Papun vuoden 2013 parhaat

Vuoden lopuksi teki mieli tutkia taaksepäin tämän vuoden lakkatarjontaa ja listata sieltä omat suosikit, kuten tein myös vuosi sitten. Yritin saada aikaiseksi top 10 -listaa, mutta en onnistunut karsimaan listaa ihan niin lyhyeksi. Toinen vaihtoehto olisi ollut jaotella lakat jotenkin erikseen peruslakkoihin ja toppereihin tms., mutta en oikein onnistunut järkevästi siinäkään. Siispä tässä tulee top 15 -lista, jonka lakat eivät ole parhausjärjestyksessä vaan ryhmitelty niin, että aluksi on 8 peruslakkaa, sitten 4 glitteriä / muuta topperia ja lopuksi 3 tekstuurilakkaa.

Minun top 15 -listalleni päästäkseen lakan ei pitänyt olla varsinaisesti mitenkään erikoisen ihmeellinen tai poikkeuksellinen, vaan riitti, kun oli kaunis ja laadukas ja jollakin tavalla edukseen verrattuna vuoden muuhun tarjontaan :)

1. Essie: Warm & Toasty Turtleneck
2. OPI: I’m Feeling Sashy

Nämä kaksi upeaa murrettua violettia pääsivät molemmat listalle, koska ne ovat tyrmäävän kauniita ja laadultaan parasta A-luokkaa. Menisin ehkä jopa niin pitkälle, että sanoisin Warm & Toasty Turtleneckin  (etu- ja pikkusormessa) olevan koko vuoden paras lakkauutuus. Murrettuja violetteja ei myöskään ole koskaan liikaa tarjolla!

Essie Warm & Toasty Turtleneck, OPI I'm Feeling Sashy & This Gown Needs a Crown

3. Essie: Parka Perfect

Ihan yhtä hyvin olisin voinut valita listalle Essien kevätuutuuden Maximillian Strasse Herin, joka on aika samankaltainen kuin Parka Perfect. Molemmat ovat aika epätavallisia sävyjä, joita on vaikea kuvailla. Kauniita, hillittyjä ja koostumukseltaan loistavia. En kuitenkaan halunnut listalle kahta niin samankaltaista sävyä, joten päädyin tähän :)

Essie Parka Perfect

4. Essie: The Girls Are Out

Vuoden kaunein pinkki ja aivan mieletön lakka muutenkin. Ihana mehukas sävy ja kaunis glassfleck-shimmer, täydellinen levittyvyys. Tämä lakka on must have, jos tykkää tämänkaltaisista sävyistä. RAKASTAN.
Essie The Girls Are Out

5. Essie: Go Ginza

Hyvälaatuiset vaaleat pinkit ovat kiven alla – sen tietävät varmaan kaikki kynsiharrastajat. Siksi Essien Go Ginza (kuvassa muissa kynsissä paitsi nimettömässä) oli ihan mahtava uutuus: se on sävyltään suorastaan suloinen, levittyy täysin ilman ongelmia ja peittää ainakin lyhyehköt kynnet kahdella vaivattomalla kerroksella. Parhautta!

Essie Go Ginza / Essence Hello Marshmallow

6. China Glaze: Fancy Pants

Käytän aika vähän sinisiä lakkoja, mutta China Glazen Fancy Pantsiin ihastuin heti. Se on sävyltään ihastuttava, siinä on jännä pinkki shimmer ja se on koostumukseltaan erinomainen. China Glazea ostan nykyään vain harvoin (koska joko minusta on tullut paljon krantumpi tai sitten China Glaze on julkaissut viime aikoina kehnoja kokoelmia), mutta tätä ostosta en ole hetkeäkään katunut.

China Glaze Fancy Pants

7. Gina Tricot: White

Tätä kehuin teille ihan vastikään, joten nyt tyydyn vain sanomaan, että tämä on kokeilemistani valkoisista lakoista (noin 10 kpl) ehdottomasti paras. Ehdottomasti ansaitsee paikkansa listalla.

Gina Tricot White & O.P.I. Solitaire

8. Essie: Avenue Maintain
9. KBShimmer I Only Have Ice For You

Jo toinen sininen listalla! Perussinistä cremeä kaipaavalle Avenue Maintain on loistava valinta. Hyvin pigmenttinen lakka peittää lyhyet kynnet jopa yhdellä kerroksella, levittyy juuri sinne, minne lakkaaja haluaa, kesti kynsilläni kuusi vuorokautta lohkeamatta eikä myöskään aiheuttanut smurffisormia. Huippulakka. KBShimmerin I Only Have Ice For You puolestaan on huikean kaunis, monikäyttöinen topper, jolle kuvani ei tee lainkaan oikeutta. Se on kuin pieniä säihkyviä jäähileitä kynsillä. Ehkä vuoden paras ”erikoislakka”.

Essie Avenue Maintain & KBShimmer I Only Have Ice For You

10. OPI Pure 18K White Gold & Silver
15. OPI Alcatraz Rocks (joo, järjestys nyt vähän hyppäsi, sorry :D )

Toinen vuoden parhaista erikoislakoista on ehdottomasti OPI:n valkokulta-hopealastulakka. Perhanan kallis ja perhanan upea. :) Sääli, että siitä on liikkeellä myös se pissankeltainen versio, jonka vuoksi moni on saanut pettyä! Aksenttikynnellä yksi vuoden parhaista tekstuurilakoista: OPI Alcatraz… Rocks. Sille eivät kuvat tunnu koskaan tekevän oikeutta, mutta luotan siihen, että useimmat teistä ovat siihen jo tutustuneet lähemmin muualla :)

Essie No More Film, O.P.I. Pure & O.P.I. Alcatraz.. Rocks

11. Crazy Polish Lady: First Snow

Upea indielakka, johon rakastuin heti ensimmäisestä näkemästäni swatch-kuvasta. Hankin sen sitten itsellenikin, enkä pettynyt. Tästä on nyt tarjolla pullokuva, koska katson sen tekevän lakalle enemmän oikeutta kuin kynsikuvan :) Pohjan sävy muistuttaa Parka Perfectiä / Maximillian Strasse Heriä, ja First Snow toimiikin hienosti kerrostettuna samankaltaisen sävyn päälle. Ihana!

First Snow by Crazy Polish Lady

12. KBShimmer Iris My Case

Vuoden suurimpia indiesuosikkejani tämäkin. Hennonlila glitterupeus, jota en alun alkaen tajunnut tilata – ja voi pojat, miten kovasti itseäni siitä hyvästä potkin! Onneksi sitä sitten jossain vaiheessa tuli taas myyntiin ja onnistuin nappaamaan omani. Tämä on peittävä yksinäänkin, kun laittaa useamman kerroksen, mutta itse mieluiten kerrostan tällaiset lakat samankaltaisen cremen päälle kuten kuvassa.

KBShimmer Iris My Case

13. OPI Solitaire

Solitaire on tekstuurilakka, johon ihastuin heti kun sen näin. Se on kaunis kuin ensilumi, ja yhä kaikista näkemistäni valkeista tekstuurilakoista upein. *huokaus*

O.P.I. Solitaire & Pussy Galore

14. Zoya Stevie

Vuonna 2013 tekstuurilakkoja puski joka ovesta ja ikkunasta siihen tahtiin, että siinä ei kynsiharrastaja meinannut perässä pysyä. Valitsin listani kolmanneksi ja viimeiseksi tekstuurilakaksi herkän violetin Zoya Stevien, joka ainakin näkemäni perusteella on edelleen sävyltään suht ainutlaatuinen tekstuurilakka. Se levittyy mainiosti ja on kynsillä aivan ihastuttava.

opi-stevie

Tässä olivat omat lakkasuosikkini pian päättyvältä vuodelta. Yhteenvetona voisin todeta sen, mikä varmaan listaltakin selväksi tuli: tämä vuosi oli minulle ehdottomasti Essien vuosi. Essie julkaisi tasaisen upeita kokoelmia ilman sen suurempia kömmähdyksiä (ei nyt puhuta tässä yhtään siitä loppuvuoden kummajaiskokoelmasta möykkytekstuureineen, eihän? ;) ) ja lakkojen laatu on ollut ihan huippuluokkaa. Toivon, että Essie jatkaa tällä tiellä myös ensi vuonna. :)

Oliko listalla sinun suosikkejasi?

Lopuksi toivotan kaikille lukijoille ONNELLISTA UUTTA VUOTTA ja PALJON HYVIÄ KYNSIPÄIVIÄ VUONNA 2014! :D

Mainokset

22 thoughts on “Papun vuoden 2013 parhaat

 1. Löysin tuosta myös omia suosikkejani. =) (myös niitä, jotka keikkuvat eipäs-juupas-ostanko-listalla)

  Oikein hyvää uutta vuotta!!

 2. Meillä on näköjään melkolailla samanlainen maku. ;) Tosin Fancy Pantsista onnistuin hankkimaan varmaan jonkin maanantaikappaleen, sillä se oli niin uskomattoman kauhea levittää, että sai lähteä heti uuteen kotiin vaikka sävystä sinänsä tykkäsinkin. Ginan valkoinen on vielä kokeilematta, se täytyisi ehdottomasti testata!

  Oikein mukavaa uutta vuotta! :)

  • Mulla on sellainen muistikuva, että toi Fancy Pants oli hyvinkin toimiva lakka ja sitä ns. parempaa China Glazea, ja niin olin muistaakseni blogissakin kirjoittanut – sulle on varmaan tosiaan osunut jotenkin hankala yksilö :-/ Ginan valkoinen kannattaa etsiä ihan ehdottomasti käsiinsä :)

 3. Paljon kivoja lakkoja on näköjään tänäkin vuonna tullut!! Fancy Pants taitaa olla näistä ainoa, minkä olen omistanut, mutta en sillä saanut muistaakseni edes kolmella kerroksella tarpeeksi peittävää tulosta aikaan. I’m Feeling Sashy ja Pure eivät tämän vuoden puolella ehtineet saapua, mutta josko niitä alku vuodesta vaikka pääsisi testaamaan. On ainakin jotain, mitä odottaa :)

  • Enpä muista vaatiko Fancy Pants mullakin kolme kerrosta vai riittikö kaksi, mutta sen muistan kyllä, että lakatessa ei harmittanut ollenkaan vaan sillä lakkaaminen oli mukavaa, joten sen täytyy olla hyväkäytöksinen :D

   Sashya ja Purea kannattaa odottaa, on ne niin kauniit ♥

 4. Kivoja lakkoja, vaan mikä rikkaus onkaan, että meillä on toisinaan erilainen maku :).
  I’m Feeling Sashy sekä Fancy Pants jäivät näistä eniten mieleen. Voisin vaikka huolia :). Hyvää tulevaa vuotta!

  Ps. Kaikki lakkaukset on tosi upeita :).

  • Erilaisuus on tosiaan rikkautta :D Kynsilakkojen kanssa ihonsävyllä on ihan valtava merkitys, joten varmaan juuri sen takia värimieltymyksetkin vaihtelee paljon :) Kaunis kiitos!

 5. Hieno lista joka pitää sisällään useammankin niitä, joita pyörittelin käsissäni kun tein omaa listaani. Onneksi mulla on ne, koska muuten lakkakateutuisin:) Paitsi Parka Perfect, jota taas kauppareissulla hiplasin mutta en vieläkään raaskinut hankkia. Ehkä vielä.

  Hyvää uutta vuotta ja onnistuneita lakkaushetkiä tulevalle:)

  • Kyllä se Parka Perfectkin kannattaa sieltä CityMarketista napata :D

   Kiitos samoin, muru :)

 6. Mä en ole edes harkinnut tällaisen postauksen tekemistä, koska se on niin vaikeaa :D nostan siis hattua sulle kun sait koottua näin hienon joukon saman otsikon alle. Onnellista uutta vuotta ystäväiseni :)

  • Ei muutako töpinäksi vain, kyllä se lista sullakin syntyis kun yrittäisit ;) Härkää sarvista!

 7. Näin myöhäisheränneenä mietin pitäisikö Essien Go Ginzan löytää tientä meikäläisenkin lakkalaatikkoon..

  Kynsilakkarikasta uutta vuotta! :P

  • Pitäisi. Harva noin vaalea pinkki on yhtä tuskaton lakattava, yleensä vaaleat pinkit raidoittuu tosi pahasti. :)

  • Kiitos! Kävin blogissasi tänään, mutta ei ollut vielä varsinaisia lakkasuosikkeja musta siellä.. vai katoinkohan huonosti? No, piipahdan pian uudestaan :)

 8. Listaltasi löytyy paljon lakkoja, joista myös tykkään ja pari sellaista jotka löytyy Helmeristä mutta en ole vielä kokeillut (The Girls Are Out ja Fancy Pants), jotka näyttävät kyllä syötävän somilta.

  Hyvää uutta vuotta!

 9. Avenue Maintain! Avenue Maintain!

  (tää oli tosi tärkeä ja huolella kirjoitettu kommentti… mutta pakko sanoa. En kirjoita ylipäätään ikinä kommentteja muihin blogeihin, koska tyhmä Feedly avaa nettisivut omassa apsissaan ja siinä ei ikinä ikinä ikinä toimi kommentointi… eikä myöhemmin koneella tms enää muista mitä on minnekin halunnut sanoa.)

  Avenue Maintain!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s