Parhaat lakat 2014

Vuosi on lopuillaan, joten on ehdottomasti taas aika vilkaista mennyttä lakkavuotta ja kasata yhteen vuoden 2014 lakkasuosikit. Luulen, että en tälläkään kertaa yritä laittaa lakkoja parhausjärjestykseen, koska se on lähes mahdoton urakka – tyydyn siis vain listaamaan suosikkini :) Yksinkertaisuuden vuoksi valtavirtamerkit ja indiemerkit ovat iloisesti sekaisin samalla listalla.

Tällaisen listan koostaminen on oikeastaan aika haastavaa. Kootaanko listalle sellaisia lakkoja, joita itse haluaisi käyttää jatkuvasti vai katsotaanko lakkoja vähän objektiivisemmin? Otetaanko mukaan lakka, joka on monella kriteerillä todella upea ja onnistunut, mutta ei juuri minun makuni mukainen? Kas siinä vasta pulma. Päädyin ottamaan listalle pääasiassa erinomaisia peruslakkoja, jotka ovat käytössä monipuolisia ja laadultaan virheettömiä, mutta otin mukaan muutaman sellaisen, jotka jostain syystä ovat aivan erityisen onnistuneita, joskaan eivät lakkoja, joita itse käyttäisin toistuvasti.

Valitettavasti en voinut liittää listan yhteyteen pullokuvia, koska en juuri nyt ole lakkavarastoni äärellä. Sirottelin siis sekaan omia lakkauksiani kyseisillä lakoilla :)

Essie Urban Jungle
1. Essie Urban Jungle. Ehdottomasti yksi vuoden parhaista lakkajulkaisuista millä tahansa mittarilla. Tyrmäävän kaunis sävy ja huikea laatu.

O.P.I. Don't Bossa Nova Me Around & Taupe-less Beach
2. O.P.I. Don’t Bossa Nova Me Around – lakka, jonka jo kevättalvella tiesin päätyvän tälle listalle.

Essie Fierce No Fear
3. Essie Fierce, No Fear. Paitsi epävalkoisten, tämä oli myös ruskeiden lakkojen vuosi. Fierce, No Fear oli yksi parhaimmista niin sävyltään kuin laadultaan.

O.P.I. Going My Way Or Norway & China Glaze Community
4. O.P.I. Going My Way Or Norway. Upea toffeenruskea Going My Way Or Norway oli toinen vuoden ruskeista suosikeista. Värisävy jakanee mielipiteitä, mutta minä rakastuin.

Essie Ruffles & Feathers
5. Essie Ruffles & Feathers. En ole erityisemmin vihreiden lakkojen ystävä, mutta Essien kesäkokoelman raikas ja kylmä vihreä Ruffles & Feathers oli aivan täydellisen upea kesäkynsien piristys.

O.P.I. Green On The Runway
6. O.P.I. Green On The Runway. Tätä vihreän ja ruskean sävyissä hehkuvaa duochromea en usko käyttäväni kovin usein, mutta se on niin hieno ja laadukas, että olisi rikos jättää se listalta pois. Aniharvoin tapaa näin nätisti käyttäytyvää duochromelakkaa: tämä kaunotar peittää vain kahdella kerroksella, mikä on duochromelle varsinainen ihme.

Picture Polish Sizzle & White Wedding
7. Picture Polish Sizzle. Pelkäsin Sizzlen olevan minulle liian kirkas, mutta olin onneksi väärässä. Se on ehdottomasti vuoden kaunein pinkki ja kilpailee kaikkien aikojen suosikkipinkkini paikasta Essien Tour De Financen kanssa. Ihana, ihana, IHANA Sizzle. Sen pitäisi löytyä jokaisen pinkistä pitävän kynsilakkaharrastajan hyllystä.

KBShimmer Life Rose On & Essie No More Film
8. KBShimmer Life Rose On. Tämä lakka ei ole ehkä mitenkään Erityinen, mutta se on kaunis, laadukas, sävyltään useimmille sopiva ja peittää lähes yhdellä kerroksella, joten se on turvalakkamateriaalia ja ansainnut paikkansa vuoden parhaimpien lakkojen listallani.

Picture Polish Dream & China Glaze Capacity To See Beyond
9. China Glaze Capacity To See Beyond. Kohutun ja kehutun The Giver -kokoelman paras lakka. Ihana, kirkas, pirteä turkoosiin taittava sininen, joka on myös laadultaan täysin moitteeton.

Essie Where's My Chauffeur / KBShimmer Laugh Myself Lily
10. KBShimmer Laugh Myself Lily. Koska vuoden parhaiden lakkojen listalla on syytä olla myös yksi crelly-glitterlakka. KBShimmerin vuosi ei ollut minusta ehkä vuoden 2013 veroinen, mutta mukaan mahtui ihan nappiin onnistuneita kaunottaria, ja Laugh Myself Lily on yksi niistä: suloinen, herkänkaunis sinertäväpohjainen glitterpläjäys.

Picture Polish Cyan - Pretty Serious Dimension X
11. Picture Polish Cyan
12. Pretty Serious Dimension X. Vuoden upein sininen ja vuoden paras kultasävy yhdessä kuvassa. Cyan on Sizzlen tavoin lakka, jonka soisin löytyvän jokaisen kynsiharrastajan valikoimasta. Se on uskomattoman kaunis ja Picture Polishille tyypillisesti myös koostumukseltaan hyvä. Pretty Seriousin Dimension X on puolestaan onnistunein kultainen tekstuurilakka, mitä olen käsiini tähän mennessä saanut.

Pahlish - Armor Falling Down
13. O.P.I. Love.Angel.Music.Baby. Tätä kultaista satiinilakkaa olen käyttänyt vuonna 2014 peräti KUUSI KERTAA, mikä saattaa olla oma ennätykseni – ja kertonee siitä, miten erinomaisesta lakasta on kyse. Jos sitä ei vielä löydy hyllystäsi, hanki se. Nyt.

O.P.I. My Dogsled Is A Hybrid
14. Essie Rock At The Top. Erinomainen kultainen perusglitter.

Cadillacquer Thank You, Essie Mochachino & Dollish Polish Better Not Waste
15. Dollish Polish Better Not Waste. Viimeisimpänä mutta ei vähäisimpänä: Wasting Lifestylen ja Better Nail Dayn yhteistyö Dollish Polishin kanssa. Todella suloinen glitterlakka, joka on ehdottomasti yksi vuoden kauneimmista glittertoppereista.

***

Kaiken kaikkiaan tämä vuosi ei ollut minusta mitenkään erityisen mieleenpainuva tai poikkeuksellinen, mitä tulee kynsilakkoihin. Erityisen pettynyt olin O.P.I:n kokoelmiin, joita tuli kuin sieniä sateella, mutta jotka eivät olleet järin mielenkiintoisia saati onnistuneita. Useimmista hankin enintään pari lakkaa, jos sitäkään. Jopa Essie tuotti tänä vuonna pettymyksiä, sillä varsinkin talvikokoelma oli minusta varsinainen fiasko. Onneksi Essie kuitenkin vastaavasti julkaisi myös vuoden 2014 parhaimman kokoelman, sillä kesän Haute In The Heat -kokoelma oli mielestäni todella onnistunut ja huolella suunniteltu kokonaisuus. Kuudesta lakasta hyllyyni jäi viisi, ja luultavasti se kuudeskin olisi saanut paikan hyllyssäni, jos oranssi sopisi kynsilleni edes auttavasti :)

Oletteko laatineet omia listoja? Jos kyllä, löytyykö listoiltamme jotain samaa?

Onnellista uutta vuotta, rakkaat lukijat! Seuraavan kerran olen äänessä vasta vuonna 2015!

Mainokset

20 thoughts on “Parhaat lakat 2014

 1. Mulla on oma postaus vielä vaiheessa vaikka kova yritys oli saada se julkaistua tänään. Noh, huomenna on uusi päivä. :D

  Kaksi lakkaa sun listalta löytyy myös omalta listaltani nimittäinUrban Jungle ja Don’t Bossa Nova, molemmat ihan parhautta! Sizzle mulla on näistä vielä ainakin hankintalistalla. Niin ja ehdottomasti tietysti myös Cyan. :)

  • Urban Jungle oli päässyt ainakin Sissinkin listalle, Ja nyt meen tutkimaan sun listaasi :D *viuh*

 2. Mun listalta löytyi myös LAMB ja Better Not Waste – huippuja lakkoja! Oikein ihanaa uutta vuotta sullekin:)

  • Kiitos! L.A.M.B. on monen suosikki, eikä tosiaankaan turhaan. Se on kyllä huikean nätti ja monikäyttöinen lakka.

 3. Don’t Bossa Nova Me Around, Love.Angel.Music.Baby ja Better Not Waste taitaa olla yhteistä meidän listoilla. Noiden lisäksi Capacity To See Beyond taitaa olla ainut muu lakka, jonka omistan suosikeistasi, vaikka monen noista voisin mielelläni omaankin kokoelmaani kotiuttaa. Etenkin Urban Jungle on sellainen, joka on kummitellut mielessäni jo pitkään :)

  • Noista viidestätoista lakasta jos olisin karsinut listan top 3 -listaksi, Urban Jungle olisi edelleen listalla. Se oli ehkä, EHKÄ, jopa koko vuoden paras lakka. Se kannattaa omistaa, aivan ehdottomasti. :)

 4. Meillä on monta yhteistä suosikkia:) Tässä on mainittu myös niitä, jotka eivät päätyneet omalle listalleni mutta joista en tule varmastikaan luopumaan kuten Cyan, Capacity To See Beyond ja Don’t Bossa Nova Me Around sekä Fierce, No Fear ja vielä Going My Way Or Norwaykin. Hieno lista!

  • Ei ole kyllä sinänsä yllätys, että löytyi samoja suosikkeja – meillä kun on tunnetusti molemmilla hyvä maku XD

 5. Aika monta samaa suosikkia kuin mulla. En jaksanut tehdä samaa listaa koska en muista mitä on tullut viime vuonna ja menen samankaltaisissa lakoissa sekaisin. Lakkaähky + dementia…

  On muuten mennyt ihan ohi nuo sun OPI Infinite shine testailut. Minäkin testasin sitä nuden sävyä. Jos jaksaa olla samoissa kynsissä niin ihan hyvä vaihtoehto. Sulla kyllä hyvä pysyvyys, itse en jaksanut niin pitkään :) En muista että olisi ollut ilmakuplia, olisin varmaan ne huomannut ellen nyt ihan sokea ollut. Voiskohan toiset sävyt olla herkempiä kuplimaan? Laitoin tosi ohuita kerroksia ja tuo nudelakka oli sellainen geelimäisen tuntuinen, ei sellainen crememäisen ”pullea”. En löydä oikeaa sanaa kuvaamaan ;D

  • Crememäisen ”pullea” :DDD Voi taivas että repesin tuolle ilmaisulle, mutta tajusin kyllä mitä tarkoitat :D Mulla on VIELÄKIN Grapely Admired kynsillä, oisko päivä 16 nyt? Kahdeksasta kynnestä kaksi on vielä ihan nättejä, muissa on lohkeamia. Tänä iltana aion vihdoin putsata kynnet :D

 6. Jotka noista lakoista löytyy multakin niin on myös mun suosikkeja. Cyan on vielä matkalla luokseni, mutta uskoisin senkin päätyvän sille listalle. :D

 7. Tykkään lueskella tällaisia listoja :) Löyti joukosta omiakin suosikkeja sekä niitä, joiden hankkimista olen pohtinut ees-taas.
  Mietin listan tekemistä, mutta aika ja jaksamus tulivat eteen. Jos sit tämän nykyisen vuoden lopussa sitten :D
  Hyvää alkanutta vuotta! :)

 8. Mielenkiintoinen lista. Aika monen bloggaajan vuoden lempparilakoista on näyttänyt löytyvän Essien Urban Jungle ja Opin Love.Angel.Music.Baby. Itsekin haluaisin Urban Junglen ja/tai Opin Don’t Bossa Nova Me Aroundin. Määkin olin pettynyt Opiin tänä vuonna, kun he tehtailivat niin kamalasti uusia toistaan tylsempiä kokoelmia. Brasilia-kokoelma oli kyllä aika ihana. :)

  • Joo, vähän tuntui ehkä siltä että OPI yritti liikaa. Ja taitaa jatkaa samaa rataa tänäkin vuonna. Saa nähdä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s