Pintakuorrutus vai monta kerrosta?

Tällä hetkellä ainakin indielakoissa on hyvin tavallista, että glitterit ovat värillisessä (usein crelly-) pohjassa, josta saa peittävän, kun lakkaa laittaa pari kolme kerrosta. Myös esimerkiksi Maybellinen uudet Polka Dot -lakat ovat tällaisia lukuunottamatta mustavalkoista Chalk Dustia, jossa on kirkas pohja. Tavoitteena voi ehkä olla luoda lakkapintaan enemmän syvyyttä, kun glittereitä kuultaa pohjan läpi myös alemmista kerroksista?

Huomaan kuitenkin toistuvasti suosivani ns. toppereita, eli kynsilakkoja, jotka on tarkoitettu käytettäväksi toisen lakan päällä. Glitterlakat tuntuvat mielestäni olevan parhaimmillaan kirkaspohjaisina, jolloin niitä voi käyttää minkävärisellä pohjalla hyvänsä. Omistan kyllä crelly-pohjaisia glitterlakkoja (mm. kokolelmaesittelyssä nähdyt KBShimmerin Sugar Plum Faerie, Oh Splat ja Totally Tubular), mutta en oikein halua käyttää niitä peittävinä ja monikerroksisina. Nekin tuntuvat jotenkin paljon siistimmiltä pelkkänä kuorrutuskerroksena, jolloin glitterit nousevat paremmin esiin ja pääsevät oikeuksiinsa. Ja kuten aiemmin jo mainitsin, inhoan jelly/crelly-glitterlakkojen möykkyistä ja kuoppaista pintaa, jota ei tahdo saada sileäksi ilman useita päällyslakkakerroksia.

Vertailun vuoksi lakkasin kolmella eri jelly/crelly-glitterlakalla kiekolle sekä monikerroksisen ja peittävän tuloksen että sopivalle pohjalle sivellyn kuorrutuskerroksen ja kyllä – kuorrutus on minusta jokaisessa paljon kauniimpi sotkuiseen ja kuoppaiseen kumppaniinsa verrattuna.

KBShimmer Totally Tubular, vasemmalla yksin (x3) ja oikealla Essencen Let’s Get Lostin päällä (x1):

On its own or layered?

KBShimmer Oh Splat, vasemmalla yksin (x3) ja oikealla Essie Blancin päällä (x1):

On its own or layered?

Crazy Polish Lady Sand In My Flip-Flops, vasemmalla yksin (x3) ja oikealla O.P.I. Skull & Glossbonesin päällä (x1):

On its own or layered?

Päätellen siitä, miten suosittuja nuo ylläolevien lakkojen kaltaiset glitteroksennukset ovat, useimmat kynsiharrastajat eivät liene yhtä kranttuja kuin allekirjoittanut. Samalla kun hymähtelen omalle nirsoudelleni, taputan itseäni olalle ja totean, että pintakuorrutteena lakkani riittävät kolminkertaiseen määrään manikyyrejä siihen toiseen käyttötapaan verrattuna ;)

Mainokset

16 thoughts on “Pintakuorrutus vai monta kerrosta?

 1. Näyttää kyllä paremmalta kerrostettuna toisen päälle. Tuo Totally Tubular on ehkä pakko hankkia, jos sen vielä jostain saa, ihana!

  • Se on kyllä kaunis lakka ja aika erikoinen, en ole nähnyt mitään vastaavaa :)

 2. Itsekkään en tykkää noista jelly-crelly-kerrostettavista glittereistä juurikin siksi, että ne näyttää niin sotkuisilta yksinään, mutta näistä kyllä jokainen näyttää nätiltä silkkana kuorrutuksena.

  • Jeps, ei mullakaan tule yksinään noita käytettyä. Oh Splatia taisin käyttää sellaisenaan, mutta se on noista kuvien lakoista ainoa, joka toimii niinkin ihan hyvin.

 3. Paaaaljon parempi kun on vain kuorrutekerros! Hyvin todennäköisesti kokoelmista löytyy se samansävyinen creme, jonka päälle lakat voi kerrostaa:)

  • Joo, totesin ihan saman – kun kokoelmassa on kuitenkin kymmeniä ja kymmeniä cremejä, niin kyllä sieltä jotain riittävän samankaltaista aina löytyy :)

 4. Ehdottomasti vaan pintakuorrutus!!! Mä oon liian tarkka tyttö tässä, aivan liian tarkka :D

  • No hei, eihän se ole liiallista tarkkuutta, jos ei tykkää sotkuisesta ja muhkuraisesta lakkapinnasta :D

 5. Hei, haluaisin kutsua teidät lukijoineen osallistumaan blogissani käynnissä olevaan kynsiaiheiseen kilpailuun. Kilpailussa on mahdollisuus voittaa laadukkaita kynsituotteita! Kaikki vaan innolla mukaan!
  Kilpailu sijaitsee TÄÄLLÄ

 6. Oh Splat on mun mielestä kivampi yksikseen. Muiden esiteltyjen ja omien vastaavieni kanssa olen kyllä sun kanssa samaa mieltä.

  • Mustakin Oh Splat on noista se, joka näyttää ihan kivalta yksinäänkin. Luultavasti kyllä sitäkin tulen käyttämään lähinnä kuorrutuksena :)

 7. Munkin mielestä nuo näyttää kivemmalta toisen lakan päällä. Siten ei tule liikaa glitteriä vaan juuri sopivasti mun makuun. :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s