Kipurajalla

Kuten tiedätte, suosin merkkilakkoja kuten OPIa ja Essietä, mutta en ökylakkoja. Tuhahdan Dioreille ja Chaneleille, koska en jaksa uskoa, että mikään kynsilakka olisi niin jumalaisen mahtava, että siitä kannattaisi maksaa lähemmäs 30 euroa. OPI:n lakatkin ostan ulkomailta, koska Suomessa niiden hinta on niin korkea.

Ensimmäisen kerran ajatus ökylakasta alkoi kuitenkin houkutella, kun törmäsin Ommorphia Beauty Bar -blogissa arvosteluun kevään Yves Saint Laurentin lakkauutuuksista. Huikean kiiltävä ja ylistävät arvostelut saanut Rose Scabiosa herätti kiinnostukseni, ja männä viikolla jotenkin sitten löysin itseni Stockmannin kosmetiikkaosastolta maleksimasta kohti YSL:n hyllyä.

27 euroa 10 ml:n kynsilakkapullosta on aivan järjetöntä riistoa. Se on huimasti yli normaalin kipurajan. Olin flunssainen ja surkea ja olo oli hieman kuumeinen, ja ehkä juuri siksi huomasin kuitenkin vakavasti harkitsevani lakan ostamista. Viimeinen niitti oli se, kun myyjä iloisesti kertoi, että juuri nyt saisin alekupongilla hinnasta pois 20 prosenttia. Taivuin. Tulin kotiin elämäni ensimmäinen ökylakka taskussani.

Tältä se näyttää:

YSL 48 Rose Scabiosa

Korkki on samanlainen hieman ärsyttävä valekorkki kuin esimerkiksi Illamasquan lakoissa, ja sen alta paljastuu pieni ja kapea sivellinkorkki, jonka olisin ehkä suonut olevan hieman isompi. Todella iloinen yllätys oli sen sijaan huomata, että YSL:n sivellin on leveä ja melko samankaltainen kuin Essien. Wahey!

YSL 48 Rose Scabiosa

 • Aluslakka: Essie First Base
 • Värilakka: YSL Rose Scabiosa (x2)
 • Päällyslakka: Seche Vite

Onhan se todella kaunis, eikö olekin? Kuuma kysymys onkin nyt se, onko tämä lakka hintansa väärtiPerussääntö koostumuksissa on se, että mitä vaaleampi lakka, sitä paskamaisempi se on levittää. Rose Scabiosan kanssa ei ollut kuitenkaan yhtään levitysongelmia. Lakka levittyi täysin moitteettomasti ja peitti tällaiset suht lyhyet kynnet kahdella kerroksella. Valitettavasti lakka kuitenkin ainakin minun kynsilläni kupli. On mahdollista, että itse tupeksin jotenkin (levitin liian paksuja kerroksia, en antanut aluslakan kuivua tarpeeksi tms.), mutta koska kuitenkin lakkasin kynteni ihan samalla tavalla kuin aina, lienee Rose Scabiosa keskivertocremeä hieman krantumpi tapaus.

Seche Vite tasoitti kuplat ja valmiit kynnet olivat kyllä erinomaisen kauniit. Rose Scabiosan sävy on ihastuttava ja kiilto on erinomainen. Se kesti kynsilläni hieman alle kolme vuorokautta ennen kuin alkoi lohkeilla yhdessä kynnessä.

Minulla on koostumukseltaan vielä paremmin levittyviä kynsilakkoja, moniakin. Minulla on myös paremmin kestäviä lakkoja. Aniharva kynsilakoistani on kuplinut siten kuin Rose Scabiosa. Lakka on kuitenkin pahuksen kaunis ja kiiltävä, enkä muista, että minulla olisi ollut aiemmin yhtä kaunista vaaleanpunaista cremeä. En siis kadu ostostani enkä ole sitä siirtämässä kirppislaatikkoon, mutta en kyllä ainakaan tämän ensimmäisen lakkauskerran perusteella myöskään yritä vakavalla naamalla väittää, että tämä lakka olisi 27 euron arvoinen. Sitä se ei kyllä ole.

Mainokset

23 thoughts on “Kipurajalla

 1. Ompas nätti sävy! Muistuttaa ainakin itseäni aika paljon yhdestä loistavasta Kikon lakasta, joka on suosikkejani …

  Ja tuohon hintapohdintaa pitää sanoa, että itse harvemmin minkään ökymerkin lakoista piittaan jo ihan senkin takia, että ne sävyt on hyvin harvoin sellaisia, joita en muilta merkeiltä saisi. Mielummin maksan vähemmän ja tappelen vaikka koostumuksen kanssa vähän kuin maksan lakasta liikaa… Mutta toisaalta, luulen, että sortuisin samaan päätökseen kuin sinä lakan ostamisesta jos olen sitä jo hetken himoinut ja tarvitsisin piristystä :)

  • Joo siis jos tässä olisi toimittu järjellä eikä tunteella, niin enhän minä tuota olisi ostanut. Ei tuo sävy ole mitenkään erityisen uniikki tai mitään, mutta kaunishan se on :) Jospa se ei ensi kerralla kuplisi!

 2. Itsekään en omista ainoatakaan ökylakkaa, enkä oikein sitten mitenkään näe ikinä itseäni sellaista ostamassakaan. Kolme kymppiä lakasta nyt vaan on liikaa!

  Mutta nättihän tämä on, tosin ei yhtään sen värinen minkä itse ostaisin.

  • On, se on totisesti liikaa. Ehkä jostain tosi, tosi himoitusta vhtf-lakasta voisin sen maksaa, mutta toi nyt on vaan peruspinkki. Kaunis, mutta peruspinkki :)

 3. Kaunis ku mikä tuo lakka! Älä välitä onko se hintansa väärti vaan nauti siitä vaan… Eihän sun oo pakko ostaa enempää ökylakkoja… ;)

  • Juuri näin! Ei tartte ostaa enempää, voin vain ihastella tätä. Siis sikäli kun se jatkossa suvaitsee olla kuplimatta :)

 4. Mulla on myös yksi YSL:n lakka, sen bongasin kyllä alekorista :) Lakan sivellin on mielestäni ihan täydellinen, sillä sai tosi helposti siistin tuloksen.

  • No toikinhan tavallaan oli ”alekorissa” kun siitä sai sen -20% ;) Sivellin oli kyllä tosi hyvä, tykkäsin!

 5. Hnnnnnnnggg…..kolmenkympin kupliva snobilakka. Kaunis -hyvin kaunis- joo-o, mutta silti, huhhuh. Okei, väri on tosi nätti jos se toistuu luonnollisena minun näytölläni.
  Mutta silti.

  Joskus kivikaudella kauppaoppilaitoksessa opetettiin, että merkkikosmetiikkatuotteen hinnasta 80% koostuu brändistä ja se tuntuu uskottavalta. Vaan olisinpa silti saattanut haksahtaa tuossa tunne- ja olotilassa johonkin vastaavaan.

  • Kyllä joo, brändihän tuossa maksaa ilman muuta. Tikulle lakatessa se ei kuplinut, joten syynä on varmaan joko Essien aluslakka tai sitten liian paksut kerrokset. Yritän seuraavalla kerralla olla varovaisempi :)

 6. Kaunis lakka tuo YSL. Tuon saman sävyn kylläkin saa ihan halvalla Lorealin lakasta sävyssä Butterfly Kisses. Ja ilman kuplia. Ylellinenhän ei Lorkku tosin ole.

  • Pitääpäs käydä katsomassa tuota Lorkkua, kiitos vinkistä! Ei tarvitse olla ylellinen kunhan on kaunis ja hyvä koostumukseltaan :)

 7. Olipas virkistävää lukea rehellistä arviota ökylakasta; merkki ei ole laadun tae aina, vaikka siihen pitäisi toisaalta voida luottaa… Lakka näyttää kyllä kuvissa hurjan kauniilta ja ajattomalta!

  • Onhan se yleensä laadun tae, koska se nimekäs brändi on pian historiaa, jos myy susipaskaa laatua. :) Mutta kyllä tuossa hinnassa on tosi paljon pelkkää YSL:n nimen tuomaa lisää. Ihana tuo lakka on, ja koska se ei tosiaan tikulle lakatessa kuplinut, niin toivon, että vika oli lakkaajassa eikä lakassa.

 8. YSL:n lakat on ainoita selemerkkien lakkoja joista pidän, syystä, että ne kestävät (toisin kuin Chanelit lähtee kynsiltä ekana päivänä…) ja usein pari kerrosta lakkaa peittää täysin, tummimmissa jopa yksi. :) Sechen kanssa ei itselläni kestä mikään lakka, joten se on poissuljettu vaihtoehto itseltä. Harmi, että lakka kupli, sillä se on tosi kaunis!

  • No en luovu vielä toivosta, kokeilen seuraavalla kerralla eri aluslakalla ja ohuemmilla kerroksilla. Mun kynsilläni harvoin kestää lakat moitteettomina yli kolmea vuorokautta, joten kyllä tuo ihan keskivertolakan tavoin kesti. Ihan hyvä lakka siis, mikäli onnistun ratkomaan tuon kuplaongelman :)

 9. Hyvä teksti kaikinpuolin :) Ymmärrän myös haksahtamisen tuossa olotilassa missä ostohetkellä olit, ja lakka on tosi kaunis. Joskus tarvii haksahtaa, semmoista elämä on :D

  • AIVAN! Joskus tarvii haksahtaa, varsinkin jos on flunssanuuppa ja nyt vaan ”sattuu” kävelemään kosmetiikkaosaston halki… Toivottavasti tuo käyttäytyy ensi kerralla paremmin eikä kupli enää, koska iiiih, se on tooosi nätti. En edes halunnut koristella noita kynsiä koska tuo lakka oli itsessään niin suloinen :)

 10. Tosi ihana. Tykkäisin ;)) jos mulla ei olisi OPI, Essie yms. lakkoja ja haluaisin hankkia vain ökylakkoja niin varmaan YSL, Chanel ja Diorit tulisi hankittua. Ihana olisi pieni kokoelma joka kuitenkin olisi täynnä harvoja ja valittuja yksilöitä :)

  • No joo, sillä tavalla kyllä taatusti ainakin pysyis kokoelma järkevän kokoisena, kun ei ois varaa hankkia kovin montaa lakkaa XD Minä taidan kyllä pitäytyä enimmäkseen ihan OPIssa ja Essiessä :D

 11. Mun on pakko tulla puolustelemaan selektiivilakkoja! :D Tottakai tuossa hinnassa on Suomen ALVin lisäksi myös YSL:n nimestä tulevaa hintaa. Koska YSL on selektiivimerkki, ei kynsilakat voi olla parin hassun euron arvoisia, kun muut tuotteet ovat hintahaitarissa kahdestakympistä kahteensataan ja yli. Itse olen myös kovasti pitänyt YSL:n lakkojen laadusta (omistan varmaan 4-5), suti on hyvä, mulla ei ole kuplittunut, ja kestävyyskin on ollut hyvä. Lisäksi pullon muotoilu on kaunis, samoin korkki ja kaikki, kultaisine pahvipakkauksineen.
  Nää on näitä juttuja, johon kosmetiikkamyyjänä tulee välillä törmättyä. Asiakas astelee sisälle liikkeeseen ja sitten ihmetellään kovaan ääneen, että miksi kaikki on niin kallista. Piruvie, pitäisköhän itsekin saapastella joskus johonkin Ferrarin autoliikkeeseen ja huudella kovaan ääneen samaaa :’D Nojoo, en nyt tarkoita tällä lainkaan nyt sua, mutta kunhan tuli avauduttua, hah! :D
  Mutta tämä autovertaus ei ole kovin kaukana. Otetaan nyt vaikka Wolksvagen ja Ferrari. Molemmilla pääsee paikasta A paikkaan B, mutta toisen valmistukseen on pistetty miltei kymmenkertainen määrä massia. Ja kyllä sen huomaa, ulkonäöstä ja käyttäytymisestä lähtien. Okei, myönnettäköön että tää vertauskuva ei välttämättä toimi niin hyvin nyt kynsilakoissa kuin esim ihonhoitotuotteissa – mutta yritettävä on ;) Itse pidän Diorin lakkoja maailman parhaimpina, OPIen rinnalla. (Mä voisin tästä aiheesta kirjoittaa blogipostauksen, huomaaksen? Hahha :DD)
  Ja tottakai alennusmyyntikopat tulee aina tarkistaa, tai hyödyntää alekuponki! 8)

  • Hehe, aihe näyttää koskettavan ;) Lähinnä ehkä tuota hinta-asiaa kommentoisin niin, että mun mielestäni ainakaan tuon yhden YSL:n perusteella se ei laadullisesti ole yhtään sen parempi kuin OPI:t, vaikka hintaa on yli kolmannes enemmän. Molemmat on ihan huipputuotteita kynsilakkoina ja myös OPI-lakoista näkee (ja tuntee lakatessaan) sen, että niiden kehittelyyn on panostettu ihan älyttömästi. Pakkauksissa erona on lähinnä se kullanvärinen pahvipakkaus, joka ei varmasti kymppiä maksa… eli kyllä se hintaero tulee nimenomaan siitä YSL:n brändistä ja asemasta kynsilakkojen Ferrarina. Ainakin minusta :)

   Joka tykkää maksaa luksuksesta niin saa ilman muuta pistää rahansa YSL:n lakkoihin – kyllähän jengi ostaa Vuittonin käsilaukkujakin (vaikken itse käsitä miksi). Mutta jos haluaa vain tosi laadukkaan, kauniin kynsilakan, niin kyllä OPI:t hinta/laatu-suhteeltaan taitavat pieksää YSL:t, Diorit ja Chanelit :)

   • Jep, näinhän se on. Ja toki OPI:n laatu on sitä yhtä parhaimmista, koska eivät valmista mitään muita tuotteita (ok, käsivoiteet jne on) eli aikaa ja rahaa niiden jalostamiselle riittää. Just niille asiakkaille, jotka ovat tottuneet maksamaan kosmetiikastaan ja ihonhoidostaan on pakko myös tarjota mahdollisuus kynsilakkoihin 8) Juuri näin, kuten sanoit!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s