Pari sanaa kynsinauhoista

Aina silloin tällöin kommenteissa pyydetään kertomaan tarkemmin, miten hoidan kynsinauhojani, kun ne ovat kuvissa aina niin siistit. Siksipä tällä kertaa ajattelin kirjoittaa muutaman sanan siitä, miten ja millä hoidan kynsinauhojani ja mitä teen niille ennen kuvaamista.

Kynsinauhojen kauneus on kiinni kahdesta eri tekijästä – ainakin tähän tulokseen olen itse tullut. Ensinnäkin ne ovat kauniit, kun ne on aina huolellisesti irrotettu kasvamasta kiinni kynteen ja työnnelty varovaisesti taaksepäin, ja tämän lisäksi ne vaativat paljon kosteutta rasvaamisen ja öljyämisen muodossa. Nämä perusasiat lienevätkin useimpien tiedossa. :)

Joka kerta lakkojen vaihtamisen yhteydessä käsittelen kynsinauhat ja poistan kynnen pinnalta kuolleen ihosolukon Nfu Oh Cuticle Removerilla. Aineen käyttö ei ehkä ole kaikille tuttua, joten kuvasin ihan pika pikaa ja ex tempore videon siitä, miten se tehdään. Olkaapa hyvät (ja antakkee anteeksi kaikki pöljyydet, en tosiaan valmistautunut tähän millään tavalla :D)

Videolla esitellyn toimenpiteen jälkeen pesen kädet aina huolellisesti saippuaa ja kynsiharjaa käyttäen, minkä jälkeen öljyän kynsinauhat perusteellisesti. Suosikkiöljyjäni ovat tuubimuotoinen O.P.I. Avoplex Cuticle Oil To Go sekä pullossa myytävä CND Solar Oil (minulla on käytössä perinteisen mantelintuoksuisen sijasta Limited Edition -versio, joka tuoksuu vaniljalle. Ja vaikka inhoan karvasmantelin tuoksua, on se perinteinen öljy minusta silti paremman tuoksuista kuin tuo vanilja…).

Kun kynnet ja kynsinauhat ovat saaneet imeä riittävästi kosteutta, pesen kädet ja lakkaan kynnet. Kynsinauhat putsaan siveltimellä ja asetonilla, ja tästä minulla on tarkoitus kuvata vielä uusi video vanhemman & ei niin selkeän tilalle.

Ottamissani valokuvissa kynsinauhat ovat usein hieman siistimmät kuin todellisuudessa, sillä käsittelen kuivat kohdat ja roskat sun muut kuvista pois. Nykyään kuvien raakaversiotkin ovat kuitenkin varsin kauniit, koska olen oppinut hyvän kikan kuvien ottamiseen. Ja koska olen kiltti, jaan salaisuuden teidän kanssanne. ;) Mikäli kuitenkin olet niitä ihmisiä, jotka kuvaavat kynnet välittömästi niiden valmistuttua, tämä vinkki ei sovellu sinulle, sillä kynsien on oltava täysin kuivat.

Trikki on öljytä kynsinauhat todella avokätisesti vähän ennen kuvaamista. Jokainen kuitenkin tietää, että vastaöljytyt kynsinauhat näyttävät kuvissa ällöttävän kiiltäviltä, eikö..? Siksipä homma tehdäänkin nyt hieman eri tavalla:

1) Laita kamera sun muut tilpehöörit valmiiksi.

2) öljyä kynsinauhat reippalla kädellä ja anna öljyn vaikuttaa kaikessa rauhassa kymmenisen minuuttia

3) pese sormet ja kynnet pikaisesti lämpimällä vedellä ja kynsiharjalla, mutta älä käytä saippuaa. Ole nopea, ettet kuivata ihoa, mutta silti sen verran perusteellinen, että käyt kynsiharjalla läpi jokaisen sormen kynsinauhat. Harjalla kynsinauhoilta saa pois paitsi ylimääräisen öljyn, myös kaikki roskat, nöyhdän ja epämääräisen töhkän, joka on tarttunut öljyttyihin sormiin.

4) älä kuivaa käsiä vaan anna niiden kuivua itsekseen, koska pyyhe -> nöyhtää, nukkaa ja töhkää.

5) kuvaa! Tuloksena on kauniit, kosteutetut kynsinauhat ilman öljyisyyttä, rasvaisuutta tai nöyhtää.

Kas tässä oli kaikessa yksinkertaisuudessaan Papun metodi. :)

4 thoughts on “Pari sanaa kynsinauhoista

  1. Kiitoksia opetustuokiosta! Olipa sua miellyttävä kuunnella videolta, kun puhut niin rauhallisesta ja selkeästi. Mulla on sama Nfu Oh:n aine käytössä, mutta käytän sitä ehkä vähän epäsäännöllisesti ja aloin nyt myös miettiä olisiko tuollainen puutikku parempi kuin tuo mun kaksipäinen työkalu, jonka toisessa päässä on kynsiveitsi ja toisessa jotain pehmeää muovisekoitetta, sellainen viistompi tylppä tää – ja mä käytän vuorotellen kumpaakin päätä..

    Ja tuo kuvausvinkki voisi olla hyödyllinen kokeilla itsekin, kiitti salaisuuden jakamisesta! :)

    • Mulla on kans semmoinen muovinen kynsinauhantyönnin, joka on aika pehmeä, mutta musta se on liian joustava tuohon hommaan. Vastaavasti taas sitten metallinen työkalu tuntuu liian terävältä ja kovalta, joten puutikuista olen itse tykännyt eniten. Joskus käytän kyllä sellaista vähän koukkumaista metallistakin työkalua tuossa :)

  2. Voisit julkaista enemmänkin videoita, näitä on mukava katsoa:) vaikka itselleni uutta asiaa ei tullutkaan, mulla on samat maneerit vaikka ihan joka lakkauksen yhteydessä en käy kynsinauhoja läpi.
    Kynsinauhanirrottajassa on periaatteessa (ja käytännössäkin) lipeää näin kansankielellä eli huolellinen pesu on tosiaan tarpeen.

    Yksi kiva vinkki josta joku voisi hyötyä kuvaamiseen liittyen on silmälasien puhdistusliina. Mulla on lightboxin vieressä ja pyyhkäsen sillä kynnet ennen kuvaamista….tosin aina ei muista ja sen sitten kyllä huomaa kun siirtää kuvat koneelle.

    • Oho, tuota liinaa en ois tullut ikinä itse ajatelleeksi – pitääpä testata! :D Kiitos vinkistä!

      Periaatteessa voisin kyllä tehdäkin enemmän videoita, esim. vesimarmorointia sun muuta, mutta on aika hankalaa löytää ajankohtaa, jolloin valoa on tarpeeksi mutta taustahälyä (= lasten hälinää) ei olisi liikaa. Pitää katsoa sitten syksymmällä kun pienempikin lapsi on päiväkodissa, jos vaikka joskus saisi nipistettyä työpäivästä tovin moiselle harrasteelle :)

Jätä kommentti