Patti

Eräänä aamuna se vain oli siinä.

Patti.

Olin pahaa aavistamatta käynyt vessassa, ja housuja ylös vetäessäni huomasin sen. Ei ihan nivustaipeessa vaan ylempänä. Selkeä, isohko patti. Ei ihon pinnalla vaan sen alla. Halkaisijaltaan ehkä neljä, viisi senttiä.

Pulssi hyppäsi välittömästi kolmekymmentä pykälää korkeammaksi. Korvissa humisi. Tällä tavalla alkavat kaikki kauhutarinat, joissa lopulta kuollaan syöpään, ajattelin. Huusin mieheni paikalle. Mies katsoi, kokeili ja totesi: ”Kyllä, tuo on ehdottomasti jotain, mitä minä näyttäisin suht pian lääkärille.”

Kaksi tuntia myöhemmin istuin Diacorin odotushuoneessa ja olin niin kauhuissani, että oksetti. Hetken päästä lempeä-ääninen mieslääkäri kutsui minut sisään, tutki tilannetta hetken ja tuumasi sitten rauhallisesti: ”Sinulla on nivustyrä.”

”Nivustyrä? Ei mulla voi olla nivustyrää. Sehän on miesten vaiva!” sanoin helpottuneen typertyneenä.
”Kyllä teillä naisillakin on suolisto”, hymähti lääkäri. Ja kirjoitti minulle lähetteen kirurgian poliklinikalle.

Sellainen oli syöpä, jota minulla ei onneksi ollutkaan.

Essie Parka Perfect

Kynsillä on tällä kertaa iki-ihana Essien Parka Perfect, jonka päälle leimasin kukkasia Dashican sievällä Nougat Brownilla. Laatta on MoYou London Pro XL 11. Yksinkertaiset mutta ihanat, tuumaan ainakin minä.

Mainokset

21 thoughts on “Patti

 1. Kylläpä kyllä, mulla leikattu toiselta puolelta 4 veenä ja siskolta molemmilta puolilta :) Tsemppiä, itse muistan vain yöllisen herätyksen jogurttia syömään :D ja toki arpi muistuttaa…

  Ei miun kuppi teetä toi kynsilakka, mutta kivasti käyvät yhteen. :)

 2. Hyvä, ettei pahempaa :)
  Ihanat kynnet, taas. Eilen kun otin kynsilakkoja pois, huomasin kynsissäni kellastuneisuutta. Muistelin, että sinulla tai Papulla, en muista kummalla, mutta jossain vaiheessa oli kellertävät kynnet. Muistatkos, miten saitte kellertäväisyyttä pois?

  • Kiitos! :) Kellertävyyttä saa pois varovaisesti buffaamalla (eli hiomalla sellaisella nelivaiheisella viilalla), mutta se myös ohentaa kynttä, joten sitä ei kannata paljon tehdä. Paras apu keltaisuuteen on hyvä aluslakka, joka estää uusia värjäytymiä. Mulla on käytössä Essie First Base, ja se suojaa aika hyvin. :)

 3. Hyvä että jouduin vain säikähtämään! Iso pattihan siihen oli onnistunut putkahtamaan. O_o

  Kauniit, syksyiset kynnet!

   • Kiitos! :) Joo, kun miettii, mitä kaikkea muuta voisi omituinen patti olla, toi diagnoosi oli melkoinen helpotus. Vaikka tietysti MIELUITEN olisin kokonaan ilman mitään vaivaa :D

 4. Kauniit kynnet ja hui, mikä tarina. Onneksi oli ”vain” tuollainen patti kyseessä, vaikka veitsen alle joutuukin.. Paljon tsemppiä leikkaukseen ja toivotaan, että ihmeelliset patit pysyvät poissa jatkossa.

  t. Sari

  • Kiitos! Ja kiitos! En kyllä ihan heti välittäisi uudestaan säikähtää noin kovasti :)

 5. Huuuuh apua :O. Ihan jäätävä aloitus ja kyllä taatusti sydän otti vähän ylimääräisiä lyöntejä. Onneksi asia selvisi kuitenkin noin pian, eikä mistää tuon vakavammasta ollut kyse. <3
  Ihanan lakkauksen oot tehnyt :).

  • Kiitos! Ja joo, onneksi ei ollut mitään tuon kummempaa. P*skamainen vaiva toikin on (sen se on osoittanut jo moneen kertaan tässä kuluneiden viikkojen aikana kipeytymällä aina jos vähänkin enemmän joutuu kävelemään) mutta hoituu sentään suht näppärästi leikkaamalla, jahka joskus pääsen sinne asti. :)

 6. Hui, onneksi ei ollut mitään vakavampaa sitten, vaikka ei tuokaan kiva tietenkään ole. Noi on tosi inhottavia, kun löytää itestään jotain epäilyttävää. Ja kas kummaa, kun ilman googletteluakaan on ensimmäinen ajatus aina syöpä, ainakin itselläni. :D Mutta jos nyt kynsistä jotain, niin on kyllä tosi kivat! Värit sopii ihanasti yhteen, nää on niin kivan rauhalliset kynnet.

  • Kiitos :) Jotenkin lohdullista, että muitakin syöpäkammoisia löytyy, kun itse olen sellainen ”apua, onko toi luomi normaalin näköinen, ei kai se ole ihosyöpää” -neurootikko :D

 7. Käääääk!

  Olen lukenut tämän kirjoituksen ja mielestäni kommentoinutkin, mutta enpäs sit ollutkaan…?

  Kynnet ovat kauniit ja mukavaa kun kaiken myllerryksen keskellä ne tänne jaoit :)

  Pidän kovasti peukkuja pystyssä, että toimenpide on nopea ja toipuminen sujuu kuin huiskis vaan! :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s