OT: Erin Condren Life Planner

Olen monesti puolustanut kynsilakkoihin rahan käyttöä sillä, että en oikeastaan osta itselleni mitään muuta. Monilla menee kynsilakkojen lisäksi rahaa myös kaikkeen muuhun kosmetiikkaan, jota itse taas ostan varsin niukasti. Nyt kuitenkin onnistuin käyttämään aika ison summan rahaa ”iih, ihana, pakko saada” -ostokseen, jolla ei ole mitään tekemistä kynsilakkojen kanssa. Tai ehkä ihan vähän, koska koko juttu sai alkunsa kynsiblogista.

Taannoin Will Paint Nails For Food -blogissa oli upeat kynnet, joihin oli saatu inspiraatio kalenterin kansikuvasta. Samassa merkinnässä kehuttiin myös kalenteria, josta en ollut koskaan aiemmin kuullutkaan. Klik, menin ottamaan selvää. Olen ihminen, jolla ei yleensä edes ole kauheasti mitään sovittuja menoja tai mitään, mitä ylipäänsä tarvisi kalenteriin rustata, ja lisäksi on varmaan jo auttamattoman vanhanaikaista edes käyttää paperikalenteria, kun kaikilla on älypuhelimet ja niissä kalenterit… mutta Erin Condren Life Planner ei jättänyt minua rauhaan, kun olin siihen kerran päässyt tutustumaan.

Tuosta maaliskuisesta blogimerkinnästä asti olen säännöllisesti käynyt kuolaamassa Erin Condrenin nettisivuilla, ja lopulta elokuun alussa, kun seuraavan vuoden kalenterit olivat vihdoin myynnissä, taivuin. Sallin itselleni tämän näennäisen älyttömyyden toivoen, että opin käyttämään kalenteria. Ja koska kalenteri tehdään asiakkaan valintojen mukaan ja muutenkin personoidaan, jouduin odottamaan vähän yli neljä viikkoa ennen kuin sain aarteeni.

Jo paketin avaaminen teki iloiseksi, sillä tähän tuotteeseen on selkeästi panostettu (paperin taisin tupeksia itse rikki :D):

Erin Condren Life Planner

Sisältä löytyi kalenterin lisäksi muutakin: alennuskoodin sisältävä kiitoskortti sekä yllätyksenä tarroja.

Erin Condren Life Planner

Kalenterin mukaan voi lisämaksusta valita erilaisia lisäosia (kyniä, lisätarroja, kalenteria kiinni pitävän kuminauhasysteemin yms.), minä otin tilaukseeni pen holderin eli kalenterin takakanteen (?) kiinnitettävän kynänpidikkeen, jotta kalenterin mukana kulkisi aina kynä kätevästi.

Erin Condren Life Planner

Valitsin kalenterilleni varsin värikkään ja iloisen designin. Sen reunassa kulkee hauskalla kaunokirjoituksella nimeni, jonka tosin olen tästä kuvasta osin peittänyt, koska en kirjoita tätä blogia omalla nimelläni (vaikka suuri osa teistä lukijoista kyllä taatusti nimeni jo tietää Facebookin kautta :D):

Erin Condren Life Planner

No sitten katsotaan, millainen kalenteri on sisältä (eli miksi juuri tämä kalenteri oli minusta niin erinomaisen ihana, että se oli pakko saada!). Kun tilaa ensi vuoden kalenterin jo tässä vaiheessa vuotta, voi muutaman dollarin lisämaksusta tilata siihen myös kuluvan vuoden loput kuukaudet, kuten minä tein. Kalenterin alussa onkin sitten yhteenveto kuukausista, jos haluaa pikaisesti tarkistaa päivämääriä:

Erin Condren Life Planner

Myös jokaisen kuukauden alussa on kahden sivun kokonaisnäkymä kyseisestä kuukaudesta. Tämä on näppärää, koska siitä kokonaisnäkymästä näkee nopeasti tärkeät päivät, jos sellaisia sattuu olemaan. Sivun laidassa on erillinen paikka muistiinpanoille, mikäli esimerkiksi pitäisi saada tehtyä asiat X ja Y jossain vaiheessa kyseistä kuukautta tai muuten on jotain erityistä muistettavaa.

Erin Condren Life Planner

Myös jokaisen yksittäisen viikon kohdalla on oma ”Weekly goals and notes” -kohtansa, johon voi kirjata vaikkapa juuri niitä hoidettavia asioita:

Erin Condren Life Planner

Kellonaikoja kalenterissa ei ole, vaan sen sijaan päivät on jaettu aamuun, päivään ja iltaan/yöhön. Tästä syystä tämä ei ehkä ole niinkään opiskelijan kalenteri, johon pitäisi aina merkitä eri luentojen ajankohdat ynnä muut, vaan palvelee paremmin työssäkävijää.

Erin Condren Life Planner

Viikkonäkymässä päivien alapuolella on vielä oma erillinen osionsa, johon voi laatia vaikkapa viikon ruokalistan (viheliäisiä asioita vanhemmuudessa!), pitää kirjaa treeneistä tai vaikka päivän to do -listasta. Tämä on yksi niistä asioista, joista tykkään aivan erityisesti! :D

Erin Condren Life Planner

Parhaimmat kalenterit eivät myöskään näytä tylsiltä ja värittömiltä! Life Plannerin sivuilla on koristeellisia aforismeja, jotka voivat tietysti vaikuttaa myös hieman korneilta, mutta tekevät kalenterista heti selvästi kauniimman katsella ja selata:

Erin Condren Life Planner

Varsinaisten kalenterisivujen jälkeen lopussa on viivallisia muistiinpanosivuja (20 sivua) sekä myös kokonaan viivattomia sivuja (10 sivua), joihin voi vaikka piirrellä puhelinkeskustelujen aikana, jos ei muuta keksi:

Erin Condren Life Planner

Lisäksi on aukeama, josta näkee nopeasti kahden seuraavan vuoden kalenterit (eli tässä tapauksessa vuodet 2016 ja 2017):

Erin Condren Life Planner

Sitten tulee muutama sivu erillisiä tekstitarroja, joita voi liimata kalenteriin sopiville päiville. Mukana on seuraavat tarrat: birthday (60), game! (6), day off (6, amerikkalaisilla ei vissiin kauheasti ole vapaapäiviä…), sale! (3), doct appt. (6), concert! (6), mani/pedi (6), party! (6), vacation! (12). Näistä osa on suomalaiselle vähän hassuja, mutta osa pääsee ainakin minulla kyllä käyttöön.

Erin Condren Life Planner

Lisäksi on 120 kpl tyhjiä tarroja – 10 eri väriä 12 kpl kutakin. Tai mulla niitä on 240 kpl, mutta muistaakseni otin muutamalla dollarilla ylimääräisen tarrasetin:

Erin Condren Life Planner

Tarrasivujen jälkeen tulee erillinen tukeva taskusivu, joka muodostuu yhteensä kolmesta eri taskusta, joihin voi työntää talteen satunnaisia lippusia ja lappusia, jotka pitää säilyttää ja joille ei juuri sillä hetkellä ole järkevämpääkään paikkaa. Yhdessä taskuista on ”ikuinen kalenteri”, johon voi merkitä jokaisen kuukauden tärkeät päivät –  siis sellaiset, jotka toistuvat vuodesta toiseen (synttärit, hääpäivät jne.), sekä tärkeitä puhelinnumeroita ja osoitteita, jotta ne ovat aina lähellä (siis mikäli kalenterikin on). Idea on kiva, mutta tärkeät puhelinnumerot ja osoitteet taitavat kyllä kätevämmin nykyään kulkea mukana puhelimessa :)

Erin Condren Life Planner

Taskusivun ja takakannen väliin jää vielä yksi hieno juttu, josta minulla ei nyt tähän hätään ole kuvaa, koska huomasin sen vasta nyt tätä kirjoittaessani :D Se on erillinen ziplock-muovitasku, eli siis vahva muovitasku, jonka saa suljettua samalla tavalla kuin minigrip-pussit. Siinä voi säilyttää vaikkapa ylimääräisiä kalenteritarroja, kuitteja jne. Tällä hetkellä sen sisällä näyttää olevan myös pari aika söpöä metallista paperiliitintä, joilla voi vaikka merkata sivuja kalenteristaan.

Viimeiseksi vielä toinen vilkaisu kalenterin kanteen, sillä siinä on vielä yksi esittelyn arvoinen juttu. Kalenterin mukana tulee sen kierteisiin sopiva kirjanmerkki, joka on samalla myös viivotin – amerikkalaisille. Suomalaiselle ei tuumaviivottimesta ole ihan kauheasti hyötyä mittaamisessa, mutta joka tapauksessa se toimii kätevänä kirjanmerkkinä :)

Erin Condren Life Planner

Phew! Siinäpä se – kilometripostaus alkaa olla lopuillaan. Ja koska joku sitä kuitenkin kysyy, puhukaamme vielä hinnasta. Maksoin tästä kalenterista yhteensä $90.45. Jep. Tämä on se hetki, kun nielaisette pari kertaa. Kalenteri itsessään ei olisi ollut noin kallis, mutta postitukseen oli tarjolla ainoastaan FedEx Priority tai FedEx Economy, ja niistä halvempikin oli karvan alle $40. Se on ihan älytön hinta kalenterin postituksesta, mutta koska olin kehittänyt itselleni miltei pakkomielteen asiasta, annoin periksi. Ja koska kalenteri palvelee minua 16 kuukautta, ei siitä tule isoa laskua per kuukausi.

Oli tämä silti aika kahjo ostos, myönnän.

Ja menen nyt hypistelemään kalenteriani onnellisena. Ei kaduta. :D

(Translation: I bought an Erin Condren Life Planner. It was ridiculously expensive – mostly because I had to pay $40 for shipping, OUCH!!! – but I’m thrilled to bits. It’s awesome, very versatile and I don’t regret splurging on it. Sooo happy now!)

Mainokset

12 thoughts on “OT: Erin Condren Life Planner

 1. Hups! Tulihan tuolle kyllä hintaa. :) Onhan se ihana ja jos tuo hinta nyt auttaisi siihen, että sitä on pakko käyttääkin aktiivisesti. :D
  Mulla ei taida paljon kynsilakkojen lisäksi mennä rahaa paljon muuhun kuin ruokaan. Meikeissä olen onneksi kohtuullinen käyttäjä, samoilla tuotteilla pärjään todella pitkän ajan. Vaatteita ostan yleensä kun edelliset ovat suunnilleen kuluneet puhki. Tupakkaa en polta ja viiniinkään ei mene kyllä vuodessa paljon rahaa, saati baareihin.
  Siksikin on kiva joskus ostaa itselle jotain ihan älytöntä, jota voi hypistellä ja muut pyöritelkööt silmiään siinä vieressä ihan rauhassa. :D

  • Joo toi hinta on vähintään pöyristyttävä. Ilman postikuluja se ois musta noin kattavaksi ja monipuoliseksi kalenteriksi varsin kohtuullinen hinnaltaan – kyllähän Suomessakin joutuu tosi hyvästä kalenterista maksamaan monta kymppiä. Mutta joo, joskus pitää tosiaan saada ostaa jotain älytöntä. Tää on nyt se mun älyttömyyteni :D

 2. Pääasia on, ettei kaduta ! Ja kalenteri tuo varmasti paljon iloa . Nuo toimitusmaksut on välillä ihan älyttömiä. Mikä toisaalta on hyvä, se on hillinnyt mun shoppailuja. Jäin nyt opintovapaalle ihan kohtalaisesti palkatusta työstä ja nyt pitäis opetella elämään opiskelijan tuloilla. Hups. Siinä sitä opettelua. Totesin itselleni, että en tarvitse uusia kynsilakkoja tai meikkejä opiskelujeni aikana. Että on tod. varastoa mistä ottaa :)
  Aikoinaan rahaa meni kirjoihin sikana, sitten levyihin, sitten matkusteluun , sit kynsilakkoihin ja meikkeihin… milloin mihinkin. Kaikki nämä asiat ovat tuoneet paljon iloa elämääni , myös jälkikäteen.

  • Se on tosiaan uusien tapojen opettelun paikka, kun tulot muuttuu radikaalisti :O Mutta taitaa vähän itse kullakin olla ainakin kynsilakkojen suhteen varastoa, mistä lakkailla, vaikkei uusia lakkoja ostaisi aikoihin ;)

 3. Apua… aivan ihana kalenteri ja aivan järkky postimaksu huomioonottaen mitä kokokaliiberia tuo kuitenkin edustaa!
  Vaikka kouluvuodet alkaa olla enää kaukainen muisto mulle, niin edelleen uskollisesti ostan kouluvuosi-kalenterit vuosittain. Usein valintani on ollut ei niin aikuismainen Sooda-kalenteri, joka on sopivan pieni ja söpö. Kerran tilasin myös persoonallinenkalenteri.fi:stä, ja sekin oli ihan hauska. Tässä sun yksilössä kyllä värikkyys, nuo kaikki tarrat ja lokerot mihin voi kirjoitella tärkeitä asioita vetää mua puoleensa. :)

   • Myönnän kyllä auliisti, että toi hinta oli aika… suolainen. Toi persoonallinenkalenteri.fi vaikuttaa vähän samantapaiselta systeemiltä, kun näemmä siihenkin saa lisäosia maksamalla pikkuisen lisää jne. Ihan kiva keksintö minusta :) Erin Condren on kyllä vienyt tämän homman selkeästi ihan omiin sfääreihinsä :D

 4. Mulla on sen verran paljon tekemisiä ja menoja ja niin vähän kykyä hallita aikaa, että tarvisin kyllä jonkin kalenterin työkalenterin lisäksi (sitä kun en saa roudata työpaikalta ulos). En tykkää käyttää kännykän kalenteria, mutta pakon edessä se on käytössä. Ei mulla tosiaankaan mitään minuuttiaikataulua vapaa-ajallani ole, mutta to do -lista on aina pitkä ja aina vain mun päässä, eli en koskaan muista mitään, unohtelen tapaamisia ja niin edelleen. Pitäis ehkä oikeesti hommata paperikalenteri…mutta ei tätä sun :D nättihän tuo on mutta mun tarpeisiin liian suuri (ja tod.näk. painava) eikä sillä tavalla niin erikoinen että maksaisin tuota summaa – mutta olen iloinen että sait intohimon kohteesi kotiin, olet siihen näin tyytyväinen ja toivottavasti sille tulee paljon käyttöä! :)

  • Mullakin jotenkin tökkii se kännykän kalenteri.. onhan se sikäli kätevä että se on aina mukana, mutta en vaan jotenkin koe sitä helpoksi hallita. Ja kännykällä on kauhean helppo tupeksia jotenkin ja aiheuttaa se, että puhelin sitten ilmoittaa sulle hammaslääkäristä yllättäen keskiyöllä herättäen sut tms. AAARGGHH.

   Mutta toi EC Life Planner on tosiaan iso ja painava, joten ei sitä ihan taskuun työnnetä. Käsilaukkuun se menee, jos se laukku ei ole ihan pikkuinen ;D

 5. Huh, olen tällä hetkellä erittäin tyytyväinen päätökseeni hippailla vielä hetken kotiäitinä, säästyy nekin rahat jotka työssäkäyvä minä olisi kiljuen vienyt vaikka omin käsin kalenterifirmaan :D erittäin näppärän näköinen kalenteri siis, yritän muistaa
  tämän postauksen sitten ensi elokuussa :D

 6. Tämä on saman tyylinen kuin Persoonallinenkalenteri, jota himoitsen ihan valtavasti!
  Jos/kun pääsen opiskelemaan, niin kyllähän opiskelija ja työssäkäyvä ihminen nyt personoidun kalenterin tarvitsee, eikö vaan? *köh*

 7. Facebookista löytyy ryhmä nimeltä Kalenterimania, jossa yli 1000 jäsentä ymmärtää kalenteriostoksesi aivan täysin 😊

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s