Hey, Big Spender!

Essien Big Spender -lakasta olin lukenut monia arvosteluja, joissa moitittiin lakkaa huonosta kestosta ja lohkeilusta. Siksipä se olikin loistava valinta testiin geelilakkauksen päälle. Jos se kerran luonnonkynnellä pysyy huonosti, halusin tietää kestääkö se hyvin geelilakkauksen päällä. Elämäni ensimmäisen geelilakkauksen peitin siis Big Spenderillä (ja hyräilin seuraavat kolme vuorokautta itsekseni ”Hey, big spender… speeeend a little tiiiime with meee…”)

Ihan ensimmäiseksi on sanottava, että Big Spender on huikean kaunis lakka. Se levittyi kuin unelma, kiitos hyvän koostumuksen ja Essie täydellisen siveltimen, ja peitti kahdella kerroksella, kunhan oli tarkkana levityksen kanssa. Värisävykin on juuri sellainen, johon tunnen vetoa ja joka sopii minulle täydellisesti. What’s there not to love? Ja katsokaa tätä järjettömän upeaa kiiltoa! Geelilakkaus teki kynnen pinnasta niin virheettömän tasaisen, että myös kynsilakka pääsee ihan eri tavalla oikeuksiinsa:

Essie Big Spender

 • Aluslakka: O.P.I. Natural Nails Base Coat
 • Värilakka: Essie Big Spender (x2)
 • Päällyslakka: Seche Vite

Big Spender ei lohjennut yhtään sinä aikana, minkä se kynsilläni vietti (6 vrk). Kärkiin tuli pientä kulumaa, mutta se on toki normaalia. Muuten lakka kesti hienosti ja näytti upealta vielä poistopäivänäkin – paria sormea lukuunottamatta. Opin kantapään kautta, että geelilakkaus tykkää hieman kyttyrää pakastimen sulatuksesta. Onpa kumma, eikö? Mikäs se semmoinen kynsilakkajuttu on, joka siitä hermostuu, että minä kiskon kynsillä jäänkappaleita irti pakastimien seinistä? Tosi pikkumaista minusta! :D

Mutta joo. Geelilakkaus halkesi kahdesta kynnestä kiitos pakastimien sulattamisen, joten poistin lakat viikon jälkeen. Ja miten CND:n Shellac-kestolakkaus poistetaan?

CND:n ohjeet:

 1. kastele CND:n oma Shellac Wrap asetonilla, asettele se tiiviisti kynttä vasten ja kiedo tiukaksi paketiksi
 2. anna hautua 10 minuuttia
 3. hiero ja painele lappua lakkausta vasten ja vedä se pois niin, että lakkaus lähtee sen mukaan
 4. rapsuta mahdolliset jäämät kevyesti puutikulla pois
 5. pyyhi kynsi puhtaaksi asetoniin kostutetulla vanulapulla ja olet valmis. Aikaa kului alle vartti.

Papun kohtaama todellisuus:

 1. kastele CND:n oma Shellac Wrap asetonilla, asettele se tiiviisti kynttä vasten ja kiedo tiukaksi paketiksi
 2. anna hautua 10 minuuttia
 3. hiero ja painele lappua lakkausta vasten ja yritä vetää lappu ja lakkaus pois.
 4. totea, että *vuohen jälkikasvun sukupuolielimet monikossa* se mitään irti lähti
 5. rapsuta vartin verran lakkauksia irti puutikulla
 6. hauduta pahimmat sormet vielä uusiksi
 7. rapsuta lisää
 8. jynssää kynsiä puhtaaksi asetoniin kastetulla lapulla
 9. tuskastu ja kiroile
 10. viilaa loput geelilakat irti bufferilla ja kiroile vähän lisää. Lopuksi pyyhi kynnet puhtaaksi ja totea, että lakkausten poistoon meni luvatun noin vartin sijasta pitkästi yli tunti.

Että sellainen oli Papun ensimmäinen Shellac-kokemus. Lisää seuraa. Stay tuned!

Mainokset

17 thoughts on “Hey, Big Spender!

 1. Uuh. Mä niin haluaisin geelilakkaukset juurikin tuon upean pinnat vuoksi, mulla on uurteiset ja kuoppaiset kynnet taas, mistä lie johtuu. Mutta mutta. Kuulostaa hieman työläältä tuo poisto-operaatio.

  • Älä muuta sano! Katsoin YouTubesta monta eri videota siitä poistosta, ja kyllä se näyttäisi muilla sujuvan helpommin, en tiedä miksi se ei meinaa mun kynsiltäni irrota. Pitää jatkaa harjoittelua! Seuraavalla kerralla kokeilen ensin viilata lakkapinnan rikki.

 2. Hehe, varmaan olisi hyvä myyntivaltti jos noi sun ohjeet löytyisivätkin paketista noiden toisten sijaan. :D :D
  Kaunis lakka tuo Essie, ihana kiilto! :)

 3. Ihana lakkaus! Mä kans mietin, että noinko helppoa se on… kunnes luin postausta alaspäin! :D

  • Kiitos! Ei ollut helppoa, ei. Mutta voihan olla, että tein jotain väärin. Lisää opettelua vaan :)

 4. Onpa upea kiilto, ihan kuin lakka olisi vielä ihan märkä! Ja värikin on syötävän kaunis :P.

  Haha, vähänkö nauroin sun ohjeille :D. Saattoi olla raastava urakka, muullekin kuin kynsille. Tuota sadattelukohtaa piti ihan jäädä miettimään, et minkä ihmeen vuohen jälkikasvun (Sannu=piiloblondi?) :DD.

  • Joo toi lakka näytti kyllä toooosi nätiltä noiden geelilakkojen päällä! ♥ Tosiaan toivon, että tuohon lakkauksen poistoon löytyy joku hyvä systeemi, tai mulla menee hermot…

 5. Eikö tuohon poistamiseen ole mitään muuta keinoa? Asetonissa hauduttaminen kuulostaa kamalalta, se kun on kuitenkin aikamoista myrkkyä.

  • Eipä kai. Tosin eihän tuo asetoni mitenkään kauhea myrkky ole – ei se siitä kynnen läpi verenkiertoon imeydy tai mitään :) Toki se kuivattaa ihoa, eli kynsinauhat ja kynnet on syytä öljytä tuon lakkausten poiston jälkeen.

 6. Mun poistoni kuulosti lähes samalta… Tosin kynsille jäi läiskiä joita en saanut ja jaksanut enää viilata..:D Eli ne odottavat sitten seuraavaa poistoa…. HUH.

 7. Heippa Papu,

  ◾Aluslakka: O.P.I. Natural Nails Base Coat
  ◾Värilakka: Essie Big Spender (x2)
  ◾Päällyslakka: Seche Vite

  Nämä lakat eivät ole CND’n kynsilakkoja, ja jos meinaat niiden poistamista epäonnistuneena CND’n poistoaineilla, niin se johtuu juuri siitä. CND’n wrapit ja poistoaineet ovat hyvin nopea ja helppo tapa poistaa CND’n tuotteet kynsiltä juuri kuvaamalla tavalla, mutta ”silloin lakkojen pitää myös olla CND’n joko Shellac tai Vinylux”.

  • Noiden mainitsemiesi lakkojen alla oli CND:n Shellac-geelilakkaus. Poistin tavalliset kynsilakat tuosta geelilakkauksen päältä ihan normaalisti ja sen jälkeen yritin poistaa geelilakan siten kuin CND:n ohjeissa sanotaan. Eikä se siis erityisen hyvin irronnut, vaikka olisi pitänyt lähteä helposti. Olen tämän ensimmäisen kerran jälkeen tehnyt tuollaisen Shellac-geelilakkauksen ehkä neljä tai viisi kertaa, aina täysin ohjeiden mukaan, eikä se ole kertaakaan irronnut kynsiltä siten kuin CND:n esittelyvideoissa. En tiedä sitten missä vika.

   • OK, Voinko kysyä, missä näit tuon yhdistelmän noista lakoista ja CND’n poistoohjeista? Siinä on kysymys kahdesta eri järjestelmästä.

    CND on kehittänyt oman järjestelmänsä kaikllla omilla tuotteilla, geelit, lakat, uv-lamppu ja poistamisaineet. Ne toimivat hyvin yhdessä, mutta muiden tuotteiden kanssa eu tuloksista ttiedetä.

    Olisin vielä halunnut kysyä, että minkä nimisiä geelilakkoja käytit?

   • No aika yleisestihän kynsiharrastajat käyttävät geelilakkoja vahvistamaan omaa kynttä ja tuomaan varsinaiselle tavallisella kynsilakalla tehtävälle lakkaukselle pitemmän keston – siitä geelilakan päältä kun tavallinen kynsilakka ei lohkeile ja kulu yhtä nopeasti. En siis mistään erityisestä lähteestä keksinyt, että haa, lakkaanpa Essien Big Spenderillä CND:n geelilakkojen päälle :)

    Muistaakseni tuossa alla on CND:n Shellac base coat, kaksi kerrosta Romantiquea ja sitten top coat. Kirjoitin alla olevasta geelilakkauksesta erikseen hieman ennen tätä merkintää täällä.

   • Luin sinun Shellac sivusi, ja olet hyvin onnistunut. Aika kumma juttu, että ei onnistunut, mutta kokeile tällä tavalla, ja tarkista, että geeli on CNDn Brisa. Jos se on akryylia, niin poisto on toisenlainen.

    Tässä Shellacin ja Brisan poisto ohje:

    CND Shellacin™ poistaminen luonnon kynsiltä.
    Liota CNDn Shellac™ Remover Wrap CNDn Nourishing Removerilla.
    Pakkaa kaikki kymmenen sormea tiukasti CNDn Shellac™ Remover Wrappeihin.
    Anna hautua 8 minuuttia (Jos Shellac)
    Älä koskaan liota sormia CNDn Nourishing Removerissa.
    Käsittele jokainen sormi erikseen. Hiero kevyesti kynttä ja vedä CNDn Shellac™ Remover Wrap pois samalla kun painat sitä alaspäin, joten CND Shellac vapautuu. Jos kynsissä yhä on hieman CNDn Shellac kynsilakkaa, niin voit pakata sormet uudelleen ja antaa Remover Wrapin hautua muutaman ylimääräisen minuutin. Viimeisimmät rippeet CNDn Shellacista™ poistetaan helposti ruusupuikolla. Ole varovainen ettet naarmuta luonnon kynttä.
    Pyyhi kynnet CNDn Nourishing Removerilla ja nukkaamattomalla tyynyllä.
    Viimeistele SolarOililla, jos et halua uutta lakkausta.

    CND Shellac™ ja Brisa Liten poistaminen (Brisa geeli)
    Sama poisto menetelmä kuin CNDn Shellacin™. Kääreiden tarvii hautua 15 minuuttia.

    Brisa™ Lite Smoothing Geelin irrottaminen
    Sama poisto menetelmä kuin CNDn Shellacin™. Kääreiden tarvii hautua 15 minuuttia.

    CND Shellac™ geeli tai akryyli vahvistuksien / laajennuksien poistaminen (Akryyli tai laajennukset)
    CNDn Shellac™ viilataan.

    Toivottavasti tästä on apua.

   • Kiitos, pidän nämä ohjeet mielessä, kun seuraavan kerran taas uskaltaudun tekemään geelilakkauksen :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s