Kultainen puolikuu

Monessa blogissa olen viime aikoina (tämä ei nyt liity tähän, mutta pakko huomauttaa, että tätä suomen kielen maisteria kiusaa hirveästi ihmisten tapa sanoa lähiaikoina, kun he tarkoittavat viime aikoina :P) törmännyt puolikuumanikyyriin, joten nerokkaasti päättelen, että se on juuri nyt muodikas. Se nimittäin on ollut esillä niin suomalaisissa kuin ulkomaisissakin kynsiblogeissa; suomalaisista voin äkkiseltään mainita ainakin blogit Charming Nails (jossa oli myös aiheesta tutorial), Manicure Madness, Chloe’s Secrets ja PowderPuff.

Aluksi en erityisemmin kyseisestä manikyyristä kiinnostunut, mutta kun sitä alkoi näkyä muissakin kynsiblogeissa, päätin kokeilla. Oli yllättävää havaita, että vaikka poikkiraidat tyypillisesti antavat vaikutelman, että kohde on lyhyempi kuin se onkaan, puolikuumanikyyri saa kynnet näyttämään pidemmiltä. Säälittävät töpökynteni eivät nimittäin tällä kertaa näytä läheskään niin säälittäviltä!

Taitavammat tekevät puolimanikyyrin kauniisti vapaalla kädellä, mutta minä käytin tarroja apuna. Sitä huolimatta rajoista tuli sotkuiset ja niitä piti korjailla koristelulakalla. Myös lakkojen valinta aiheutti päänvaivaa, sillä jos puolikuumanikyyrin tekee niin, että puolikuu muodostuu alemmasta lakkakerroksesta (sen sijaan, että maalaisi sen puolikuun erikseen toisen lakan päälle, mikä luultavasti olisi myös mahdollista?), on päällimmäisen lakan syytävä olla ns. one-coater eli peittää yhdellä kerroksella.

Valitsin pohjalle China Glazen kullanhohtoisen Passion-lakan ja päälle tuli O.P.I. My Private Jet, joka onneksi peitti tarpeeksi yhdellä paksuhkolla kerroksella. Rajakohtaan laitoin Art Clubin Fine Gold Glitter -koristelulakkaa (tai itse asiassa ensin You’re Goldenia, mutta totesin, että rajaus vaatii ihan rehellistä glitteriä, joten vedin päälle Fine Gold Glitterin…)

Half-moon manicure (1)

Half-moon manicure (2)

Half-moon manicure (3)

No, mikäpä sitten oli arvioni näistä kynsistä? Kynnet ovat mielestäni varsin kauniit, suht hillityt ja yllättävänkin juhlavat. Kuitenkin itse pidän näitä jotenkin hieman tylsinä, en tiedä miksi. Ehkä väriyhdistelmä on tämähetkiseen mielentilaani liian vaisu? *shrug* Joka tapauksessa tätä manikyyria voisin kokeilla toistekin, varsinkin lyhyisiin kynsiin, vaikka tämän tekeminen mielestäni aika työlästä olikin.

Joko sinä olet kokeillut puolikuukynsiä? :)

– Papu –

12 thoughts on “Kultainen puolikuu

  1. Kivat kynnet!

    Nyt täytyy kysyä, että mikä ero on lähiaikoina ja viime aikoina käytöllä? Itse en huomaa mitään, mutta en kyllä ole aina se penaalin terävin kynä mitä tulee kielioppiasioihin. :D Onko toinen tulevaa ja toinen mennyttä..? Jos valistat, niin lupaan yrittää kiinnittää asiaan huomiota omalta kannalta. ;)

    • Kiitos :D Ja kyllä, juuri niin: viime aikoina viittaa menneeseen ja lähiaikoina tulevaan :)

  2. Wau, ovatpa hienot – ja kuten itsekin totesit, juhlavat. Pakko oli vielä kerran kurkata tuonne CN:n blogiin… kyllä, puolikuumanikyyri sopii lyhyempiin kynsiin mielestäni paremmin kuin pitkiin.
    Voih, kunpa saisin jostain koristeluenergiaa, että voisin itsekin kokeilla.

  3. Hienot on (: Tosiaankin joihinkin juhliin sopivat. Olen kyllä kokeillut puolikuuta huonolla menestyksellä…

    • Kiitos! Oliko vaikea saada siisti tuosta rajasta? Mulla ainakin oli, aarrgghh!

  4. Onpa makiat! Noita puolikuita on nyt näkyny jonku verran, ja olihan niitä itekin kokkeiltava. Harmi vaan, ettei sitä olis ehkä kannattanu ensimmäisenä tehä OPIn Suede-lakalla, ne lähti nimittäin äkäsemmin kuin olisi ollut suotavaa. :)

    • Tänks! Oon kuullutkin, että suede-lakkojen kesto on vähän niin ja näin… mullakin on yksi himotuslistalla mutta saa nähdä tuleeko hankittua :)

  5. Onpa kauniit! Tykkään kovasti ja tuo Jet on sitten upea väri. Taas kerran yksi täää-tahtoo-kans-lakka :P.

    Pitää kokeilla puolikuuta minunkin, kun on se vielä jäänyt. Miksi muuten ajattelit, et pitää olla yhdellä kerroksella peittävä lakka? Sen rajan takia vai..?

    • Kiitos! Joo, siksi ajattelin sitä yhtä kerrosta, että jos siihen joutuu vielä toisenkin kerroksen vetämään, niin siitä rajakohdasta on kauhean vaikea saada siisti. Tarraahan ei voi jättää paikoilleen pitkäksi aikaa, ja niiden asettelu tismalleen samaan kohtaan uudelleen on varmaan työlästä. Mutten tiedä kun en ole kokeillut :D

      Ja juu,toi MPJ tuntuu olevan tosi monen mieleen. Monet amerikkalaiset kynsibloggaajatkin listaavat sen top 10 -lakkasuosikkeihinsa. Se on kyllä kaunis :) Klassikko.

  6. On muuten juhlava väriyhdistelmä :)

    Oon kans nyt katellut tuota puolikuumanikyyriä ja meinasinkin, jos kokeilis CN:n ohjeilla tehdä :) Vois jotain strasseja tuohon rajalle liimailla sitten.

Jätä kommentti