Tuittu sanoi jo marraskuussa: O.P.I. tekee kaiken paremmin. Sama koskee myös magneettilakkoja. KATSOKAA tuota lakkaa! O.P.I. ei ainoastaan tehnyt kynsilakkaa, johon saa magneetilla kuvion, vaan tajuttoman kauniin, holo-mikroglitterisen lakan, joka näyttää todella hienolta myös ilman magneettikuviota. Ja entäs se magneetti? Siinä missä kaikki muut merkit julkaisivat joko pullon korkissa olevan magneetin tai irrallisen läpyskän, joka piti itse tähdätä kynnen päälle oikeaan kohtaan, O.P.I. näki vaivaa ja käytti aikaa kehitelläkseen toimivamman ja paremman menetelmän. Sormi ”telineen” sisään ja painetaan magneetti alas. That’s it. Olen vaikuttunut siitäkin huolimatta, että olen tottunut odottamaan tältä merkiltä huippulaatua.

Kun en halunnut tilata tuota magneettilakkaa yksinään, otin sen kaveriksi ihan heräteostoksena O.P.I. California Raspberryn, josta en ollut edes kuullut aiemmin mutta joka eBay-myyjän kuvassa ja pikaisesti googlatuissa swatcheissa näytti kivalta:

O.P.I. California Raspberry

Ja sitten.. no, joku meni mainitsemaan, että CityMarketeissa on nyt tarjouksessa Essien lakat – kaksi yhden hinnalla, jos omistat Plussa-kortin. Päädyin siis minäkin hyllyn ääreen kuolaamaan ja on myönnettävä, että silloin minäkin kaipasin älypuhelinta, jota normaalisti en koskaan tajua kaivata, kun en moista oikeastaan koskaan mihinkään tarvitsisi. Olisi nimittäin ollut kivaa pystyä siinä Essie-hyllyllä googlailemaan arvioita ja swatcheja lakoista, ettei tarvitsisi ostaa possua pussissa. Lopulta hyppysiini jäi tämä nelikko:

Essie polishes

Lovie Dovie, Big Spender, Smokin Hot, Licorice

Ensimmäisestä minulla on jo kokemusta, mutta myin sen aikoinani pois, kun omistin mielestäni niin monta samankaltaista vaaleanpunaista. Nyt ajattelin vaalentaa tuota lisäämällä siihen hieman valkeaa. Big Spender on kaunis väri, mutta googlailu paljasti paljon moitteita, joihin syynä oli lakan huono kesto kynsillä. We’ll see. Smokin Hot onneksi oli ainakin arvostelujen perusteella hyvä valinta, samoin Licorice, jota minulle suositteli varsin luotettava taho.

Last but not least: osuin Sonnetariumin sivuille sen verran hyvään aikaan, että siellä oli jopa jotain myynnissä. Tilasin muutamassa suomalaisessakin kynsiblogissa näkyneen Snowfallin sekä hempeänsävyisen Lenten Rosen.

Sonnetarium glitter polishes

Noita Sonnetariumin glittereitä en ole ehtinyt vielä edes swatchata tikuille, sillä ne saapuivat tänään. Lisäksi esiteltävän olisi neljä muuta indieglitteriä, mutta ne ovat kaikki samaa merkkiä, jolle ajattelin suoda ihan kokonaan oman kirjoituksensa :)

Tällaisia aarteita tällä kertaa, piakkoin toivottavasti esillä myös kynsillä!

Mainokset

23 thoughts on “Vahinkolakon nopea päätös

 1. Jäikö sulla sellanen fiilis, että Essien aluslakatkin ois voinut olla tossa tarjouksessa mukana? Sellon Sittarissa tarjouskyltissä luki vaan ”Essie kynsilakat”, mutta eihän niiltä työntekijäraukoilta toisaalta voi olettaa tarvittavaa erityissanastoa – aluslakka, värilakka, whatever. :)

  • Mun mielestäni moni on ostanut niitä hoitolakkojakin tarjoushintaan. Mua ne ei kiinnostaneet, koska ne voi ihan yhtä hyvin ostaa halvalla ulkomailta – niissä kun ei ole Suomessakaan sitä ihanaa leveää sivellintä joten on ihan sama mistä ne ostaa :)

   • Se leveä sivellin on loistava. Mun mielestä toi 7 euron hinta on kyllä merkittävän hyvä Transun sun muiden hintoihin verrattuna, jos ottaa huomioon ko. paikkojen postikulut. Varsinkin, kun nyt pitää ainakin hetki himmailla isompien Ameriikan tilausten kanssa. Riskitön 7 euroa. :)

   • No joo, kyllä se ihan hyvä sijoitus olisi ollut tietysti, mutta mun rahani investoitiin värilakkoihin :D

  • Minä ostin värilakan ja päällyslakan, siihen samaan alehintaan. Koskee käsittääkseni kaikkia lakkoja, joiden normaalihinta on sen 14,90. Muutamat hoitolakat on 15 ja jotain eli niitä ei ilm. koske.

   • Juu, niitä yli viidentoista euron hoitavia aluslakkoja tarjouksella minä just himoitsin. :) Täytyypä ehkä käydä tänään varuiks koettamassa kassalla onneaan parin sellasen kanssa, vaikka melko varmana pidän, ettei ne siihen tarjoukseen kuulu.

   • Mä ostin Hämeenlinnasta kaksi 15,90 hoitolakkaa ja hinta oli tuon 14,90. Eli ainakin täällä koskee kaikkia Essie-pulloja laadusta ja hinnasta riippumatta.

 2. Is That SIlva? kummittelee kohta jo miun päiväunissakin jos en sitä mistään saa! Siis ehkä upein magneetti lakka ikinä! Ja ei, en tykkää magneettilakoista, mutta tuo olis niin unelma! Saanko udella mistä hankit ja mihin hintaan?

  • Ostin sen täältä, hinta oli $12.99 ja postikulut $6 mikä on aika paljon, mutta ostin myös tuon California Raspberryn mikä sitten aavistuksen laski postikuluja per lakka. Kallishan se kyllä on, mutta jos ei aio ostaa kuin yhden magneettilakan, niin kyllä se voi hyvinkin olla juuri tuo :)

   • kiitoksia! Pitääpä kattoa jos saisin tuolta jossain vaiheessa hommattua!(;

 3. Oi, kiitoksia maininnasta! :) Noi KBShimmerit ovat kyllä niin ihania! Nyt mua polttelee vielä toi Sugar Plum Fairie, joka kokoelmistani yhä uupuu… Kokeilehan pikaisesti kynsillekin! :)

  Mä oon haalinu kans 4 Essietä Cittarin tarjouksesta, mutta ei oo sattunut samansävyisiä valintoja kuin sulla. Smokin Hotia kyllä harkitsin. Mä kerran googlasin töissä jo ennakkoon Essien swatceja, katsottuani ensin jostain S-ryhmän tai Anttilan sivuilta (Cittarin ei muistaakseni löytynyt) että mikä onkaan tuo Suomen kamaran yleinen tarjonta. Mä otin sitten Over the Edgen, Angora Cardin, Eternal optimistin ja Turquoise & Caicosin. :)

  • Ohoo, olitpa fiksu kun etukäteen sait selvitettyä sen tarjonnan! Minä yritin joskus aiemmin selvittää, että mikä se on Suomen Essie-hyllyjen väriskaala, mutta sitä tietoa ei oikein helposti tuntunut mistään löytyvän. :)

   • Mulla oli taannoin oikein luppoaikaa työpaikalla, ja silloin sen tein. Mutta nyt kun tässä jälleen testiksi otan taas googlen esille ja kaivelen mielen syövereitä, niin en saa mitään päähäni että mistä lopulta löysin sen valikoiman! :/ Mikä lie oli… Mutta muistan että jostain löysin listan, jonka muistasin vastaavan sitä, mitä on joskus tullut nähtyä kotimaan puljuissa esillä…

 4. Moi Papu! Luen sekä sinun että Sonnelan blogeja. Aika usein olen lukenut kommenttiboksistakin aikamoista pätemistä osaltasi. Esim nytkin ”Lopputyötä eli kandintutkielmaa? Eikös yliopistoissa ole tapana tehdä gradu? O_o ”

  Miksi pädet asioilla joista et tiedä? Kandi on lopputyö alempaan, gradu taas ylempään korkeakoulututkintoon. Kun googlettaa ”Papu Sonnela” niin about kaikki kirjoittamasi kommentit ovat ihme pätemistä täynnä. Tuletko siitä jotenkin onnelliseksi, vai miksi edes jätät noita kommentteja?

  • Muruseni! Kyllä tuossa kommentissa oli kyse ihan vilpittömästä uteliaisuudesta – omasta yliopistoajastani on sen verran aikaa, että silloin kandintutkielma ei ollut lopputyö, eikä itse asiassa edes puhuttu varsinaisesta kandintutkielmasta.

   Mielestäni en ole kyllä muutenkaan harrastanut pätemistä, enkä kyllä sitä noissa kommenteissa googlaamalla myöskään nähnyt – enemmän siellä on joko palautetta kynsistä tai mielipiteitä tuotteista. Kurjaa, jos näet asian eri tavalla.

   Ottaen huomioon sanavalintasi tekisi kyllä mieli kysyä, että onko siellä Sonne itse asialla? Jos näin on, niin ihan olisit omalla nimelläsi voinut palautetta jättää, ja anteeksi jos olet kokenut kommenttini pätemiseksi, sillä en ole kyllä sellaiseksi niitä tarkoittanut. :) Jos taas olet vaan joku sivustaseuraaja, niin miksi itse koet tarpeelliseksi tulla valkealla ratsulla puolustamaan jotakuta toista, joka ainakin minun näkökulmastani on ihan sanavalmis ja fiksu ihminen ja kykenee hoitamaan itse puolustuksensa? Hmm? :)

   • Kiitos, että vastasit Papu. Jostain syystä kommenteistasi on jäänyt vain hiukan veemäinen sävy päällimmäisenä mieleen, mutta kiva kuulla, ettei näin ole.

    Rinnastan asian tietyllä tapaa niin, että jos toinen tylyttää toista, niin muut katsovat tyytyväisenä vierestä. Se ei minusta myöskään ole oikein, vaikka internetissä ollaankin. Mutta hyvä, jos et ole kommentteillasi mitään pahaa tarkoittanut. Kannattaa silti miettiä aina tarkkaan, mihin sävyyn haluaa milloinkin kommentoida. Pitääkö itseään muiden yläpuolella vai samalla tasolla. (Ja tuo oli nk. retorinen kysymys.) Asia on puolestani finito.

   • Hmmmm. En ole itse tajunnutkaan, että viestieni sävy tuntuisi veemäiseltä. Siihen on siis varmasti hyvä kiinnittää huomiota. Jotenkin olen kai ajatellut, että kun Sonnen kanssa olen jonkun verran blogeitse ollut tekemisissä, hän tuntisi jo tyylini. Mulla on aika selkeä maku esim. kynsituotteiden suhteen ja tuon yleensä myös selvästi esiin mistä tykkään ja mistä en, mutta pitänee kai katsoa tarkemmin, etten ole turhan jyrkkäsanainen. Myös sarkasmiin on ehkä turhankin paljon taipumusta, ja se tunnetusti välittyy aika huonosti nettiviestinnässä… Vaan oppia ikä kaikki. :)

 5. ”Ottaen huomioon sanavalintasi tekisi kyllä mieli kysyä, että onko siellä Sonne itse asialla?”

  Pitää nyt vielä tännekkin puolelle kirjoitella, että voin vakuuttaa, että en ole tuo ano. Jätän kommentit joko omalla nimelläni taikka sitten en kommentoi ollenkaan. :) En tiedä miten nuo sanavalinnat sitten minulta kuulostavat, mutta toivottavasti sulle ei nyt jää kuva että en uskaltaisi sanoa omalla nimimerkilläni asioita jos minulla jotain sanottavaa on, koska sitä en tosiaankaan harrasta.

  • No joo, sitä tosiaan arvelinkin, että sinä sanoisit kyllä ihan itse ja suoraan – on mulla sen verran jo takana Sonnelan lukemista että olen saanut ihan suorapuheisen kuvan susta XD

 6. Ihania ostoksia! Odota vain kun saat Silvan kynsillesi, aivan huippu!

  Mulla on pieni glitterlakka -lakko. Taistelen ankarasti, että selviäisin siitä. Tai no, saan kyllä ostaa OPIn Polka.comin, kun se ilmestyy nettikauppoihin. :)

  Mun mielestä olet ihana ja mun ehdoton lempibloggaaja. Mä en siis katso tyytyväisenä vierestä…

  • Minä yritän olla ostamatta mitään ennen kuin O.P.I. EuroCentrale ja China Glazen Avant Garden julkaistaan – saa nähdä onnistunko, reilut kolme viikkoa taitaa olla aikaa :D

   Ja awww, kiitos! ♥

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s