Ja minähän en magneettil… hei!

Kuka muistaa vielä L’Orealin vanhat Star Magnet -lakat jostain muutamien vuosien takaa? Se oli ennen kynsihulluuteni alkua, mutta silti ostin niitä lakkoja, koska ne olivat uusia ja ihmeellisiä. Muistaakseni minulla oli kolmea tai neljää eri sävyä, mutta en lopulta käyttänyt niitä juuri lainkaan. Syynä oli niiden huono levittyvyys: jos laitoin aluslakkaa, magneettilakat liukuivat kynnen päällä ja jättivät kaljuja kohtia, mutta jos taas en laittanut aluslakkaa, magneettilakka kuoriutui kynneltä alta aikayksikön.

Luultavasti noiden L’Orealin aiheuttamien huonojen kokemustan vuoksi en ole ollut lainkaan innostunut magneettilakoista nyt niiden Uuden Tulemisen myötä. Tuntuu, että jokainen isompi valmistaja on jo innoissaan hypännyt magneettikelkkaan ja uusia kokoelmia tulee ovista ja ikkunoista. Jokaista katsoessani olen miettinyt: ”Olisitte nyt hyvät ihmiset tehneet jotain kiinnostavampaa…”

Tämän johdannon jälkeen jokainen arvannee jo, miten kävi. Niinpä. Päivänä muutamana saapastelin Stockmannilla, kun silmiini osui IsaDoran hylly. Silmäilin magneettilakat läpi ja yksi sävy oli siinä määrin nätti, että tajusin olevani matkalla kassalle lakkapullo mukanani.

IsaDora oli nimittäin muista poiketen saanut aikaan jotain erilaista: magneettilakan, jossa on duochromea! Northern Light -lakka on pohjaltaan lähinnä kai todella tumma (lähes musta) harmaa, ja siinä on vihertävää kimmellystä. Tietystä kulmasta lakka kuitenkin väläyttää näkyville upean vaaleanpuna-magentan shimmerin. Makrokuviin saa itse asiassa näkyviin moniväristä tuiketta, mutta paljain silmin katsottuna se magenta shimmer on hallitseva. Uskokaa kun sanon: tämä lakka on huikaisevan kaunis.

isadora-nl-macro

On with the show! Miten tämä lakka sitten toimi, kun otetaan huomioon traumaattinen magneettilakkamenneisyyteni?

Ensin ruusut: lakka levittyi hyvin, kunhan olin tottunut IsaDoran omituiseen siveltimeen. Laitoin aluslakkakerroksen päälle ensin ohuen kerroksen Northern Lightia, annoin sen kuivahtaa hetken ja sen jälkeen toiseen, vähän paksumpaan kerrokseen käytin magneettia – toki yksi sormi kerrallaan. Magneetin käyttö oli helppoa ja sen tekemät kuviot olivat varsin kauniit (joskaan ne eivät osuneet ihan keskelle, koska en osannut kohdistaa niitä täydellisesti).

isadora-nl-sun

Ja sitten ne risut: päällyslakka levitti kuviot. Pari ensimmäistä sormea olivat ihan omaa vikaani, koska aloitin päällyslakan levittämisen liian nopeasti, mutta loppujen kynsien annoin kuivua ainakin 45 minuuttia ennen pikakuivattajan levittämistä, ja silti Seche tuhosi kuvioita. En tiedä, onko tämä tyypillistä käytöstä magneettilakalle, mutta olin varsin harmissani asiasta. Levitin Sechen todella varovaisesti, en sivellyt useampaa veto samaan kohtaan ja muutenkin tein kaiken kieli keskellä suuta, ja silti kuviot muuttuivat päällyslakan alla huomattavasti epäselvemmiksi kuin mitä ne alun perin olivat olleet.

isadora-nl-shade

  • Aluslakka: Essie Grow Stronger
  • Värilakka: IsaDora Northern Light
  • Päällyslakka: Seche Vite

Kun myöhemmin testailin lakkaa kiekolle, totesin parin muun pikakuivattajan tekevän ihan saman tempun. Yksi pikakuivattajistani tuhosi magneettikuviot lähes täysin, eikä kyse ollut edes siitä, että sivellin olisi sotkenut kuviota vaan päällyslakka ikään kuin kadotti lähes koko kuvion. Ainoastaan Color Clubin 0-60 Speedy Top Coat (joka nimestään huolimatta on kaikkea muuta kuin Speedy) tuntui toimivan suht hyvin magneettilakan päällä.

Tätä kirjoittaessani taskussa on juuri äsken ostettu IsaDoran oma päällyslakka, jota niille magneettilakoille suositeltiin, ja testaan sitä seuraavalla kerralla. Huono puoli toki on, ettei se IsaDoran lakka ole pikakuivattaja, mutta ehkäpä voin SEN päälle laittaa Secheä tuhoamatta magneetin tekemää kuviota? Jää nähtäväksi.

Toivon, että löydän toimivan päällyslakkaratkaisun, koska IsaDora Northern Light on yksinkertaisesti huikean kaunis lakka. Luultavasti kaunein magneettilakka, mitä tähän mennessä olen nähnyt.

10 thoughts on “Ja minähän en magneettil… hei!

  1. Olen itsekin harkinnut et jos yhden isadoran ostaisin kokeiltavaksi, kun hinta on halvempi kuin muissa mitä on nähnyt. En ole itsekään innostunut, mut oishan se kiva kokeilla. Mä olen joihinkin muihin lakkauksiin jossa pikakuivattaja ei toimi pistänyt eka hidasta Konadin päällyslakkaa ja sit sechet päälle.

    • Noissa IsaDoran lakoissa on moniin muihin (China Glaze, Color Club..) verrattuna se hyvä puoli, että niitä voi itse hypistellä ja tutkia ennen ostopäätöksen tekemistä. Joskus se ostamisen helppous tekee mulle tepposet, kuten tällä kertaa kävi :) Mutta ei mua kyllä harmita! Ostin itse asiassa vielä ylimääräisen magneetinkin, kun IsaDoralla oli myynnissä muutamia muita kuvioita irtomagneeteissa.

  2. Kikatan tuolle otsikolle :D miksi, oi miksi teit tämän postauksen. On meinaan eka magneettilakka joka väräyttää mitään viisareita. Ajattelin jo että kerranki joku kynsilakkatrendi johon ei tartte lähteä mukaan, mutta tämä lakka jäi kyllä vähän mieleen kummittelemaan…

    • En minäkään lähtisi noita magneettilakkoja hamstraamaan, mutta tuo yksi on kyllä sinänsä ihan kiva omistaa. Pääseepä kokeilemaan tätäkin juttua ja saa joskus tehtyä tosi helposti vähän erilaiset kynnet :) Ja testasin sen IsaDoran oman päällyslakan: se ei turmele kuvioita kuten mm. Seche. Yay!

  3. Hihihii, mäkin ostin ton lakan heti, kun ne tuli myyntiin. Mulla on magneettilakkoja usealta eri merkiltä, mutta en ole huomannut, että kuviot leviäisivät. Toisaalta olen käyttänyt Orly Glosseria niiden päälle enkä pikjakuivattavaa. Itse rakastan magneettilakkoja, mutta sitten kun niitä tuli saataville niin monelta merkiltä, niin alkoi jo kyllästyttää. Aah, mä sain ihanan duocrome lakan tänään lahjaksi, butterLONDONin Knackered!

    • Jeah, se voipi tosiaan olla, että magneettilakat eivät tykkää pikakuivattajista, sillä se IsaDoran oma päällyslakka näyttäis toimivan ihan hyvin :) Täytyy varmaan testata silleen, että laitan ensin sitä ja sitten Secheä. Ja sinä HANNU HANHI!!! Toi Knackered on iiiiiiiiiiiihana (ainakin swatcheissa)! ♥

  4. Mä en oo vielä innostunu magneettilakoista… saa nähä millon multakin löytyy sellainen mun varastosta… :D

    • Varo vaan, kyllä ne sieltä vielä hiippailee sun varastoon! :D Minä en alun alkaen välittänyt cremelakoista – nyt niitä on mun lakkavarastosta enemmistö. Sitten en erityisemmin välittänyt glitterlakoista – nyt niitäkin on vaikka kuinka, ja lisää tulossa… Never say never ;)

      • Mullakin tuntuu glitterlakkoja olevan jo kiva varasto, on ne vaan niin ihania vaan melko pirullisia poistaa… :D

  5. Mä en laittanut Isadoran magneettilakkaan lainkaan päällyslakkaa, kun se kuivahti itsestään hetkessä. Kesti kynsillä silti monta päivää, vaan loppua kohden se raita levistyi itestään.

Jätä kommentti