Lisää pikakuivattajavertailua

Pitkästä aikaa (aiemmat vertailut löydät täältä, täältä ja täältä) päätin vähän vertailla pikakuivattajia, sillä hyllyyn on päätynyt muutamia uusia kokelaita, jotka piti tietysti saada testiin tähän asti niin kovin voitokasta Seche Viteä vastaan. Kilpailijat, astukaa esiin!

Top coat comparison

Vasemmalta oikealle: Cult Nails Wicked Fast, Essence Better Than Gel Nails Top Sealer ja Glisten & Glow HK Girl. Seche Viteä en ottanut kuvaan, koska se on lähes kaikille tuttu joka tapauksessa.

Cult Nailsin Wicked Fastia tilasin kokeeksi, kun luin siitä todella kovia kehuja ulkomaisista kynsiblogeista. En ole toistaiseksi käyttänyt sitä kovinkaan montaa kertaa, koska – vaikkakin se vaikuttaa erinomaiselta – se on koostumukseltaan paljon ohuempaa kuin Seche, johon olen tottunut, ja siinä on varsin kapea suti, joten olen kokenut vähän hankalaksi saada lapion kokoiset kynteni lakattua sillä helposti. Vähien käyttökokemusteni perusteella se on kuitenkin todella mainio päällyslakka, kuivuu nopeasti, kiiltää kauniisti eikä sotke leimauksia. Miinuksena on lähinnä hinta, koska lakkaa saa ainoastaan Cult Nailsilta ja Harlow & Co:lta, ja postikulujen vuoksi sen tilaaminen tulee suht kalliiksi.

Essencen Better Than Gel Nails Top Sealer on hinta-laatu-suhteeltaan paras kokeilemani pikakuivattaja. Se on paljon halvempaa kuin Seche Vite mutta laadultaan melkein yhtä hyvää. BTGNTS kuivattaa lakkauksen ihan yhtä vauhdikkaasti kuin Seche, on koostumukseltaan miellyttävä levittää, ei haise yhtä voimakkaasti kuin SV, mutta miinuksena ei sovellu erityisen hyvin leimausten päälle.

Glisten & Glow’n H K Girl on minulle todella tuore tuttavuus, joten siitä en osaa sanoa vielä oikein juuta enkä jaata – paitsi ehkä sen, että se on koostumukseltaan sen verran juoksevaa, että olen saanut tiputettua sitä pullon päälle ja pöydälle, kun olen yrittänyt ottaa lakkaa siveltimeen kerralla turhan paljon.

Mutta nyt lakat testiin!

KÄYTTÖ LEIMAUSTEN PÄÄLLÄ:

Kokeilin jokaista lakkaa leimausten päällä. Leimasin tikkuihin saman kuvion käyttäen Essien Liquoricea ja levitin päällyslakan suht pian leimauksen päälle. Tein sen mahdollisimman varovaisesti ja kaikkien taiteen sääntöjen mukaan, sillä mikään pikakuivattaja maailmassa ei ole niin hyvää, että sen saisi sutia leimojen päälle miten sattuu. Ainakaan minusta.

Test: Cult Nails Wicked Fast
Cult Nails Wicked Fast: Kuviosta löytyy todella tarkkaan makrokuvaa tutkimalla pari pikkiriikkistä leviämää, mutta paljaalla silmällä niitä ei huomaisi. Tuomio: Sopii hyvin myös leimausten päälle, kunhan levityksessä noudattaa varovaisuutta.

Test: Essence Better Than Gel Nails Top Sealer
Essencen BTGNTS: Sama juttu kuin Wicked Fastilla. Rehellisyyden nimissä joudun kuitenkin kertomaan, että olen kokeillut lakkaa leimausten päälle myös aiemmin ja silloin huonommilla tuloksilla, joten itse valitsen leimausten päälle kyllä aina tutun ja turvallisen Seche Viten, vaikka muuten tätä BTGNTS:ää paljon käytänkin. Hyvin varovasti ja kieli keskellä suuta lakaten tätäkin voi kuitenkin leimausten päälle sutia.

Test: Glisten & Glow HK Girl Top Coat
Myös HK Girl selvisi testissä hienosti, kuten kuvasta näkyy, joten sitäkin voi kaiketi käyttää leimausten päällä.

KÄYTTÖ KORISTELULAKKOJEN KANSSA:

Annoin koristelulakoilla vedettyjen viivojen kuivua 12 minuuttia, ennen kuin levitin päälle päällyslakan.

Nail art / Cult Nails
Cult Nails Wicked Fast

Nail art / Essence
Essence BTGNTS

Nail art / HK Girl
H K Girl

Kuten kuvista näkee, varovasti levittämällä mikä tahansa näistä kolmesta toimii myös koristelulakkojen kanssa, mutta ainakin itse antaisin ihan ehdottomasti koristelujen kuivua yksinään jonkin aikaa ennen päällyslakan levittämistä.

KUIVUMISNOPEUS:

No mikä niistä nyt sitten on kaikkein nopein? Tähän vaiheeseen otin mukaan myös Seche Viten, tietysti. Lakkasin kiekolle kolme reipasta kerrosta China Glazen Rare & Radientia, jotta pikakuivattajalla olisi varmasti haastetta. Levitettyäni päällyslakan jokaisen lakkauksen päälle aloin ajastimen kanssa seurata lakkojen kuivumista.

1 minuutti: Kaikki ovat täysin märkiä, sormeen jää lakkaa jokaisesta.

2 minuuttia: Kevyellä kosketuksella lakkaa jää sormiin yhä Seche Vitestä ja HK Girlistä, mutta BTGNTS ja Wicked Fast eivät enää tahri sormia.

3 minuuttia: Seche Vite ja HK Girl yhä selkeästi märemmät kuin BTGNTS ja Wicked Fast.

5 minuuttia: Seche Viteen ja HK Girliin jää selkeät sormenjäljet, mutta lakkaa ei enää tartu sormeen. BTGNTS:iin ja Wicked Fastiin jää vain hyvin hento sormenjälki.

7 minuuttia: Essence on erottuu joukosta edukseen; BTGNTS on paremmin kuivunut kuin muut.

8-10 minuuttia: Seche Viteen ja HK Girliin saa edelleen painettua sormenjäljen, Essenceen ja Wicked Fastiin ei. Sormenjäljet kuitenkin katoavat itsekseen, kun odottelee hetken.

12 minuuttia: Kuivumisasteissa ei juurikaan eroja

15 minuuttia: Kokeilen painaa sormella lakkaa ruttuun. Se onnistuu kaikissa muissa paitsi Essencessä.

22 minuuttia: Painan lakkoja peukalonkynnellä suht voimakkaasti. Kaikkiin jää selkeä kynnenjälki, mutta Essencessä se on vähemmän näkyvä kuin muissa.

Näin tällä kertaa. Essence veti pisimmän korren, mitä tulee kuivumisnopeuteen, ja yllättäen kestosuosikki Seche hävisi sekä Essencelle että Cult Nailsille. On kuitenkin pakko muistuttaa, että tämä on vain yhden ihmisen tekemä testi, enkä voi mitenkään taata, että jokaisen pikakuivattajan alla olisi ollut täsmälleen samanpaksuisesti lakkaa tai että osaisin painaa kynnellä tai dotting toolilla testikuoppaa täydellisen samalla voimakkuudella jokaiseen lakkaan. Arvelen myös, että Sechen tulokseen vaikutti osaltaan sekin, että sitä oli hieman paksumpi kerros kuin muita. Mutta silti: Essencen Better Than Gel Nails Top Sealer toimi aivan loistavasti, joten tehokasta pikakuivattajaa etsivälle se on taatusti hyvä vaihtoehto – varsinkin, kun se on niin edullista.

22 thoughts on “Lisää pikakuivattajavertailua

 1. Cult Nailsin päällystä on löytyvillä myös iki-ihanalla Harlow&co:lla – pitäisiköhän itsekin ihan laittaa tilaukseen… :)

  • Ohoh, kiitos tiedosta! Minä en tätä tiennytkään :) Lisäänpä maininnan tuohon merkintään :)

 2. Minäkin oon Essenceen tykästynyt, mutta miinusta se saa mustasta pullosta. Ärsyttää vietävästi kun en nää paljonko lakkaa on kulunut :D

  • Jep, se pullo on ärsyttävä, eikä se korkkikaan kauhean hyvä ole kädessä. Mutta itsehän olen ratkaissut tilanteen kippaamalla sen lakan IsaDoran leveäsutiseen pulloon, jota sitten aina täyttelen niistä mustista pulloista. Toimii! :D Testissä lakkasin toki suoraan mustasta pullosta, jotta tilanne olisi mahdollisimman todenmukainen.

 3. Ihan mahtavia nää sun vertailut, kiitos jälleen :).
  Josko itsekin uskaltautuisi kokeilemaan tuota Essenceä. Tunnustan olevani jymähtänyt Secheen :P.

  • No Seche on Seche. Se on laadukas, tuttu ja luotettava. Minä tartun siihen aina, jos vähänkin arveluttaa, koska tiukan paikan tullen se nyt vaan on paras. Essenceä käytän kuitenkin melkein aina peruslakkausten kuivatteluun ennen koristeluja, koska se on niin paljon edullisempaa (ja sitä nyt sattuu olemaan kaapissa vielä viisi vai kuusi pulloa :D).

 4. Tavattoman kiintoisaa! Etenkin, kun saan alkuviikosta omat HK Girl -pulloni ja odotukset ovat olleet aika korkealla sen suhteen. Tämä hieman tasoitti intoani:D Toisaalta hyvä niin, sillä olisi kammottavaa jos kallis ja vaikeasti saatavat tuote olisi niin loistava, että sitä pitäisi tilata lisää vaikka tippa silmässä.

  • Kyllä se vaikuttaa hyvältä. Mulla vain on tapana yrittää saada sutiin kerralla niin paljon lakkaa kuin suinkin (koska kynnet ovat isot), ja tuon HK Girlin kanssa se kostautuu, kun se on juoksevampaa kuin Seche. Mutta veikkaan että se on ihan huippu esim. decalien sun muiden päälle, koska yksinäänhän se kuivuu taatusti tosi sukkelaan ja siinä on hieno kiilto :) Eli ei se varmasti ostoksena tule kaduttamaan!

 5. Hoo. Olen vannoutunut Seche Vitelle, joten nyt tuo Essence houkuttelee kovin kun vaadin nimenomaan sitä nopeutta pikakuivattajalta.

  • Kyllä sitä Essenceä kannattaa kokeilla, jos vähänkin kiinnostaa – jo hinnankin vuoksi. :)

 6. Oon tähän mennessä pärjäillyt ihan mavalan quick minute finishillä, lähinnä helpon saatavuutensa vuoksi, mutta nyt kun on suunnitelmissa tässä joskus tulevaisuudessa tehdä tilausta tuonne kosmetik4lessille, niin voisi kyllä heittää ton essencen ostoskoriin ja kokeilla.

  • Suosittelen kokeilemaan! Eikös Mavalakin ole hinta-määrä-suhteensa puolesta aika kallista?

   • Kuten Mavala yleensäkin, niin kyllä. Tosiaan helpon saatavuuden perusteella siihen aikoinaan tartuin, kun ulkomailta tilaaminen ei vielä ollut vaihtoehto, mutta nyt kun sekin homma on tullut tutuksi, niin oikein mielellään vaihdan.

   • Luottokortti / PayPal-tili avaa kyllä ihan uuden maailman erilaisia hankintoja varten. Helposti tosin ajattelee, että sitten säästää rahaa, kun voi ostaa halvemmalla ulkomailta, mutta totuus taitaa kyllä olla se, että sitten tulee myös ostettua paljon enemmän :D

 7. Kiitos Papu mahtavasta testistä. Täytyykin tunnustaa, että olen jo aiemmin tilannut tuota essencen pikakuivattajaa juuri sinun innoittamanasi. Tyyliin ´hmm, mitä Papu käyttää ei voi olla täysin huonoa´. Toisena pikakuivattajana toimii täälläkin Seche.

  Tällainen kynsilakkausnoviisi saa muutenkin täältä hyviä vinkkejä. Jotenkin yhdistän aina Papu=laatu. Tietenkin mielipiteet ja sieto lakkojen koostumuksesta vaihtelee, mutta niin oon saanu huomata, että mites se Papu taas olikin oikeassa tämänkin lakan suhteen :)

  Kiitos myös vinkeistä kynsien hoitoon ja lisää videopostauksia saa mielellään tehdä!

  • Awwwww, kiitos kauheasti – vähänkö olen nyt täällä muikeana kun sain näin kivaa palautetta! :D Mun nipoudestani on selkeästi paljon hyötyä, jos jonkun mielestä Papu yhdistyy laatuun :D *ylpeä*

 8. Mulla on tuosta Essencestä varmaan joku maanantaiversio. Ei kuivu pikana, kuplittuu, ja ihan ekalla käytöllä lakka myös rihmottui pullonsuusta sutiin ja sudita kynsille. En ole tuota juuri käyttänyt em. vikojen takia, pitäis varmaan kokeilla taas joskus sitä, että onko se nyt oikeesti ihan susi. Aion kyllä tilata toisen pullon, kun joskus kosmetik4lessille tilauksen teen, jos vaikka saisin kunnollisen pullollisen. Luottopikakuivattajana mulla on INM OTD, se on erittäin mainio! Secheä en kyllä ole kokeillut, ehkä sitten joskus sitäkin.

  • Ohhoh, onpas ikävää! Onko se varmasti juuri tuo pikakuivattava versio? Musta nimittäin melkein identtisessä pullossa myydään myös jotain high gloss -versiota, joka ei taida olla pikakuivattava lakka vaan ihan tavallinen päällyslakka (mutta en pane tästä päätäni pantiksi)..? On kyllä ihan mahdollista, että sulle on vain osunut jotenkin viallinen pullo, sillä mulla on jo kolmas vai neljäs pullo menossa ilman mitään ongelmia :)

 9. Ihan mahtava vertailu, kiitos! Sechen kanssa en edelleenkään tule toimeen eli hyvät vaihtoehdot tulevat tarpeeseen. Essence mulla jo odotteleekin laatikossa nyt käytössä olevan pikakuivattajan loppumista, ja noita kahta muutakin kiinnostais kyllä testata. :)

  • Toivottavasti tykkäät Essencestä, se on kaiken kaikkiaan niin hyvä vaihtoehto pikakuivattajaksi. Se musta pullo on kyllä vähän penseä, mutta jos se kauheasti rassaa niin ainahan sen lakan voi siirtää toiseen pulloon kuten minä tein :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s