Kyllä kroppa tietää

Nykyään, kun jokainen ja jokaisen mummu on asiantuntija ruokavalioasioissa, törmään aina välillä lähinnä naistenlehdissä mielenkiintoiseen teoriaan. Siellä nimittäin milloin mikäkin malli tahi fitnessbeibi sirkuttaa ihan vakavissaan, että kyllä oma kroppa kertoo, mitä ruokaa ihminen milloinkin tarvitsee. ”Joskus tulee sit ihan kauhea himo piimään, ja sit mä juon vaikka viikon ajan kaks litraa rasvatonta Asidofilus-piimää päivässä, koska selkeesti mun elimistö silloin tarttee just piimää. Sillä on joku puutostila, johon piimä tarjoaa oikeat ravintoaineet. Että mun kroppa kertoo noilla himotuksilla, että mitä se just sillon kipeimmin tarttee.”

No. Jos homma nyt sitten oikeasti menee noin, voisiko joku ystävällisesti valistaa, miksi minun elimistöni ei koskaan huuda piimää tai raakaa selleriä tai kauranäkkileipää, vaan enimmäkseen sellaisia asioita kuin kanelipullat, pähkinäsuklaa tai savupekonisipsit?

Kysyn vaan.

KBShimmer Sarong Place, Sarong Time

Kynnet ovat vanhat kuin taivas, ja hädin tuskin muistan, mitä näissä olen käyttänyt. Ihana kirkas violetti on KBShimmerin Sarong Place, Sarong Time, joka oli ihan täydellinen kesäkynsilakka (käytin sitä kesällä myös varpaankynsissä) ja koostumukseltaankin mainio. Sen päällä on China Glazen Fairy Dustia hyvin paljon muistuttavaa KBShimmerin Dust In The Bottlea. Leimaukset tein Dashican valkealla käyttäen myös Dashican leimauslaattaa Big SdP A.

10 thoughts on “Kyllä kroppa tietää

 1. Ihan hurjan kauniit ja mikä ihana väri! Mulla muuten kroppaa huutelee myös lakua ja suklaata, välillä myös Ben&Jerry’s-jäädelöä! On se kumma!

  • Kiitos! ^_^ Sukulakut on kyllä kans semmoinen, että käsi melkein automaattisesti niitä kohti ojentuu… :D

 2. Kaunis lakkaus! Ja joo, noi himotukset. Mulla menee graavikalasta ja keitetystä kananmunasta sipsiin ja suklaaseen. Otapa mun kropasta sitte selvän! :D

 3. Mä olin ihan varma, että tää lakka oli PP:n Allure :D. Upeat kynnet anyways! Mun kroppa huutaa jatkuvasti uusia kynsilakkoja. Selkeä puutostila, jota olen yrittänyt korjata jo vuoden. Kämppä täynnä lakkoja mutta kai se on se joku tietty koostumus tai väri mitä elimistö nyt kipeästi kaipaa. Jatkan etsintöjä :).

  • Kiitos! Ja hei, mulla ON Allure myös, ja sillä tehty lakkauskin julkaisematta, kun nyt vaan ehtis ja jaksais ja sais aikaiseksi… :D

   Älä sitten kuitenkaan nauti sisäisesti niitä kynsilakkoja…

 4. ’Kyllä kroppa tietää’ – metodi toimii vain, jos ei syö mitään mikä sekoittaa sen. Tiesitkö että gluteeni (löytyy vehnästä, ohrasta, rukiista, speltistä) muodostaa suolistossa opiaatteja (eksorfiini/gluteomorfiini) ja ne koukuttavat ihan samalla tavoin kuin mikä tahansa syöty opiaatti? Niinpä jos syö gluteenia on koukussa eksorfiiniin ja tottakai tulee hirveä himo ko. tavaraan jos yhtäkkiä lakkaa sitä syömästä. Gluteeni saa myös syömään enemmän, noin 400 kCal per ateria enemmän. Sokeri puolestaan iskee samoihin kohtiin aivoja, kuin esim. kokaiini. Ja koukuttaa myös. Natriumglutamaatti eli arominvahvenne aiheuttaa riippuvuutta.

  Jos ei syö elintarviketeollisuuden tuotteita eikä koukuttavia ruoka-aineita (eritoten ne viljat ja sokeri), niin voi luottaa siihen että ne kropan himot ovat todellisia ravintoaineiden tarpeen tuottamia himoja, eivätkä esim. sitä että aivojen opiaattireseptorit huutavat sinua syömään lisää gluteeniviljoja koska ovat pieneen opiaattiannokseen päivittäin tottuneet. Maidon kaseiini tekee muuten osalle ihmisiä ihan saman, eli tuottaa niitä opiaatteja elimistöön.

  Kanelipullissa koukuttaa se gluteeni, pähkinäsuklaassa sokeri ja sipseissä mahdolliset arominvahventeet, sekä rakenne (rapea + rasvainen + suolainen), jolla on sinänsä jo suuri syömäänhoukutusvaikutus (tämänkin on joku keksinyt joskus tutkia).

  • Sokerikoukkuun uskon kyllä, mutta tuo natriumglutamaattiväite on kyllä ihan hevonkukkua :) Sitä on tutkittu, tutkittu ja tutkittu, eikä ole pystytty todentamaan mitään sen vaarallisuudesta esitettyjä väitteitä. Edes sitä paljon puhuttua allergiaa ei kyetä valvotusti osoittamaan, eli sekin lienee lähinnä psykosomaattista. Jos natriumglutamaatti olisi sellainen myrkky, mitä sensaatiohakuiset artikkelit yrittävät esittää, aasialaiset olisivat kuolleet jo ajat sitten sukupuuttoon ;)

   • En minä mitään puhunut natriumglutamaatin myrkyllisyydestä: Minä puhuin siitä että se KOUKUTTAA. Eli kun syöt jotain missä sitä on, syöt sitä enemmän ja haluat syödä sitä lisää.

    Natriumglutamaatin myrkyllisyydestä tms. en kirjoittanut sanaakaan, vain sen koukuttavuudesta.

   • Joo, natriumglutamaatin väitetään johtavan ahmimiseen, koska se väitteiden mukaan aiheuttaa riippuvaisuutta.

    Edelleen: jos tämä olisi totta, miksei merkittävä osa aasialaisista ole ylipainoisia?

    Mistä löytyvät perusteelliset akateemiset tutkimukset, joissa tämä asia on aukottomasti todettu? Uskon luotettavan tahon julkaisemaa tutkimustietoa, en satunnaisia Internet-sivustoja. :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s