Maalis-huhtikuun saalista

Kuvittelin, etten ole edellisen ostospostauksen jälkeen ostanut juuri mitään, mutta kun sitten rupesin keräämään pulloja kuvaamista varten, niitä kertyikin… noh, ihan kohtalaisen paljon. Jostain syystä koko ajan oletan, etten osta paljoakaan, mutta totuus on sitten jotain ihan muuta. Tällä hetkellä yritän kuitenkin elää periaatteella ”yksi sisään, yksi ulos”, joten olen myös myynyt aika monta lakkaa ja siirtänyt useita kirppislaatikkoon odottamaan myyntiä.

March / April haul (3)

O.P.I. Strawberry Margaritasta olen haaveillut jo pitemmän aikaa, mutta tokihan – sitten kun sen lopulta tilasin – totesin omistavani jo melkein samanlaisen sävyn. Eroa on kuitenkin juuri sen verran, että ainakin toistaiseksi pidän molemmat lakat. Bubble Bathia on kehuttu kovasti ja se tuntuu googlailun perusteella olevan todella pidetty ranskislakkana, joten tottahan sitä on kokeiltava. Harmaa Suzi Takes The Wheel kotiutui hätäadoptiona, kun löysin sen Stockmannilta alle seitsemällä eurolla. Todella tumma ruskea Get In The Expresso Lane päätyi minulle Emman hylkiönä, ja se on jo esitelty kynsilläkin.

March / April haul (2)

Essence-lakkoja on päätynyt myös minun hyllyyni, ei ainoastaan Murmiksen. Ihana harmaa Grey-T To Be Here ja kuvan oikeassa laidassa oleva Oh My Glitter (johon ihastuin nähtyäni Murmiksen postauksen lakasta) tulivat erään ihanan ja avuliaan ihmisen kautta, keskimmäisen Break Through’n ostin Facebookin Kynsikoristekirppikseltä.

March / April haul (1)

TransDesignilta tuli tilattua kuvan kolme Orlya: Elation Generation, joka tosin tikkuswatchauksen jälkeen siirtyi myytävien joukkoon (en tiedä miksi, mutta jokin siinä lakassa tökki – se ei vain kerta kaikkiaan miellyttänyt silmää tarpeeksi), Preamp (joka oli syy koko tilauksen tekemiselle, se oli PAKKO saada) sekä Miss Conduct, joka kaikesta saamastaan suitsutuksesta päätellen on jokaisen itseään kunnioittavan kynsilakkahullun must-have.

March / April haul (4)

Useimmat kynsiharrastajat tietävät, että valkoiset cremet ovat enimmäkseen joko hankalia tai todella hankalia. Täydellisen valkean cremen metsästys on päättymätön projekti. Cult Nailsin Tempest on monien arvostelujen mukaan valkeiden cremelakkojen ns. Graalin malja: peittää joidenkin mukaan jopa yhdellä kerroksella ja levittyy todella hyvin. Siksipä se oli pakko ostaa testiin, vaikka hinta kovasti kirvelikin (hyvä isä, että amerikkalaisten postimaksujen nousu voi tympiä pientä suomalaista kynsilakkahullua :( :( :( ). Essien Set In Stones tuli otettua mukaan TransDesignin tilaukseen, koska a) tajusin etten omista ihan tavallista hopeista glitterlakkaa ja b) flat rate boxiin oli toki pakko ottaa se 8 lakkaa. Essien Off The Shoulder näkyikin jo kynsillä, joten siitä ei sen enempää.

Kuvan sinivihertävä glitterlakka, Elevation Polishin Stay Behind, Catch A Wave on Todella Upea ja Erikoinen. Se on nimittäin pyöreää glitteriä, ei hexiä. Kunpa pyöreää glitteriä näkisi useamminkin kynsilakoissa! Viimeisen lakan, Sally Hansenin Nail Prisms -sarjan Pink Rose Diamondin, löysin Facebookin Kynsikoristekirppikseltä, enkä ollut uskoa silmiäni, kun se oli vielä vapaa. Ihmiset eivät varmaankaan olleet tajunneet, miten upea lakka se on? En yleensä ottaen juurikaan osta holoja, mutta tämä oli saatava :)

Tällaisia lakkoja on ilmaantunut hyllyyni maalis-huhtikuun aikana. Toivottavasti ovat sitten kynsillä yhtä kauniita kuin pullossa!

16 thoughts on “Maalis-huhtikuun saalista

 1. Minusta tuntuu jotenkin aika ikävältä tämä kynsiblogeissa vallalla oleva lakkojen osteluvimma. Eli, jatkuvasti esitellään että hupsista, tulinpas taas ostaneeksi vähän lakkoja. Kun tilaa lakat jostain huitsinkuikasta, eihän niille paljoa hintaa tule per pullo, mutta sitten tulee vielä postimaksut ja se että niitä lakkoja ”on pakko” tilata kerrallaan aika monta …

  Joo, onhan lakat harrastus siinä missä mikä tahansa muukin mutta blogeja kuitenkin lukee monet nuoret tytöt. Jo senkin takia, että muotilehdet on kalliita. Lehdissä esitellään ”edullisempina” vaihtoehtoina vaikka 70€ laukkuja samalla kun annetaan ymmärtää, että kaikkihan ostaa noinkin kalliita laukkuja monta kertaa vuodessa. Samalla tavalla blogeissa esitellään kalliita, ulkomailta tilattuja merkkilakkoja ihan niinkuin se olisi aivan tavallista ostella vaikka 50€:lla lakkoja kerrallaan. Bloggaajat voisi minusta vähän pohdiskella omaa rooliaan tässä kuviossa.

  Kynsilakoissa hauskaa on minusta se, että pienellä rahalla saa omaan lookkiin uutta twistiä tai kokonaan uuden näkökulman omaan tyyliin. Luonnonkynnet ja kello on aika eri juttu kuin vaikka punainen lakka ja helmirannekoru. Tuotetta voi käyttää monta kertaa, ja se on helppo ylläpitää (eli kun kerran laittaa, saa ”meikistä” nauttia monta päivää). Luulen, että aika monelle kynsilakat on vähän samanlainen juttu.

  ”Täydellisen” koostumuksen tai värin etsiminen on minusta aika turhaa; fiilikset ja maku muuttuu, samaten valo ja oma tyyli. Lisäksi, se vääräkin väri voi tuoda omaan tyyliin sellaista kaivattua särmää, pientä epätasapainoa. Kontrastia tai ”epämukavuusfaktoria” voi sitten lisätä muilla asusteilla ja värileikeillä.

  En tiedä olenko ainoa, mutta minä näkisin mielelläni pienempiä ostospostauksia. Ei haittaisi yhtään, vaikka esittelyssä olisi vaikka vaan yksi lakka, eikä sekään haittaisivi vaikka ko. lakka ei olisi juuri julkaistusta uutuuskokoelmasta tms. Muodithan kiertää ympyrää, joten ei se minusta ole oleellista onko juuri se sävy tämän vuoden kokoelmasta vai kolme vuotta vanhasta kokoelmasta.

  Kaipaisin sitä, että uuteen väriin oikeasti paneuduttaisiin. Eli, jos esitellään vaikka kylmä lila lakka, pohdittaisiin millaisen vaikutelman se saa aikaan kun sen yhdistää vaikka pistaasinvihreään huiviin, munakoisoon tai lämpimän keltaiseen. En usko, että on olemassa huonoa tai ällöä väriä, kyse on siitä miten taitavasti sen osaa yhdistää muihin väreihin. Väreistähän lakoissa loppujen lopuksi on kysymys.

  Kaipaisin kohtuullisuutta ja sen tiedostamista, että nälkä kasvaa syödessä. Varmasti kun katselee kuvia toisten toistasataa lakkaa sisältävistä kokoelmista alkaa tuntua, että oma 50 lakan kokoelma on aika pieni. Silti. Ihmisellä on iso varasto kalliita käyttöesineitä, mitä hän ei välttämättä käytä koskaan kertaakaan, eikä edes tiedä mitä kaikkea omistaakaan.

 2. Mä haluaisin ottaa myös kantaa tähän Tuulin viestiin, siinä oli monta ajatuksia herättävää asiaa. On totta, että meillä intohimoisilla kynsiharrastajille lakkoihin uppoaa rahaa, vallankin, kun jatkuvasti on metsästettävä erikoisimpia ja hankalammin saatavia lakkoja. Paljon kuitenkin harrastetaan kierrätystä eli kirpputoritoiminta on aktiivista eikä jokainen lakka ole uusi.

  Ymmärrän turhan kuluttamisen välttelyn pointin, mutta verrattuna muotiblogien vaate-, kenkä- ja laukkuhysteriaan tämä on aika pientä. En kuunaan maksaisi lompakosta 600 euroa! Minun tällä hetkellä käytössä oleva käsilaukkuni on kirppikseltä, 1,50€ ja tykkään siitä sikana:)
  Näiden vertaaminen on tietysti vähän hassua kun ilman molempia voisi tulla toimeen mutta ainakin itselleni lakat ovat juuri se turhake, johon tuhlaan, muuten ostelen tosi maltillisesti ylipäätään mitään.

  Itselläni on nyt ollut jo pitempään periaate, että lakkoja ostetaan saman verran kuin myydään koska en a)halua paisuttaa kokoelmaa määrällisesti ja b)budjettini on rajallinen. Kynnet ja blogi ovat minulle kuitenkin harrastus siinä kuin jollekin toiselle taulujen maalaaminen tai tenniksen pelaaminen. Kyllä harrastaminen saakin maksaa niin kauan kuin ei elä yli varojensa sen vuoksi, eikö?

  Lakoissa tulee kyllä trendejä ja villityksiä mutta niiden viimeisimpien esittely ei minusta ole itseisarvo. Enemmän kiinnostaa, millaisen koristelun joku on toteuttanut ja käyttökokemukset lakasta, oli se sitten uusi tai käytetty, viimeisintä uutuuskokoelmaa tai vuosia sitten esitelty kaikille tuttu luottolakka. Yhdistäminen muihin asusteisiin ym. on vähän vieraampaa ja puhtaasti kynsiin keskityttyvälle blogille epätyypillistä. Enemmän näitä näkee jossain lifestyle-blogeissa.

  Mutta. Tämä oli ehdottomasti mielenkiintoista luettavaa, niin Papun ostosten osalta kuin kommentin ja luulenpa, että jatkoa seuraa :)

 3. En ota kantaa ylläoleviin kommentteihin muuten kuin, että mun mielestä on ihan tavallista ostaa 50€:lla kerrallaan lakkoja…

  Noh, mutta siihen alkuperäiseen kommenttiini :D Sielläkin on hankittu Miss Conduct! Juuri julkaisin myös postauksen, jossa esittelin että mm. tälläinen on tullut hankittua :p Odotan innolla käyttökokemuksia Cult Nailsin Tempestistä! Ei ole kovin mahtavia kokemuksia Cult Nails lakoista, tosin ei kovin laajojakaan ja itsellänikin on tuo perus valkoinen lakka metsästyksessä. Odotan myös kovasti kuvia Stay Behind, Catch A Wave:stä kynsillä! Mistä tuollaisia saa? :)

  • Stay Behind, Catch a Wave on itse asiassa juuri nyt kynsillä! :D Se on todella kaunis, mutta vaatii noin desilitran thinneriä, koska koostumus oli tosi geelimäinen. Ostin sen Elevation Polishin nettisivuilta – tällä hetkellä se on Sold Out, mutta sivuston Restock Dates -osiosta näkee, milloin mitäkin lakkaa tulee taas myyntiin. Tempestistä tulee juttua heti kun ehdin testata; olen todella utelias sen suhteen! Varpaankynsiin sitä jo käytin ranskalaiseen manikyyriin, mutta sen perusteella en osaa vielä sanoa juuta enkä jaata, kun en lakannut koko kynnelle :)

 4. Äh, no en voinutkaan olla ottamatta kantaa :D

  Musta tuntuu että Tuuli ei ole nyt oikein ymmärtänyt kynsiharrastuksen ideaa tai sitä miten me käytämme ja mitä ajattelemme lakoista. Yleistän nyt tässä vähän, mutta uskon, että voin puhua me-muodossa aika suuren joukon kynsiharrastajista kanssa. Eli emme ajattele kynsilakkoja vain jonakin tyylin osana (ainakaan suurimmaksi osaksi aikaa). Lakoilla ja lakkauksilla on itseisarvo sinänsä, eikä meitä kiinnosta miten joku lakka sopii yhteen jonkun huivin tai laukun kanssa jne :D Ja todellakin on ideaa metsästää täydellistä koostumusta! Se on vähän sama asia kuin päättäisit tyytyä esim. kengissä vain sellaiseen melkein sopiviin, mutta jotka kuitenkin pitkällä kävelyllä alkavat hinkkaamaan. Koostumus nimittäin määrittää mm. sen kuinka helppokäyttöinen ja kestävä lakka on.

  ”Samalla tavalla blogeissa esitellään kalliita, ulkomailta tilattuja merkkilakkoja ihan niin kuin se olisi aivan tavallista ostella vaikka 50€:lla lakkoja kerrallaan. Bloggaajat voisi minusta vähän pohdiskella omaa rooliaan tässä kuviossa.”
  Mitäköhän tälläkin nyt yritetään sanoa? Ulkomailta tilattaessahan lakat ovat yleensä edullisempia kuin Suomesta ostettaessa? Eikä me olla vastuussa siitä, että meidän blogeja saattavat lukea myös nuoret tytöt, vaikka en kyllä ymmärrä miten me muka annamme jotenkin huonon vaikutuksen näihin tyttöihin? :D Maailmassa on kyllä paljon pahempiakin kanavia mistä saa huonoja vaikutteita kuin kynsiblogit. Ei se tarkoita, että jos me esittelemme monta lakkaa kerralla, että kaikkien muidenkin pitäisi ostaa niin monta lakkaa. Enemminkin näin lukijat saavat kuvaa millaisia lakkoja olisi mahdollista hankkia ja ostavat sitten vain ne itselleen sopivimmat ja parhaimmat. Lukijat voivat vertailla eri vaihtoehtoja ja punnita ostopäätöstään. Näin ei tarvitse tuhlata rahoja hutiostoksiin, kun me olemme jo testanneet lakat lukijoiden puolesta. Luuleekohan Tuuli että jos joku postimerkkiharrastaja esittelee tuhansien merkkien kokoelmaansa blogissa, niin kaikki blogiin päätyvät haluavat väistämättä samanlaisen kokoelman? Kaikista hassuinta minusta tässä oli se, että Papu vielä nimenomaan mainitsi tuossa alussa, että kierrättää lakkojaan, eikä kasvata kokoelmaansa vaikka hankkiikin uusia lakkoja… Niin ja me olemme vain tavallisia ihmisiä ja meillä on tietääkseni oikeus harrastaa niin kuin haluamme, eikä meitä voi verrata mihinkään muotilehtiin!
  Huh, nyt on parempi kun sain kaiken sanottua :D

 5. Huuuh, pitkiä kommentteja ja painavaa asiaa. Vastailen ihan lyhyesti – tai yritän ainakin – sillä mulla on ollut koko päivän karsea päänsärky ja pää tuntuu sen takia olevan täynnä sahajauhoa ja mehiläisiä.

  Ymmärrän Tuulin pointin, ainakin osittain. Shiny ehti tuossa jo todetakin, että me kynsibloggaajat emme ole sinänsä vastuussa siitä, että blogejamme lukevat teini-ikäiset, mutta kyllä minä äitinä olen pohtinut tätä koko asiaa siltäkin kannalta, että eräänlainen kollektiivinen vastuu tulisi varmaan kantaa nuorista, ja tämmöinen yletön ostelu ei välttämättä kyllä anna kauhean järkevää kuvaa tästä harrastuksesta.

  Ainakin minun ollessa kyseessä isoin ongelma on ehkä se, että te ette näe taustoja. Tätä blogia lukeva näkee vain nämä isot kynsilakkaostokset, mutta jos ei ole sattumalta jäsen Facebookin Kynsikoristelukirppiksellä, ei näe sitä, paljonko myyn lakkoja pois vähän väliä. Ja mikä on vielä tärkeämpää: satunnainen lukija ei näe sitä, että tämä harrastus on oikeastaan ainoa asia, mihin käytän rahaa.

  En koe, että minun pitäisi puolustella rahankäyttöäni kenellekään, joten en selitä tätä kaikkea siksi, vaan sen takia, että tätä mahdollisesti lukeva teini-ikäinen ymmärtäisi, että ei aikuisellakaan ole varaa ostaa ihan mitä tahansa (yleensä ainakaan!), vaan jotta saa asian A voi joutua tinkimään asiasta B. Minä en osta itselleni juurikaan vaatteita (tänä vuonna olen sukkien lisäksi ostanut 20 euron farkut), kampaajalla käyn 4-5x vuodessa ja silloinkin rahaa menee max 40e kerralla. En osta meikkejä, en muuta kosmetiikkaa, en hiustenhoitotuotteita (shampoota kummempaa), en syö usein ulkona, en käy elokuvissa enkä oikeastaan koskaan käy baarissa – kahvilassa ehkä kerran viikossa. En tupakoi. Meillä ei ole autoa. Lapsille ostan enimmäkseen järkevää käyttövaatetta, en merkkikamaa. :) Makeiden herkkujen lisäksi kynsijutut ovat siis ainoa paheeni.

  Siitä olen kyllä yhtä mieltä Tuulin kanssa, että ei tässä ostelussa ole kauheasti järkeä, vaan olisi tosiaan järkevämpää keskittyä käyttämään niitä lakkoja hamstraamisen sijasta. Sen sijaan olen TÄYSIN eri mieltä siitä, ettei kannattaisi metsästää täydellistä koostumusta. Kuten Shiny tuossa sanoikin, huono kynsilakka on kuin huonosti istuva vaate. En haluaisi käyttää huonosti istuvaa vaatetta, enkä taatusti halua käyttää koostumukseltaan huonoa kynsilakkaa. Ja koska tuossa merkinnässäni mainittu valkea creme on yksi niistä peruslakoista, jota tarvii säännöllisesti, olen kyllä sitä mieltä, että on järkevää pyrkiä löytämään mahdollisimman hyvä sellainen :)

  Tässä kynsibloggaajien maailmassa en itse asiassa koe, että kokoelmani olisi mitenkään erityisen suuri. Useimmilla ”kollegoilla” kokoelma on merkittävästi suurempi, ja tiedän jopa tapauksia, joilla on käyttämättömiä lakkoja enemmän kuin minulla lakkoja kokonaisuudessaan. Toki järkevä puoleni myöntää, että 150 kynsilakkaa on ihan älytön määrä. Mutta… no can do :) Tämä on mun juttuni.

  Ai joo se piti vielä sanoa, että Sissin ja Shinyn kanssa olen samoilla linjoilla siitä, että lakkaukset ovat tosiaan se itseisarvo. Lakka itsessään kiinnostaa: käyttökokemukset ja koristelu. En koskaan mieti lakkauksiani vaatetuksen tai asusteiden mukaan – hei, en edes omista mitään käsilaukkuja tai huiveja, joihin lakkauksen voisi mätsätä :D

 6. Oho, täällähän on ollut keskustelua.

  En minä sanokaan, etteikö aikuiset ihmiset saa käyttää rahojaan juuri niin kuin haluaa tai kirjoittaa nettiin mitä haluaa, sitä ei kenenkään tarvitse puolustella. Kyllä saa, eikä tarvitse välittää kenestäkään jos ei halua.

  Olen sitten varmaan tunkkainen moralisti kun mietin juurikin niitä nuoria. Aikuisilla nyt on yleensä jotain tuloja, ja ymmärrystä rahankäytöstä. Eli eletään suu säkkiä myöten, ainakin valtaosa. Nuorilla kun on pienet tulot, niin ”ihan tavallinen 50€:n kynsilakkatilaus” silloin tällöin saa talouden sekaisin. Yritetään elää 20€:n ruokarahalla kuukausi kun rahat on menneet kosmetiikkaan kun sehän on ihan tavallista elämää, samanlainen juttu ku hammastahna tai shampoon osto.

  Hyvä että selititte tuon koostumusjutun. Minulla on nopeammin ja hitaammin kuivuvia lakkoja, ja sellaisia jotka peittävät kahdella kerroksella ja toiset kolmella. En ole koskaan älynnyt tehdä eroista paremmuusasioita. Sitäpaitsi, en usko että kalliit merkkilakat olisivat niin kertakaikkiaan huonolaatuisia että ne olisivat käyttökelvottomia, jos kyseessä on valmistusvirhe niin silloin tuote on voitava palauttaa.

  Mietinnän paikka tässä on kyllä minullakin. Lukisin mielelläni monia kosmetiikkablogeja, mutta iän karttuessa yhä useampi niistä näyttää niin pinnalliselta. Tärkeintä tuntuu olevan näyttää että kyllä muuten minulla on just ne kalleimmat, uusimmat tuotteet josta ”kaikki” puhuu, ja mitään rajaa ei ole sille mitä mikäkin saa maksaa. Taitaa tämmöiset mietiskelyt silti jonnekin osua kun jotkut niin provosoituu.

  • Niin no, käyttökelvoton tuote on tietysti eri asia kuin tuote, jota ei ole mukavaa käyttää. Minä myyn surutta eteenpäin jokaisen lakan, johon en ole tyytyväinen, sillä maailmassa on paljon todella hyvälaatuisia kynsilakkoja, enkä aio vähäistä vapaa-aikaani käyttää huonoon. Kallis merkkilakkakin voi olla ominaisuuksiltaan huono, sillä kyllä niillä isoilla laatumerkeilläkin välillä käy kömmähdyksiä :)

   Luulisin, että useimmat pienituloiset opiskelijat ymmärtävät kyllä sen, että elämäntilanne vaikuttaa siihen, mitä voi ostaa ja mitä ei. Ymmärrän minäkin sen, että en kotiäitinä voi ostaa kaikkia niitä juttuja, mitä säännöllistä kuukausipalkkaa saavat ostavat :) Toivoisin, että blogiani seuraavat ovat jo tajunneet (olenhan sen monta kertaa maininnut), että pistän koko ajan lakkoja myös kiertoon, eivätkä oleta, että minulla on rahaa ostaa mitä vain. Ainakin mulla on kyllä hyvinkin selkeät rajat sille, mitä mikäkin saa maksaa, ja siksi metsästän ostokseni sieltä, mistä ne halvimmalla saan.

   En itse oikein ymmärrä kynsilakkojen ostamista keräilyn vuoksi, enkä ymmärrä, miksi kukaan pitäisi kokoelmassaan kynsilakkoja, joista ei pidä ja joilla ei halua (uudelleen?) kynsiään lakata, mutta niin kauan kun kokoelma pysyy edes jotenkin järkevissä mitoissa ja niitä kynsilakkoja myös käytetään, en osaa pitää tätä harrastusta pahana, vaikka niitä pulloja sitten parisataa olisikin.

   Ai niin, tämän unohdin sanoa aiemmin: Esittelen ostoksia yleensä paljon kerralla, koska en halua tehdä ostospostauksia usein. Jos esittelisin jokaisen ostamani lakan aina erikseen, tai pari kerrallaan, ostospostauksia olisi paljon useammin, eivätkä ne ole kaikkien mieleen. Siksi yleensä esittelen kerralla isomman määrän ostoksia, jotka on saatettu ostaa vaikka 5-6 viikon aikana eikä ostaa pätkäytetty yhdellä kertaa. :)

 7. Minä (lapsi, teini, miten sen nyt ottaa) luen ja katselen ja kuolaan ihan mielelläni näiden kaikkien ihanuuksien perään, mutta ei mulla minkäänlaista pakottavaa tarvetta tule näitä kaikkia tilata. Eikä se ole bloggaajien tehtävä valvoa niitä kaikkia teinejä, jotka näitä lukee. Ugh.

  • No kiva, etten anna ihan älytöntä kuvaa rahankäytön suhteen :D Ja onpas mukavaa tietää, että meillä vanhoilla tantoilla (hihi..) on nuoriakin lukijoita ♥

 8. Minä myös, 14v ”lapsi/teini” katselen mielelläni ostospostauksia ja mielummin enemmän kerrallaan se on vaan jotenkin omalla kohdalla mieluisempaa. Enkä nyt todellakaan alkaisi ”syyttelemään” bloggaajia vastuuttomuudesta jne. sillä kyllä mie ainakin ymmärrän milloin on varaa ostaa jotakin ja milloin ei. En koe mitenkään negatiivisena ostosten esittelyä tai että se jotenkin oikeasti vaikuttaisi omaan elämääni. Kyllä minäkin oon tehnyt pari 50-70€ tilausta vaikka nuori olenkin. Olen alkanut kuukausi kuukaudelta enemmän ymmärtämään kynsi-ihmisiä ja samaistunut heihin. Voisin käyttää myös sanaa ’idoli’ tai ’esikuva’ tässä kohtaa, sillä haluaisin vielä jonakin päivänä olla yhtä lahjakas kynsien koristelija kuin nyt esim. tässä keskustelussa ilmi tulleet Sissi, Shiny ja Papu. Nuori kun olen, en nyt jaksa alkaa kirjoittamaan romaania, esitin oman näkemykseni tästä Huono esimerkki- kannasta, mutta jatkakaa;)

  • Kiitos mukavasta palautteesta! :) Niinhän se on, että kukin käyttää ylimääräiset rahansa siihen, mikä sattuu kiinnostamaan – oli se sitten kynsilakat tai ratsastustunnit tai mitä muuta nyt sattuu keksimäänkin :) Täällä siis esitellään varmasti ostoksia jatkossakin, yleensä tällä tavalla eli kerralla vähän pitemmän aikavälin ostokset, sillä se tuntuu minusta kätevimmältä.

 9. Haluaisin kysyä oletko selvinnyt Trans Designin (tai muiden eu:n ulkopuolisten) tilausten kanssa ilman ”tulliongelmia”?

  • TransDesignilta olen tilannut alv-rajan muutoksen jälkeen vasta kerran, ja se tilaus tuli kotiin ilman ongelmia. Sen sijaan eBaysta ostettu OPI Euro Centrale -kokoelma piti kyllä tullata :)

 10. Mielenkiintoista ja ajatuksia herättävää keskustelua! Onneksi eksyin tänne lukemaan kommentteja, sillä muuten olisi mennyt koko keskustelu ohi ja kerrankin oli mukavaa lukea perusteluja molemmin puolin ilman, että kukaan varsinaisesti provosoitui tms.

  Ja oikeestihan eksyin tänne kommenttiosioon lähinnä siksi, että olin vaan tulossa toteamaan, että oli mukava olla avuksi noiden parin Essencen osalta! :) Eli siis minua(ko) on syyttäminen tästä ostostelusta, ainakin osittain…?! (Haahaa, huono vitsi.. :D)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s